Bolesť vagíny/pošvy pri menzese

lylyjana
7. aug 2021

Ahojte. Mate niektore tento problem tiez? Nemate na to nejake riesenie?
Hrozne ma to boli "tam dole" pocas kramov, taka pulzujuca bolest, ako by to bolo napuchnute a jedine co pomoze je sadnut si, alebo lahnut, proste nemozem stat, boli to aj pri chodzi. Ked som bola mladsia, bolievalo ma to pri prvych dnoch ked som nosila vlozky a ked som neskor presla na tampony, tak ta bolest zmizla. Teraz po porode sa mi to znova vratilo, akurat ma to boli aj pri tampone, niekedy len prvy den silnych kramov a niekedy aj na 4 den ked mam uz slabsie. Je to velmi neprijemne a nezaberaju na to ani lieky proti bolesti :(

luccija
7. aug 2021

@lylyjana lieky na uvoľnenie svalstva

dijka123
7. aug 2021

@lylyjana ahoj ja mam to iste a tiez mi lieky na to nezaberaju ale to len vtedy ked pouzivam vlozky

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
1aduliatko1
7. aug 2021

Tiez mam po porodoch tak, ze pri menzese ma prve 2 dni boli cely spodok medzi nohsmi, akoby ma dokopaly 😨

littlebubble
7. aug 2021

Mne zabrala jedine antikoncepcia.Lieky od bolesti to len utlmili az po pol hodine/hodine a len na nejaky cas.

Pocas HAK to poboli asi 5 minut a potom uz nic.

sejan
7. aug 2021

@lylyjana ahoj aj ja mávam také bolesti na začiatku menzesu, plus mňa ešte ako by ťahali svaly alebo šľachy zo zadu od kolien až po zadok,,,, veľmi nepríjemné... Tiež mi pomôže, keď si sadnem alebo ľahnem 👍👍👍 lieky som si na to neskúšala dávať

petus998
7. aug 2021

@lylyjana ja som mavala to iste neskutocne bolesti zo spodu krce az na plakanie mi bolo nikedy davala som si nalgesin a preslo takze celych 4 dni som bola len na tabletkach aby som mohla aspon ako tak fungovat

sashka22
7. aug 2021

@lylyjana celý deň som nemyslela na nič iné dnes len, že kedy si už kua sadnem alebo lahnem alebo stojku spravím, aby som vydržala ten tlak dolu. Neprišla som na nič lepšie ako si ísť ľahnúť a zadok podložiť, nech sa mi neprekrví šuška 🙈😂😂

elizita
7. aug 2021

@lylyjana poznam a som z toho na prasky.. na mna to pride niekedy uz aj kratko pred mrchou..

evaachesa
7. aug 2021

Tiež mi to začalo až po pôrode 😳

dota6
14. jan 2024

@lylyjana ahoj autorka, milé dámy. Oživujem túto diskusiu a pridávam sa k Vám. Mám neznesiteľné bolesti "tam dole" počas menštruácie. Najhoršie sú prvé dni. Ani tú bolesť neviem popísať. Začalo to po pôrode, doteraz som to nemala. Spočiatku som to pripisovala nejakému zotaveniu, no pretrváva to aj rok po pôrode a je to naozaj nepríjemné.
Nenašli ste nejaké riešenie? Nejakú fintu ako sa toho zbaviť? Alebo príčinu, čo to môže spôsobovať?

lylyjana
autor
15. jan 2024

@dota6 jedna Dr mi poradila spasmolytika (napr algifen), no ja som to nebrala, tak neviem ci zabeeaju, nejak som to pretrpela. Ked sa dalo, co najviac som sedela, vtedy ma to nebolelo skoro vobec. A ked mam tampony boli ma to o nieco menej ako ked mam vlozku. Inak nic nove som nezistila :(