Ahojte.Budem rada za kazdu radu. Mam 37, vyse mesiaca mam v kuse bolesti oboch prs. Na sone pred 2 mesiacmi mam len nejake cysty a nezhubny nador. Tieto bolesti su neznesitelne a tahaju sa mi aj pod pazuchu ako su lymfaticke uzliny. Zily na prsiach su vyrazne, citim hrozne napatie, bolest, stipanie, trhanie. Nic nevyteka. Gynekolog dnes povedal, ze to bude hormonalne.Nerozumiem.Pytal sa ma, ci mam partnera a zijem pohlavne. Hovorim nie. A ze to preto. A teraz prosim mi niekto vysvetlite, co to s tym ma za suvis, lebo fakt nerozumiem, mam sa s niekym vyspat?? Ja som trvala natom, nech ma posle opat na sono prsnika, idem. Najskor nechcel, ale hovorim mamina aj babka mali rakovinu prsnika. A riesenie? Nieco splietal, ze nasadime antikoncepciu. Neviem ci sa hormony maju vyrovnat ci ako dlho to uzivat, no som nezradna. Prsia o chvilu exploduju z bolesti😔Dakujem za radu. Fakt nerozumiem co vlastne doktor myslel.
😀 musela som sa zasmiat....mam sa s niekym vyspat? myslis, ze prsia do rana odpuchnu?
bola si ockovana? vela zenam to narusilo hormonalny system....
@crysol a tvoj gynekolog je padnuty na hlavu? My mame v rodine onkologickych pacientov a kazdy rok chodime do mammacentra v BB,ktore sa specializuje na vysetrenia aj prsnikov a mna tam gynekologicka poslala,ze tam dokladne vysetria a v nasom pripade nestaci obycajne sono. Pozri,ci nemate nieco take v Nr,pozeram,ze si odtial. Ale tam do BB chodia z celeho Slovenska,tak by ta tam mal poslat. Pytaj si taketo vysetrenie alebo zmen gynekologa. Ten tvoj to velmi podcenuje.
@marca12 Ved praveze sa m nepochopila co tvrdil. Takyto problem chce riesit antikoncepciou? S, tym som sa este nestretla, aby som iba tak nieco take brala preto, ze hormony 😔nechapem co to ma s bolestami. Mamina chodi do mammacentra do Bb, lenze tam by ma musel asi on odporucit a caka sa velmi dlho. Ja nechapem preco ma neposle na ct alebo magneticku prsnika, ved tam to ukaze co tam je. On si bol isty, ze nerata velmi s tym, ze by to bolo vazne. Ale ze ked chcem,, posle ma na sono aj ked som bola pred 2 mesiacmi.
@crysol ahoj, ano je to hormonalne a to ti nemusim brat ani krv, jednoducho v tomto veku mozu byt velke vykyvy hormonov pocas cyklu (estrogen, progesteron). Mala som take bolesti niekolko mesiacov ze som az plalala. V jednej internetovej gynekologickej poradni mi doktor poradil uzivanie Indonalu, resp. Indol 3. Moj gynekolog ma tiez poslal na sono a mamo. Mamograf v poriadku, zo sona viem ze som mala cysty. Po mesiaci uzivania bolest prestala a zmizli aj cysty. Odporucam.
@heln Takze podla teba to budu hormony? Ja som nepochopila teraz, ci tu antikoncepciu mi chce dat uzivat dlhsie alebo nie. Neviem co povie moj lekar, ked muu poviem, ze mi v online poradni poradili, aby mi predpisal Indol🙂ja uz neviem co cakat.. tento tyzden mam prsnik sono tak som zvedava, no nechcem pchat do seba antikoncepciu zbytocne ak nemusim. Ak mu poviem, ci mi urobi odbery, bude to mat zmysel?