Bolestivá menštruácia - príčiny

8. jún 2023

Dobrý deň, hanbím sa ale ešte nikdy som nebola u gynekologa :( Mávam už od puberty síce nie silnú menštruáciu, ale vždy mi je tesne pred a na začiatku veľmi zle, cítim sa slabo a roztrasene ako pri vysokej horúčke, do toho bolesť podbruška krížov a krče.. občas pocit na vracanie alebo točenie hlavy, najhoršia je tá slabosť. Mala som párkrat také stavy že som myslela že sa zblaznim ako mi je zle. Lieky mi moc nepomáhajú nech zoberiem hocičo ani Aulin, Algifen vždy príde úľava až po cca 2hod a aj to len keď zoberiem včas.
Chystám sa k lekárovi ale chcela by som vedieť vaše skusenosti. Či sú take stavy normálne alebo to môže značiť dačo važnejšie. Celá rodina máme trochu bolestivejšie “svoje dni” a priam zavidim ženám ktoré si vezmú liek a sú v pohode.
Ďakujem za odpoveď

monicka987
8. jún 2023

Ahoj tak ku doktorke rychlo bez. Ja mavam silnejšiu, aj vela krvacam, prvé dva-tri dni som nepoužiteľná a bolia ma strasne nohy a podbrusie. Do toho mám ešte silne krvácanie a mám z toho anemiu. Aj ma preháňa 😭 mám skoro 33r a nezistili mi nic abnormálne a jedine čo mi zabralo je antikoncepcia. Rodit som ešte nerodila

diankadop
15. jún 2023

Nie je to normalne a nemalo by to takto byt. Mne ked je tazsie, ze niekedy mam silnejsie bolesti, tak to si dam Cetalgen a je to pre mna vyriesene, ale tak ja to nemam stale a netoci sa mi hlava a taketo. Takze to bez debaty je potrebne aby si navstivila gyn, nevyhybaj sa tomu.

janulicka24
26. jún 2023

Ked tiez nie kazdy liek dokaze pomoct, viem to podla seba, ze su lieky, ktore mi vobec ulavu nepriniesli. Zalezi to vsetko od toho ake su silne a aj od toho ako na jednotlive lieciva proste telo reaguje.

eliska125
4. sep 2023