Bolestivé prsia pred očakávanou menštruáciou

11. apr 2021

Ahojte dievčatá, som zvyknutá ze ma prsia bolievaju par dni pred ale max týžden pred očakávanou menštruáciou. Tento cyklus mam pocit ze su citlivé a bolestive uz od 15. Dňa cyklu. Netestujem, nemeram bt ale viem, ze to bolo hned po plodných dňoch. Mate vy takéto skúsenosti? To ma teraz budú bolieť dva týždne to mi pripadá velmi dlho.

oknibukaj
11. apr 2021

Ahoj, ja mávam tento problém už asi 3 roky, pred pôrodom som nič také nepoznala. Odvtedy sa každý mesiac cítim ako tehotná, prsia ma bolia vždy 2 týždne pred MS, cyklus mávam 21 dní. Mám pocit, že si ani nevydýchnem a znova a znova dookola :/ Niekedy mi je dokonca aj na zvracanie, som precitlivená na pachy, mávam bolesti v podbrušku, prsia ma doslova pália. Už som si na to zvykla :( Ale nepripadá mi to normálne, neviem..

lenka_da
11. apr 2021

na boľavé prsia mi lekárka poradila pupalku v kapsuliach 500 mg, ale bez vitamínu E. Táto sa môže brať viackrát denne, dávkovanie si už nepamätám (asi 3x), ale brala som maximálne možné, tuším to vyrábajú češi (s vit. E sa môže brať len 1x a to bolo málo). A pomohlo mi.

majamat
11. apr 2021

za tie roky, co mam ms som mala bolesti ako ty, tesne pred, pripadne tyzden pred,a le aj 2t pred, neikedy mierne, iokedy riadne.

hormonalny cyklus sa meni, kazdy moze byt trosku iny v zavislosti od roznych okolnosti.

marticka85po
11. apr 2021

Tiez som riesila problem s priserne bolestivymi prsiami.mne pomohol vitex. Uzivat Od ovulacie do menstruacie. Teraz ani neviem ze nejake prsia mam. 🤣

janinah
11. apr 2021

Pupalkovy olej

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
andrejkam
11. apr 2021

@oknibukaj presne ako ja 😉

autor
11. apr 2021

Mne nejde o to ze sa to nedá vydržať, to vôbec nie, skor ma zaujíma príčina ze prečo sa to deje. Prečo taká zmena.

monro
11. apr 2021

mávam to tiež, niekedy aj od polky cyklu, niekedy pár dní pred, niekedy vôbec. Neviem, čím to je, že je to takto.

lenka_da
11. apr 2021

niekde som počula, že sú bolestivé kôli zadržiavaniu vody, na to pomáha tá pupalka (ale vyššie dávky)

zuzikaslat
12. apr 2021

@oknibukaj Ahoj, máš pravdu, nie je to normálne... volá sa to predmenštruačný syndróm, kamarátka mávala takéto stavy... keď to mala, nedokázala normálne fungovať... je športovo založená, pravidelne behá, ale v tie dni nehrozilo, že by si zabehala... dá sa to riešiť rôznymi spôsobmi, ale najlepšie by bolo pozrieť sa na to celkovo, na celý organizmus, pretože sa dá predpokladať, že to nie je jediný problém, ktorý máš...