Borelióza v tehotenstve

mysickamys
31. máj 2017

Ahojte. Mali ste niektora skusenosti z boreliozou v tehotenstve? Som v 5mesiaci a zistili mi ju. Mam obavu,ze to ma vplyv na babo...
Dali mi na infekcnom antibiotika. Kontrolna krv bude brana v septembri.
Som zneppkojena,lebo kliesta som nemala, v noci ma len nieco postipalo, opuchlo to,bolelo, na koznom mi doktorka dala mast ze mam si natierať . lenže sa mi urobil obrovsky kruh na nohe cca 30cm ,kt. Sa zväčšuje stale. Tak som sla k svojej obvodnej ta mi vzala krv a zistila sa borelioza...nezvycajne ,ked som nemala kliesta.
Vdaka za prispevky

adik109
31. máj 2017

@mysickamys ja som mala v tehotenstve, zistili mi ju v 12-tom týždni, bola som tiež dosť vyklepaná ale na infekčnom ma primár uisťoval, že nejaké vývojové chyby nespôsobuje a na bábo by to nemalo mať nejaký vplyv. Ak máš antibiotiká tak užívaj, bude to v pohode, uvidíš. Ten kruh zmizne keď zaberú antibiotiká. Inak ani ja som ju nemala od kliešťa, ja som to chytila zrejme od komára....

mysickamys
autor
31. máj 2017

@adik109 neuveritelne,ze to uz prenasa aj iny hmyz.
Dakujem za povzbudenie!
Fufam,verim,ze to tak bude ako pises.ten flak si mala aj ty?

pasikavamacka
31. máj 2017

boreliozu neprenasaju len klieste. to je nepresna informacia, ktoru zial siria samotni lekari. aj ja som dostala boreliozu od komara.
urcite uzivaj antibiotika. na ake obdobie si ich dostala? ked sa to podchytilo skoro, mas sancu na uplne vyliecenie
na dieta moze prejst borelioza cez placentu, takze to urcite nenechaj len tak.

adik109
31. máj 2017

@mysickamys no aj ja som bola prekvapená že to neprenášajú len kliešte... ten fľak som mala na nohe, podľa neho vedeli že je to borelioza, ani krvné testy mi nerobili, rovno mi dali antibiotiká na mesiac, že keď je fľak, je to jasné že tam borelioza je...

mysickamys
autor
31. máj 2017

@pasikavamacka vdaka.
No ja som šla k lekarke hned na 2den.ta mi dala len ichtamolovu mast a ten stipanec sa rozsiroval viac a viac tak asi po mesiaci som isla znova k lekarke a ked videla co mam na nohe tak mi vzala krv a o tyzden bol vysledok boreliozy.
Nerada by som to nechala len tak..dali mi na 2tyzdne antibiotika a ze v septembri mi maju brat kontrolnu vzorku. Pride mi to ako zlahcenie...asi sa musim poradit s gynekologickou

pasikavamacka
31. máj 2017

@mysickamys uff ATB na 2 tyzdne je naozaj malo :( hlavne ked si dostala liecbu az mesiac po infekcii. ja som si myslela, ze hned.
treba ATB minimalne na 1 mesiac, ako dostala aj adik109 a vzhladom k tomu, ze si nedostala liecbu kamzite, asi treba aj dlhsie. ake mas ATB? nemoze ti nejaky znamy lekar predpisat dalsie?
ja som dostala liecbu az pol roka po infekcii a som na ATB uz vyse roka az teraz sa zacinam citi konecne zdrava. borelioza je komplikovana bakteria, nie ako ostatne,
priznaky nemas? ak by sa nepodarilo zohnat lieky, dam ti kontakt na moju lekarku, ona je sukromna- Judita Durovska, najdes jej ordinaciu na www.borelioza.sk

mysickamys
autor
1. jún 2017

@pasikavamacka uvazujem,ze by som aj k nej šla. Ako sa u nej plati? Respektive kolko za vystrenie? Vdaka

pasikavamacka
1. jún 2017

@mysickamys plati sa 50e za navstevu v hotovosti. je jedina na celom SK, ktora sa specializuje na borelie a ma pacientov z celeho SK a CR. neviem kolko sa teraz caka na termin u nej. testy uz mas pozitivne tak dalsie testy by ti nemusela davat. ak pojdes za nou tak si zober so sebou vysledky z testov

luluncek
12. jún 2019

Prosil vás poradte mi zistili mi vyššie hodnoty na boleriozu nemala som ale necítim ani necitila.som.ziadne príznaky...je tomu asi 6 týždňov ...ale doktorka volala aj na infekčné povedala moje hodnoty a že na koľko som v 31.tyzdni nemoze dať už aj tak antibiotiká a vraj to ani není tak nutné ..bojím sa hlavne o bábätko aby to nebrali na ľahkú váhu((((

pasikavamacka
12. jún 2019

@luluncek amoxicilin sa moze aj v tehotenstve.

luluncek
12. jún 2019

@pasikavamacka doktorka povedala že nieje nutné dávať antibiotiká na tie moje hodnoty tak nwm len na kontrolu o 3 mesiace ...prikladám aj hodnoty ..ak by ste mi pomohli moc ďakujem

pasikavamacka
12. jún 2019

@luluncek mas IGM pozitivne, co je prebiehajuca infekcia. je jedno, ake su hodnoty, dolezite je, ze je to pozitivne. priznaky sa mozu prejavit aj neskor. nechcem ta strasit, ale borelioza nie je ziadna zabava. liecila som sa z nej 3 roky. v tehotenstve hrozi aj prenos z matky na plod. ja by som brala amoxicilin 1 mesiac minimalne.

luluncek
12. jún 2019

@pasikavamacka volali sme známej doktorke a ťa tak isto mi potvrdila.ze nieje nutné. Brat teraz antibitika už som vlastne 32 týždni ...a nemá to už vplyv na bábo ...tak že mám byť kľudná a že aj doktorky z infekcneho by si nedovolí len tak to brať na ľahkú vahu a vedia čo robia na koľko som ,že aj tehotná ...tak verím.im.a nebudem.sa teda viac stresovať ..a opakovane na testy má prísť o 3 mesiace ...