Ahojte baby, písala som sem už minule ohladom intímneho problému, ktorý riešim už dlhšie a jedna sa o bradavicky v intímnych miestach. Moja gynekologička má stále lieči aldarou, z ktorej som vybrala 2 balenia a to je všetko. Nič nepomohlo, čo som jej vravela, no že musíme počkať že ono sa to môže zhoršiť a potom sa budú zmenšovať. Ja mám pocit že sa zväčšujú, pritom na aldaru som čítala iba kladne recenzie a že ozaj pomáha. Zvýšila som aj príjem vitamínov lebo je to otázka imunity, nepomaha. Prosím vas viete o niecom čo by mi mohlo pomôcť? Na laser nemám teraz financie, sťahovali sme sa a výdavky sú veľké. Čítala som aj niečo o indonal3c ak sa to tak píše, vraj to zvykne pomôcť ale keďže to tiez nie je najlacnejšia záležitosť, aspoň chcem vedieť či to pomoze. S čím máte skúsenosť na tento problém a ako ste sa s ním popasovali ?
mne osobne zastavilo rast ked som zacala brat vysoke davky hlivy ustricovej a potom Isoprinosine. a teda po Aldare mi niektore zmizli, na laser som ist nechcela, tak som si zvysne sama "vypalila" pripravkom Kolodium forte. ale dobre funguje aj vypalenie dusikom, len som nezohnala ziadnu koznu, ktora by ma zobrala hned a nechcela som cakat.
Ja prave berem popri Aldare aj vitaminy a Indonal3c a zabralo to. Ak nemas financie, skus si este vypytat odporucanie k imunologovi, vie predpisat specialne lieky na podporu imunity napriklad Isoprinosine. Ja sa tak chystam spravit, ak by sa vyskyt kondylomov opakoval.
Znama isla na ockovanie proti hpv, plus laser, uz viac ako rok nema problem
@stellarstar toto mi moja gynekologička nespomínala, ona to strašne zľahčovala, že to sú iba vyrastky že to si dám krem a zmenší sa to do mesiaca a potom to zmizne postupne. Kontrolovala mi aj dnu a všetko je v poriadku vraj to nemám vo vnútri. No na laser nemám kde zobrať bohužiaľ teraz. Myslela som že to zmizne ale ona mi znova predpísala to iste ze to určite teraz zaberie ale nezabralo. Na kontrolu mam ísť v januári
@falbala132 to koloidum je koloidne striebro dobre tomu chápem? O tom som tiež čítala ale ja som to primárne riesila cez gynekologičku nie sama a riadila som sa tym čo povie ona. Ale už som zúfalá tak sa pytam tu. A aky pomer? Viem že sa predáva aj slabšie aj silnejšie tak neviem ktoré vieš mi napisat popripade kde si to zohnala a ako aplikovala?
samo to nezmizne, iba sa zastavi rast. a teda podla mna do vnutra sa to nedostane, ja som ich mala pred 20 rokmi asi 100 (ano, tolko, gynekolog ma zanedbal a ja som bola este mlada a hlupa) ale dnu sa mi nedostali.
nie koloidne striebro, ale "kolodium forte", je to pripravok cisto na bradavice.
@falbala132 dostane žiaľ ja som to mala tiež tak tak preto je ti dobre čím skôr a cim rýchlejšie riešiť
Kozny lekar odstrani
@falbala132 preboha, ale to je na brradavice uplne ineho typu!! To si v ziadnom pripade nedavajte na genitalne bradavice! Ja som to mala na nohe, obycajne rbadavice a kolodium je zieravina, velmi ma to bolelo, to si beviem ani rpedstavit dat si to na genitalie omg
@stellarstar keby sa to malo dostať dnu tak hádam by to moja gynekologička riesila už inak či?
@msnesquik práveže aj ja som natrafila niekde na to že koloidne striebro pomáha ale nevedela som že koloidum forte je niečo iné…no aldara je tiež žieravina a je to určené na bradavice ktoré vyziera a nepomohlo to.
@msnesquik ockovanie mi gynda ani nespomenula iba povedala že to je z HPV ale nie z typu ktorý je rizikový
@falbala132 ja ich mám cca do 10 a väčšina sú malé jedna je taká väčšia ale tiež nie velka. Ale nezmenšuju sa vôbec :(
Koloidne striebro je na posilnenie imunity, ale ziadny zazrak podla mna, kolodium je taky roztok, ktory rozleptava tvrdu kozu, ale genitalne su ineho typu...ani kamoska nemala rizikove, ale pomohlo jej to, skus sa spytat, fakt sa toho zbavila a este uziva hpvirin
@msnesquik Dakujem pekne za radu 🙂
Ano, je to žieravina, ale to je aj Aldara. Ta na velke zabrala, ale na male nie. Mne to Kolodium poradila jedna baba tu a do 5 dní som sa zbavila zvyšných bradavic s ktorymi som si nevedela rady 3 mesiace.
Preto treba odstrániť laserom aby sa to dalej nerozširovalo
@falbala132 tak to vyskúšam aj ja. Nájdem to normálne v lekárni?
@stellarstar nerozumieš že na laser nemám? Teraz 150€ vyhodim, keď mi to na hovno urobia, nehaju tam jedno a zas môžem ísť. Ako som citala aj inde, jedna baba že každé 2 mesiace na laser chodila lebo vždy jej tam jedno nechali a už sa to rozšírilo ďalej. To je pliaga neskutočná, nerozumiem prečo to neodstránuju gynekológovia v ordináciách zadarmo..
V ordinácii nemôžu keďže to treba pod narkozou a to nie je tak ze si ľahnem a gyn to urobí žiaľ. Prajem veľa šťastia
@stellarstar to som nepočula že by trebalo narkozu pri laseri… veď to robia v klinikách kde to je ako ambulantný zákrok.
@stellarstar a Dakujem
Ano, maju v každej lekárni. A na dusík nevies ist? To je sice taka zastaralá, ale účinná a lacná metóda. Inak ak ti jednu nechajú, to neznamená ze sa to rozšíri. Vies si stopnúť rast nových podchytenim imunity.
@falbala132 dusík vraj nie je efektívny, robila som si taký prieskum už ako som videla že aldara nezabera. Ale aj tak má tam musí poslať gynda asi.
A máte tu niektorá skúsenosť s tým zmieňovaným indolom? Vraj pomáha na cysty ale zachytila som že pomáha aj na tieto bradavice
No mne tych mojich 100 prvýkrát vypalovali dusíkom a spolu s Isoprinosine mi to krásne zmizlo. 15 rokov sa mi to nevrátilo. Az pred 5 rokmi sa mi pri oslabenej imunite vyhodil 1, potom dalsie 4 a hned som nasadila hlivu, tak sa prestali rozmnožovať. A 3 z nich som zničila Aldarou a dalsie 2 male tym Kolodiom. Tiez mam odvtedy pokoj, klop klop 🙂
Ja som mala plnú narkózu a pol dňa v nemocke. Asi všade inak robia
@falbala132 ja som brala hlivu, celoročne beriem vitamín C lebo som bola v minulosti skoro každé 2 mesiace prechladnuta, odvtedy beriem stále a celoročne a mala som taký s hlivou, na prechladnutia mi to naozaj pomohlo, no na tých bradavicach mi to nič neurobilo, ešte som čítala že reishi je dobre ale ja vôbec neviem v akých pomeroch. Najlepšie recenzie mal Indol3c alebo indonal ešte, reálne skúsenosti som čítala no viac to odporúčali pri cystach, ale vraj je aj na bradavice, tam som ale veľa recenzií nenašla…takže fakt neviem čo vyskúšať aby bol pokoj. To coloidum vyskúšam teda zajtra naletim do lekárne. Ešte sa chcem opýtať, bolo to teda bolestivé ako to tu bolo od jednej užívateľky napísané ? Alebo sa to dalo zvládnuť?
Keď aldara nepomohla tak už len laserové odstránenie. Ja som to tiež tak mala a radím rýchlo konať môže sa to dostať do maternice a poleptat vajcovody