Bolestivá menštruácia

littlewoman458
19. aug 2022

Dobrý deň. Viete mi niekto poradiť? Mám bolestivú menštruáciu často mi je zle až do odpadnutia. Na gynekológii mi krvné testy nič neukázali a všetko by malo byť v poriadku. Prestala som jesť nejaké potraviny a piť kávu ale nič sa nezmenilo. Čo by mi mohlo pomôcť?

stellarstar
19. aug 2022

@littlewoman458 agnucaston, Mastodynon, gynex, žihľavový čaj

lara45
19. aug 2022

@littlewoman458 ja som mala presne to isté.Presne si pamätam ako som počas každej menštruacie bola na PN či to už počas školy alebo práce.Bolo to hrozné a súcitim s tebou.Vyskušala som hádam všetko ,no mne nic nepomohlo akúrat pôrod spravyl zázrak.😀 Mala ma rok a ja nemusím už počas menštruacie doslova trpieť nehovorím ,že máš otehotnieť len píšem svoju skusenosť.Ak extustuje niečo iné čo by ti tu poradili baby ,tak
im budem vďačna aj ja.😊

gdulskadarina
22. aug 2022

u mna tiez podobne, velmi mi pomahaju bylinkove caje, plus ked mam bolesti hlavy, podbruska a aj krizov pri tom mi pomoze jedine Cetalgen, ked si dam, plus tepla sprcha, to je zarucena pomoc u mna 🙂 inak pri tomto vraj mnohym zenam pomoze antikoncepcia, ale teda neviem osobne som nechcela, radsej tie prve dva dni predycham, akoby som si mala cosi take davat

littlewoman458
autor
22. aug 2022

@gdulskadarina s antikoncepciou to tiež tak mám zatiaľ to nepotrebujem

gdulskadarina
22. aug 2022

@littlewoman458 tak vyskusaj caje, ale to je dobre pit uz aj pred, ked ocakavas a ked bolesti pridu, tak tabletku, ale taku, co zaberie, mne jedine pri menzese ta co som ti pisala moze inak ostatne nula bodov.

gdulskadarina
22. aug 2022

@littlewoman458 a este mi napadlo, skus aj nejake relaxacne polohy z jogy alebo nieco take, to tiez dokaze ulavit 😉

yoxinka
22. aug 2022

Skús rehabilitáciu panvového dna. Mne relaxácia panvy, zmena dychového stereotypu a cvičenie tejto oblasti odstránilo menštruačné bolesti. Ja mám iné problémy, cvičím kvôli chrbtu ale vrámci toho mi odporučil fyzio skontrolovať aj panvové dno, tak som bola ta špeci fyzio, ktorá sa primárne venuje fyzioterapii v gynekológii. S mojím fyzio sme potom ďalej s panvou pracovali vrámci mojich problémov a pred pár týždňami som si uvedomila, že ja už asi polroka nemám menštruačné bolesti.

beabelisova
23. aug 2022

@yoxinka toto nie je na skodu, to je fakt, len je dobre cvicit pravidelne a neflakat to, lebo velmi rychlo sa to potom moze vratit. Mne aj vedome dychanie dost zvykne pomoct, ale mam mesiace, kedy to pride tak, ze ozaj na nevydrzanie a to mi nic ine len tabletka pomoze, este vdakabohu za to, ze ta mi zaberie.

jana_vaj
24. aug 2022

@beabelisova Mám to podobne, niekedy vôbec ani neviem, že menzes ide, že ho mám, ale niekedy na nevydržanie 😵

kaki3
25. aug 2022

@jana_vaj moze mat na toto vplyv aj to v akom sme psychickom rozpolozeni alebo akoby som to mala nazvat. Ze vlastne niektore mesiace nie sme uplne v pohode, ze niekedy nas nieco z miery vyvedie a to telo to proste da aj takto pocitit.

ninah1486
6. jún 2023
Používateľ ninah1486 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ninah1486.

mne na bolestivu menstruaciu pomaha pycnogenol od ecolife, velmi dobre dokaze miernit bolest

beahavala
13. jún 2023
Používateľ beahavala je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od beahavala.

ja mavam tiez dost hnusne bolesti ale teda az do odpanutia to nie je, u mna zvyknu trvat tri dni a potom je dobre

gdulskadarina
27. jún 2023

@beahavala no len aj tie tri dni su niekedy podla mna viac ako dost, ze zvladat to nie je len tak med lizat :/

jana_vaj
28. jún 2023

No ja si neviem predstaviť akoby som fungovala nejaký mesiac bez Cetalgenu, to keď viem, že menzes na mňa má prísť, našťastie mi chodí pravidelne, že viem kedy ho očakávať a pripraviť sa na to. To proste hneď kontrolujem, či mám zásoby, keď ma pochytia bolesti 😀