Ahojte, dnes ma začal dosť intenzívne bolieť ľavý prsník. Myslela som si, že som si natiahla prsný sval, keďže na tej strane stále nosím malého a už ma celé telo z nosenia boli. V minulosti som mala často bolesti od chrbtice práve na tejto strane. No, teraz večer som sa kontrolovala a všimla som si, že na dvorci blízko bradavky mám bolestivú tvrdú hrčku, po zatlačení mi bolest vystreluje az pod pazuchu. Mám dva dni pred menštruáciou, pár dní dozadu som bola dosť nachladena. Bohužiaľ zajtra ráno musí ísť manžel na služobnú cestu, nemám sa ako dostať k lekárovi, keďže nemá mi kto postrážiť deti 😩... Mám panikáriť ? 😪...chcem volať lekárovi ale neviem sa k nemu dostať skôr ako v piatok...hrčku vidieť aj na pohľad, nebudem to tu fotiť ..ale vidieť to aj pod tričkom, zakruzkovala som miesto vedľa bradavky kde je vidieť hrčku 😭....prosím upokojte ma, lebo sa zbláznim kým sa dostanem k lekárovi ...celý deň som si nič nevšimla, len keď som si malého zobrala na ruky a ako vždy som si ho položila na tú ľavú stranu, len som si fakt myslela že som si natiahla svaly ako vždy keď ho intenzívnejšie nosím na rukách ....no teraz večer po nájdení hrčky a jej zatlačení ma to veľmi silno zabolelo a boli to tak pulzujuco až pod tu pazuchu ...celá sa trasiem od strachu, neviem čo robiť skôr 😥...veľmi sa bojím
Moze byt kludne aterom, absces, tazko povedat takto, moznosti je viac. Nedojcis, vsak? Nepises ake stare je dieta ani nic podobne tak neviem odhadnut, ci to nahodou nemoze byt upchaty mliekovod 🙂 kazdopadne pokial sa stav nezlepsi, potrebujes vyhladat lekara a ten urci ci je potrebne riesit to chirurgicky (narezat a vycistit) alebo len konzervativne (napr atb alebo len lokalne mast). Skus si dat ichtamol (gafrova mast s ichtamolom alebo ichtoxyl), dat tomu par dni a potom pripadne riesit (aj ked cez Vianoce to bude asi zlozitejsie, tak skus v piatok urcite ak sa to nezlepsi). Urcite si daj ibalgin, ulavi od bolesti a ma aj protizapalovy ucinok.
@gabika4 no ja by som na to davala 3 dni ichtoxyl zabal (natriet, prekryt gazovym stvorcom a zakazdym umyt, vysusit a na novo), od 4.dna zasa Visnevskij balzam (objedna ti lekaren, mensie balenie staci), zasa namazat a prekryt, je uzasny na stiahnutie cyst, zapalov, vredov, abscesov a pod. Vnutorne by som davala asi thuya occidentalis 30Ch 5 granul denne nalacno a protizapalovy ibalgin a co najviac oddychu.
Mne sa takto stratila a stiahla cysta na inom mieste.
Ale isto by som riesila lekara.
Nemôže si manžel posnuť o deň služobnú cestu. Alebo nemáš sestru mamu svokru aby prišla k deťom a TY čím skôr chod. Budú dlhé sviatky aby si aspoň vedela na čom si nemusí to byť nič vážne ale aj môže čím skôr tým lepšie. Aj pre kľud .Môže to byť hnis tak že nečakaj zapaľ vie tiež narobiť poriadnu bolesť.
@gabika4 niečo obdobné som mala , bol to ateróm . Ja som to mala priamo v bradavke , keď somto silne stlačila , cez bradavku mi vyšlo množstvo mazu, hustého ako pasta. Bolelo ma to a zapaľovalo sa mi to . Aj tak som bola u gynekológa, ten ma poslal pre istotu ešte na sono a bol to ten ateróm . Sú to už tri roky.