Ahojte, asi pred 2 mesiacmi sme boli s deťmi 8 a 5 Roč. na turistiku. Keď sme sa vrátili žiadneho kliešťa som nenašla. Asi po 2 týždňoch mala 8 Roč. dcéra fialový fľak na členku. Išla som k MUDr. Odobrala krv, výsledky máme až teraz a sú pozitívne. Berie ATB sumamed ale až 6 tabliet/ 6 dní. Máte prosím skúsenosti s liečbou. Pravdepodobne je to začiatočné štádium, zatiaľ nemáme žiadne príznaky infekcie.
bude to ok, aj nas syn mal pred rok a pol v jari ako 7 rocny, par dni po vybrati kliesta sa mu objavil na stehne cerveny kruh ktory sa rozsiroval ku kolenu, dostal hned atb, tiez sumamed na 6 dni, ani sa necakalo na vysledky, tie boli samozrejme pozitivne, ale to uz aj dobral lieky. este isiel na kontrolny odber krvi a bolo to ok.
Ďakujem trošku mi odľahlo.
@natalia13
Strach o dieta je naozaj najhorsia vec. A verim, ze borelioza strach nahana, ale tvoja dcerka bude urcite v poriadku. Za tu dobu sa to urcite nestihlo rozsirit tak, aby jej to ublizilo. Vsetko bude ok.
Dobre, že ste na boreliozu prišli skoro, vtedy je najväčšia šanca sa vyliečiť. Treba ešte skontrolovať po liečbe, či už nie je pozitívna borelioza.
@natalia13
Osobne skusenosti nemam, ale asi zijem v dost zamorenom kraji, lebo poznam veru zopar ludi s boreliozou. Pokial je to v zaciatocnom stadiu (co aj je, kedze sa zatial nic ine neprejavilo), tak to je este "ok" a choroba je velmi dobre liecitelna. Kamoska mala flak rozsireny uz po celom predkoleni, pocitovala neprekonatelnu unavu aa silne bolesti hlavy (to uz bolo asi 2.stadium), ale pracovala v zahranici a vyse dvoch mesiacov vobec nevedeli zistit, co jej je. Po navrate na SVK jej hned nasadili liecbu, trvalo to sice zopar mesiacov, ale je uplne v pohode a nema ziadne nasledky. Horsie je, ked po tomto stadiu choroba na oko sama ustupi, aj ked sa nelieci a prejavi sa az po par rokoch. Tak je na tom moja suseda. Jej to preslo este do dalsieho stadia a teraz ma problemy s klbami a pri kazdom oslabeni imunity jej vyskakuju zapalpve testy a ma silne bolesti kolena. Ale ty sa neboj, nie je to.sice nic prijemne, ale dcerka dobere ATB a bude ok 😉