Ahojte, chcela by som poradiť. S manželom sa už dva roky snažíme otehotnieť, zatiaľ bezvýsledne. Boli sme aj v Heliose v Martine na vyšetreniach, kde mi vyšli výsledky ok, len muž má zlý spermiogram a nasadili mu vitamíny. Uzavreli to, že ak sa nám nebude stále dariť, navrhujú insemináciu prípadne umelé oplodnenie. My však chceme ešte skúsiť prirodzenou cestou otehotnieť. Potom ako môj gynekológ videl výsledky spermiogramu, navrhuje to isté ako v Heliose. Mňa však zaráža, že už sa vôbec nezaujíma o mňa, teda ešte o moje ďalšie vyšetrenia. Baby tu píšu, aké všetky vyšetrenia im gynekológ urobil napr. folikulmetriu (mne ju robil len dva krat a pri každej mi povedal, že folikul mi čo chvila praskne a už ma neobjednal na jeho potvrdenie).
Ale hlavný problém je tu. Po poslednej menštruácii, tesne pred ktorou mi stanovil gynekológ ovuláciu a teda sme aj skúšali otehotnieť, ma asi po týždni začalo pobolievať v podbrušku, dva dni som to len cítila, ale na tretí deň som už mala bolesť aj pri cikaní, našťastie som nasadila urologické čaje a jedla brusnice, tak mi to prešlo. V minulosti som bola pár krát na pohotovosti so zápalom močových ciest, ale to som už mala krv v moči, našťastie lieky vždy zabrali a bolo dobre. Teraz to našťastie také vážne nebolo. Všimla som si, že takéto bolesti v podbrušku a niekedy aj v drieku mávam každý mesiac. Neviem na koho sa mám obrátiť s týmito problémami, keďže môj gynekológ všetko zjednodušuje a tvrdí, že netreba všetkému veriť čo čítam a možno aj práve tieto bolesti sú príčina našej neplodnosti.
Nemali ste niektorá podobný problém? Na preventívke bolo všetko ok, ale tam zrejme skryté cysty a zápaly nezistí....Neviem čo ďalej.... ☹
Ďakujem za odpovede...... 🙂
Tak cystu by na sone videl. Robil ti vyšetrenia na chlamidie a všeličo iné?
Chlamídie mi zisťovali v Heliose a mala som ok vysledky. Možno je to aj skrytá cysta, ktorú nevidí. neviem, a tie zápaly močových ciest, to nemôže tiež spôsobiť nejaký problém? a v moči sa dá niečo zistiť?
@mathik84 pytaj sa na urologicke vysetrenie. ja som mala skryty zapal mocoveho mechura, pravidelne som mala infekty mocovej cesty, mechura, zapal posvy, kvasinky.. a nik nevedel preco, dva roky som sa liecila totalne na dne psychicky bez sexu lebo ten mi sposoboval silne bolesti, kym mi jedna velmi zlata doktorka neurobila vysetrenie mechura. sice to bolelo strasne moc ale dokazala mi aspon troska pomoct, vsetko sa zlepsilo a zmizlo az ked som porodila. a to sa asni nepytaj ako som otehotnela 🙂. inak velmi mi pomahal caj s alchemilky, je to celkovo na zenske veci, mala som zakazane sa kupat : vo vani, v bazene,a velky pozor na to ako sa utieras po stolici. budem drzat palce
Hej zajtrá zajdem k obvodnej nech ma niekam odporučí...A Ako si otehotnela? 🙂
@mathik84 manzel si to musel robit sam 🙂 a pred koncom to nasilu napchal do mna 🙂, vyslo na druhy pokus. po porode sa vsetko zmenilo odrazu neboli ziadne problemy ziadne bolesti nic.
@jankatrnka1 A to si takto otehotnela aj pri zápale močových ciest?
@mathik84 nie vtedy som uz podla lekarov bola uplne zdrava, akurat tie bolesti co som mala nevedel uz nik vysvetlit, povedali mi ze mam ist k psychiatrovi, ale problemy s mocovymi cestami boli pred otehotnenim zhruba dva roky, a tie dva roky som sa aj liecila dookola kym som neotehotnela
Baby neviete mi poradiť, čo môže byť príčina mojich bolestí podbrušku?