Bolia vás prsia pred ovuláciou a pred?

malulienka
4. okt 2021

Ahojte
Bolia vás prsia až keď prebehne ovulácia, alebo ešte aj predtým?

0silvia0
4. okt 2021
majamat
4. okt 2021

niekedy hned po ovulke, inokedy az kratko pred ms. je to rozne, kazdy cyklus nemusi prebiehat rovnako

anjelicek26
4. okt 2021

Zavisi ktory mesiac, ale niektore uz 1-2 dni po ovulacii bolia paradne..inokedy az pred MS...

luci_ba
4. okt 2021

@malulienka mňa zvykli bolieť cez ovulaciu a trvalo to do menstruacie.

malulienka
autor
4. okt 2021

@luci_ba čiže ak už bolia, tak ovulácia prebehla?

7lenka11
4. okt 2021

mňa v posledných mesiacoch bolia od ovulácie až do príchodu cyklu.. v lete som mala hormonálnu liečbu, takže to asi súvisí s tým.. predtým ma boleli len pár dní pred MS, až do momentu, kým som ju nedostala

luci_ba
4. okt 2021

@malulienka pardon, vyjadrila som sa ako tatar 😁 začali bolieť pred ovu už, ale ovu som mala odsledovanu len ovu testami, nie u doktora tak neviem povedať na 100%

anjelicek26
4. okt 2021

U mna vzdy az ked ovulacia prebehla... hormonalne zmeny u niektorych zien proste takto posobia...lekar mi dal docasne lieky, ale nepomohlo to, tak to nejako zacinam akceptovat, aj ked je to otravne...

malulienka
autor
4. okt 2021

@anjelicek26 veď práve ja to mám to posledné 4 mesiace tak.A snažíme sa o mimi, preto by som to rada zistila

anjelicek26
4. okt 2021

@malulienka mne lekar povedal, ze taketo hormonalne vykyvy maju starsie zeny po 35ke bezne. Mam 37 a prvy krat v zivote som sa po tom komente citila stara 😂😂😂

majamat
4. okt 2021

@anjelicek26 to je blbec. to ako keby ti to rovno povedal 😀

no poviem ti, ze mozno to s vekom ciastocne suvisi, ale nei uplne. ved ja ma pravidelnejsi cyklus a mozno aj stabilnejsiu hladinu hormonov, nez mnohe mlade baby - ved kolke pisu,z emaju nepravidelny cyklus? to ja som nikdy nemala. ano, boli nejake odchylky, ale vzdy prechodne, kratkodobe a niekedy aj zrejme neicim konkretnym sposobene.
cyklus odkedy zacne ( od prvej ms ), nemusi byt stale rovnaky, este aj rocne obdobie ho ovplyvnuje. moze to byt sposobene ci uz psychickymi zmenami s nastupom jesene, alebo aj fyzicke zmeny - nedostatok vit D. a to je len rocne obdobie. pricin, preco sa cyklus a teda aj celkovo fungovanie organizmu je fakt vela

anjelicek26
4. okt 2021

@majamat no taky milacik to je no 😂 Kazdopadne sme po roku tychto problemov vyhodili hormonalnu spiralu a vyzera, ze je to podstatne lepsie s tou nehormonalnou. Uvidime casom, mam ju len mesiac.

malulienka
autor
4. okt 2021

@anjelicek26 tak dík😁mám 37😁no ale tie bolesti mi tak nevadia.Skôr ide o to že potrebujem zistiť či nastanú vždy až po ovulke.Potom by sme sa už nemyseli toĺko snažiť.

majamat
4. okt 2021

@malulienka nozhruba v strede cyklu nastava vyrazna hormonalna zmena, prave z dovodu ovulacie a preto sa v druhej polovici cyklu vyvija PMS, pripadne aj ked je zena tehu, mozu nastat rovnake priznaky, ale ciastocne to suvisi skor s tym cyklom, nemoze uplne nakomplet za toto tehu, lebo v tejto faze tehu este hormonalne zemny sposobene tehu nie su tak vyrazne.

telo zeny a jej cyklus prave funguje na tom principe, ze v druhej faze cyklu, cize po ovulke je nadstavene na tehu a to bez ohladu na to, ci zena otehotnie, alebo neotehotnie. je to potrebne, aby bolo pripadne tehu chranene a teda v tejto faze tehu este vajicko s telom nei je spojene, cize ak by toto nefungovalo, bolo by ohrozene. a teda za par dnis a ukaze, ci k oplodeniu doslo a bud to pokracuje,a lebo sa telo pripravi na ms.

malulienka
autor
4. okt 2021

@majamat prosím ťa vedela by si mi podľa grafu a mojich info povedať, či už teda ovulka bola? Merala som prvy krat tak este sa v tom nevyznam veľmi.
13DC som mala folikul 16,5 mm.
14DC večer ma začali bolieť prsia.

majamat
4. okt 2021

@malulienka to ti nepoviem, lebo ja som si v zivote nemerala bazalnu teplotu. preto ani netusim, ako to funguje.

noemikatka
4. okt 2021

@malulienka mňa napr. asi rok bolievali prsia už 10dni pred ms potom som mala potrat bolesť prs sa úplne stratila a po roku a pol zase tá bolesť prišla a mávajú ju ako kedy niekdy až pár dni pred ms niekdy už 8dni pred ms a teraz posledné 2 cykli zase žiadna bolest 🤦🏽‍♀️🤣 a to mám 28 takže telo si snami robí čo chce 🤷‍♀️

anjelicek26
4. okt 2021

@malulienka Folikul praska pri 19-22mm a rastie 1-2mm za den..ze by praskol den po tom sone je nepravdepodobne. Ako meras teplotu? Vaginalne ci oralne? Merias poctivo v rovnaky cas? Dost ti to skace. Ale zas nepoznam pripad, kde by zenu boleli prsia uz pred ovulaciou, mozno to lekar horsie zmeral... boh vie.

madmena
4. okt 2021

Nikdy ma neboleli. A to mam uz 40.