Ahojte baby, je to už skoro mesiac čo mám zavedenú Mirenu. Tu píšem lebo sa chcem informovať či sú moje ťažkosti v norme alebo ju dať von. Na 5 deň po zavedeni sa mi spustilo masívne krvácanie s veľkými kusmi zrazenin, trvalo celý večer aj noc, vymenila som si 27 vložiek, len som sa postavila a krv tiekla aj po nohách. Ráno som už zo straty veľkého množstva krvi aj zamdlela. Volala som do ambulancie a že mám vydržať či sa to zastaví. Masívne krvácanie sa spomalilo, ale odvtedy krvacam nonstop, nie je to špinenie, bez vložky nemôžem vyjsť z wc. Do toho prišli bolesti podbrušk ako keby som ju cítila, a strašne bolesti krížov. Neviem ci to ma súvis s mirenou ale tiež ma začali bolieť žily v nohách. Je to nepríjemné. Vydržať a čakať ze to prejde alebo ju dať čím skôr vonku ?
ahoj, 27 vloziek ani nemam doma, ved to je strasne krvacanie, cudujem sa, ze doktor povedal, ze mas vydrzat. ja som mavala silne krvacania, krvacala som velmi silno aj 3 tyzdne v cykle a tiez mi dr. povedal, ze este pokrvacajte a ked to do tyzdna neprejde, tak pridte. krvny obraz som mala otrasny. uz mam inu dr gyn a ta ma uplne iny pristup.
@janetinka27 no, ja som tiež nemala, muž išiel o polnoci k mamine pre vložky, nakoľko ja som mávala ms 4 dní q to len slabé krvacanie, po zavedeni telieska je to hrôza, už cítim na sebe takú slabosť, určite z tej straty krvi
Ja nemám mirenu, ale levosert. Každopádne som mala prvý mesiac stále krvácanie, boleli ma žily a mala som bolesti, keďže sa mi spravila veľká cysta. Doktorka mi na kontrole dala na to lieky, prišiel menzes, cysta praskla a bolesti ustúpili. Krvácanie a špinenie (bez vložky som nebola 5 mesiacov) prestalo v podstate teraz po pol roku. Doktorka mi povedala, že niekedy sú tie prvé mesiace naozaj rôzne reakcie. Vymeniť 27 vložiek je dosť extrém, možno by som pre istotu išla na Tvojom mieste k lekárovi, nech pozrie, či je všetko ok, Pri týchto telieskach sa totiž často stáva, že sa vytvoria cysty, ktoré môžu spôsobovať tie bolesti.
Ja som krvacala s mirenou 3/4roka, ale primerane..na začiatku viac, postupne menej, ale toto sa mi nezdá ok.. ja by som to radšej prekonzultovala s dr , niektorým to proste nesadne