Ahojte mamičky, mame 1,5mesačeho synčeka a trápia nás koliky, prosím skuste mi poradit. Už sme vyskusali snad vsetko mozne, nekojim a od narodenia je na UM papali sme Nutrilon Ha1 nakolko mame alergika ocinka. Skusili sme aj Nutrilon anticolics ale malickemu to nesadlo tak sme naspäť pri HA. Premýšľali sme zmenit mliecko na ine nakoľko sme si mysleli ze nas bruško boli aj z mliecka.Poradte nieco prosim.
Ja som davala trikrat denne sab simplex, ale koliky ani jeden nemal nejake silne. Viem ze mnohym detom nutrilon nechuti, resp ich zapeka. Ja by som asi skusila ine mlieko ked nieje kojeny.
malu som kojila..vigantol som nedavala..mala kakala skoro vzdy po papani a koliky sme mali aj tak ;) nam pomohla satka ...malej sa pacili pohyby hore dole...satka nas zachranila od koliky...kolika je specificka v tom ze zacina v ten isty cas kazdy den a trva zopar hodin...u nas tonbolo od 16:00 do 19:00 ..ak placka cely den tak problem je niekde inde nie len v nezrelosti sustav ;)
My sme si tým tiež prešli. Bolesti bruška, prdíky, neutíšiteľný plač asi tak tri krát do týždňa vždy na večer. Menili sme mliečko tri krát, do toho sa pridal reflux. Trvalo to u nás niečo vyše mesiaca ale teraz má malá tri mesiace a máme pokoj. Tiež sme na Nutrilone AR predtým sme mali Bebu. Skúšali sme espumisan, detský čajík, masírovať bruško Pupíkom, teplé obklady na bruško nič nezaberalo boli sme zúfalí. Skús zarábať UM do slabého rumančekového čaju ja to robím už len tak ale veľmi slabý žiadne 10 min. luhovanie. Nedám naň dopustiť a treba vydržať min. dva týždne či zaberie tiež nie je dobré meniť bábu každý druhý deň mliečko, čajík a všetky možné liečivá proti kolike. Rumanček je dobrý na tráviacu sústavu a aj trošku ukľudní a malej dávam sem tam po troške infakol len trošku na cumlík pred papaním a bruško masirujeme stále preventívne. Neviem presne čo zabralo ale myslím že pomohlo aj to že som sa ukľudnila bábo to cíti. Držím palce. Buďte trpezliví prejde to ako mávnutím čarovného prútika dnes sa nad tým už len pousmejem ako som sa nanariekala spolu s malou keď som jej nevedela pomôcť.
@nuska1 Infacol a vydrzat 3 mesiace..potom to skonci
my sme to mali kazdy den od 15ej do vecera aj do 20-21ej..ani neviem ako som to prezila bolo to strasne 😑
je ti doporucujem tu satku...ak sa ujme nebudes musiet nic kvapkat a ani vydrzat plac tri mesiace...len budes musiet vydrzat nosit tri mesiace..ale za ten klud to stoji...ocenia to aj susedia ak byvate v panelaku...castokrat to nieje ani o prdikoch ale o tom ze dietatku chyba 4.trimester..v brusku mu bolo dobre, bol v teplucku pocul maminkine srdce, hojdala ho voda tak sa mu sladko zaspavalo...
@nuska1 ahoj,niekedy su babatka takto narocne,ja som pri prvom sa musela striedat v cicikani na rukach s mojou mamou do 3 do rana,prve tri mesiace....len aby zaspal.traviaci trakt kym dozrel....
Skus masirovat brusko spolu dvomi prstami,poduskami prstov (ukazovak,prostrednik) jemne v smere hodinovych ruciciek,trosku si podusky prsty naolejuj detskym olejcekom. Je to jemne masirovanie bruska,ktore pomaha pri vetroch.
Ja som aj reklalnou trubkou,alebo spiicom teplomera isla do konecnika,aby sa vetry uvolnili.
Mavala som aj kocik v izbe,kde spal,a ja jednou rukou som pri spani ho hojdala.nie som z tych matiek,co by tvrdili,ze si ho tak naucim. Vychadzala som z aktualnej potreby, diana spoznavania sa,len aby som mala chvilu klud...vzdy su to obdobia,o dva tyzdne bude zase inak a tak,bude sa jeho spanok a potreby menit.
Este som davala namiesto prevarenej vody slabucko feniklovy caj a do toho mlieko nutrilon. To si ale asi trufnes neskor....
A skontroluj,ci nie je moc uvolnneni,ci je zabaleny v perinke,alebo kde ho mas,mozno sa on sam vyrusuje pohybmi ruk,ze ak by bol tak trosku viac obmedzeny,ze potiahne dlhsi spanok....Neviem,to ma iba tiez tak napadlo.ostatne maminky tiez nieco poradia.....