Bolestivá ovulácia

dancura
17. aug 2015

Ahojte kocky,
uz 1,5 roka sa snazime o dietatko..presli sme si roznymi vysetreniami- manzel spermiogram, ja ci mam ovulku, rozne choroby, stitnu zlazu. Nerobili nam genetiku, imuno ani laparoskopiu...vraj tomu nic nenasvedcuje. Minuly mesiac mi vyberali polyp..vraj to nam mohlo branit pocatiu a taktiez manzelove spermie potrebuju povzbudit🙂
Chcela by som sa spytat- v poslednej dobe (cca rok) mam bolestivu ovulaciu...ale tie bolesti su strasne. Potom to prejde. Menstruacne bolesti mavam velmi slabe. Myslite, ze je to v poriadku alebo to mozu byt priznaky endometriozy ci niecoho ineho? Mate s tym niektora skusenosti?

nanka3
17. aug 2015

@dancura ahoj, ja tiez citim, kedy mam ovulaciu, bolo to tak pred porodom a po porode ju citim este intenzivnejsie, raz som sa na bolesti zobudila v noci a myslela som, a to sa nesmejte, ze idem rodit.... no brutal bolest, na druhy den som sla k mojmu dr. a ten mi len potvrdil, ze to bola ovu, cize s endometriozou to podla mna nesuvisi.

mishelita
17. aug 2015

@dancura ja mam endometriozu a teda pri ovulacii sa mi to neprejavovalo, ale praveze pri menzese- to som isla zosaliet, niekolko tabletiek denne, takze ty to mas prave naopak, ale mozno ti ine baby napisu, ze maju tiez taku skusenost, ja teda nie. ja som ju mala/ mam na podbrusku a pocas menzesu mi to krvacalo do brucha, takze preto silne bolesti.

demetria
17. aug 2015

@dancura
Tiez mam bolesti pri ovulacii, horsie ako menstruacne. Menstruaciu velmi slabu, cyklus normalny. A plodna som taka, ze aj menej by stacilo😀.
Ozaj, a zdrava som ako repa, endometriozu ani nic podobne nemam. Skor to pripisujem zlemu drzaniu tela.

dancura
autor
17. aug 2015

@demetria
@mishelita
@nanka3
Dakujem kocky. Hned sa citim lepsie. V poslednej dobe sme len zbierali diagnozy...a tak mam pocit, ze vsetko sa na nas lepi....ale uz sa to musi na dobre obratit🙂

aduuus
17. aug 2015

jej baby, takze nie som vynimka :DDD tiez mam niekedy sialene bolesti pri ovulke od porodu... :(

dancura
autor
20. aug 2015

hihi...baby, ja som ani porod este nemala a uz mam tieto bolesti...ale nemavala som ich..to len posledny cca rok

janka_banka
18. jan 2016

Dievčatá moje, ja sa tiež trápim s ovuláciou a veľmi veľmi .... u mňa to prebehie hrozne, jeden deň všetko v poriadku a na druhý deň začínam cítiť úzkosť, začína ma prehánať a potom viem že príde biely výtok podobný vaječnému bielku ... dokonca v tomto čase chodím na injekcie na ukľudnenie na injekcie nakoľko som psychiatrický pacient ... veľmi mi pomáha čítať Vaše príspevky, lebo viem, že v tom nie som jediná, ale sama neviem ako to riešiť, lebo sa mi vždy zhorší psychický stav a chodiť do práce a ešte sa starať o deti nie je žiadna zábava ... tiež sa trasiem ako osika ... čo by ste mi dievčatá poradili??? Inak 5 rokov som v kuse kojila moje dve deti, nevedela som, čo je to menzes a teraz sa mi naplno rozbehol a hormóny so mnou mávaj hlavne po tej psychickej stránke, to že ma bolí brucho ako sviňa, na to už kašlem :( ... Ďakujem za každú radu ...

dancura
autor
18. jan 2016

@janka_banka Janka,popravde mne to uz ustupuje...niekedy ani nic necitim, niekedy pocitujem bolesti,ale vobec nie take strasne. Neviem, co mi to zmenilo...zacala som zdravsie papat, snazim sa nejest sladke...mozno to ma suvis. A este nieco: podpora partera je klucova...ja vzdy manzelovi poviem, ako mi je a to pohladkanie a potulenie sa vzdy pomoze🙂Janik, my zase mame ine problemy...nedari sa nam s babatkom...takze fyzicka bolest presla do psychickej:(

janka_banka
19. jan 2016

@dancura veru to Ti verím, ja mám ovuláciu pravidelnú každý 12-13 deň cyklu a potom mi začne aj PMS a to sú neskutočné muky, bolesti ako fyzické, tak aj psychické, striedajú sa depky a úzkosti, nervozita, celá som rozhodená ako sito 🙄 .... a verím ti, že je to ťažké ak sa snažíte a nejde to, mne povedali po mojej anorexii, že deti nikdy mať nebudem a pritom som ostala tehu hneď pri prvej ovulke ... tak to nevzdávaj ... ale je to fakt hrozné, čo si my ženy musíme prežiť a vlastne musíme neustále prežívať 😖 ... držím palčeky, moc moc moc ...

dancura
autor
19. jan 2016

@janka_banka Janka, vidis, aky maly zazrka si 🙂 Ze sa vam hned na prvej ovulke podarilo 🙂🙂🙂
S tym PMS mam problem stale aj ja..od ovulky az p menstruaciu ma bolia prsia, ale tak moc, ze ani chytit. Hehe, sa smejem, ze vraj my sme slabsie pohlavie. Veru je to pravda, ze si toho musime vytrpet. Ale zase vies, co si vravim? Ze tolko je na nas nalozene, kolko zvladneme...castokrat ani my same nevieme, co vsetko nezvladneme, pokym nie je uz po tom. Drzim ti palceky, nech si zdravucka a hlavne stastnucka🙂

lucia_h
21. jan 2016

môže mi byť v deň ovulácie tak zle, že mám točáky ako keby som práve vypila liter vína? 😀 včera som si myslela, že odpadnem, ledva som odišla z práce 😖 pila som dosť vody, jedla som riadne, neviem, či aj tlak nebol akýsi nízky (meriam si svoj len keď som OK, mala by som asi aj v takýchto sit.) ... no celé zle, večer som si pozrela, že mám plodné dni a vychádzal mi včerajšok na ovuláciu... zvykli ma bolieť vaječníky, ale tieto stavy. Nechápem 😠

dancura
autor
21. jan 2016

@lucia_h Lucka, mna zvycajne bolievali vajecniky, tocaky som nemavala. Mne to skor ide k tomu tlaku, ze by to mohlo byt z toho. Ja mavam extremne nizky tlak..80 a 60 a pod..a zvycajne ma z toho chytaju 'podnapite'stavy 🙂

lucia_h
25. jan 2016

@dancura tie vaječníky som mávala aj ja, veľmi často. mi na to ženský vypísal aj lieky... ale asi ten tlak no, od vtedy už je lepšie (klop klop klop) ďakujem 😉