Ahojte, nahmatala som si bolavú zdureninu na prsníku vyhodili sa mi aj teploty tak som čítala že by to mohol byť upchatý mliekovod alebo zápal prsníka. Je treba ísť rychlo na pohotovosť alebo viem si nejako pomôcť aj doma ?
@anicka176 dojčím 3. mesiac teraz.
Ja som to mala pri synovi a svokra mi poradila si biele víno na gaze alebo vate prikladať na boľavé miesto....pomohlo
Môže to byť zápal prsníka. A sú aj celkové príznaky? Teplota, triaška? Červený fľak na prsníku? Ak niečo z toho tak kontaktovať gynekológa aby predpísal antibiotiká. A ak sa hromadí veľa mlieka tak odsávať medzi dojčením a masírovať hrče v prsníku, teplé obklady pomôžu. Ja som pri opakovanom upchatí a zápale užívala aj lecitín 3 kapsule denne.
Veru. Ak je to zle tak radsej rovno lekar a atb.
Ak to podchytis vcas tak… dojcit. Paralen 500. A lioton gel. Masiruj na hrcku.
To mi poradili na chirurgii ked som doma liecila zapal kapustou 😂😂😂
No mala som teplotu aj zimnicu, ale som aj trochu chorá najprv som myslela že koli tomu mam teploty. Davam si paralen a zvyšenu teplotu som mala naposledy včera navečer odvtedy už nie ale mala som max do 37,8. Masirovala som si to pod teplou sprchou a robila si teplé zábaly aj som skúšala odsávať mlieko ale neviem či mám zlú odsavačku alebo mi proste nič nešlo. Včera som mala ešte červený flak na tom mieste ale dnes už nie ale hrčky tam stále cítim aj to je stale bolestive. A moja lekárka ako ju poznám mi bude vedieť dať termin u seba najsor o 2 týždne…
Stačilo by predpísať antibiotika, teda ja som zavolala a vybavili sme to telefonicky. Ak by to bolo bolestivé do zajtra, skúste tie antibiotiká aby nevznikol absces. Veľa zdravia prajem
Dalej si to aspon masiruj nahrievaj. Ak mas nejaku tu mast tak aj to.
Ja som si nikdy nevedela odsat. Vzdy tahali iba deti. Tak prikladaj aj cez bolest-ja som vtedy videla povestne hviezdicky.
Zdravím, ste tehotná alebo dojčiaca?