Bolesť v podbrušku a krížoch

cathyqueen
31. mar 2017

Ahojte, chcela by som sa opýtať, či nemá niektorá z vás podobnú skúsenosť. Asi pred 3 týždňami som prenášala nejaký nábytok (ťažké škatule, ale nedvíhala som to, len som si to posúvala "na nohe" ) a v jednom momente ma rozbolelo brucho - asi tak, ako keď preťažíte sval. Prvé tri dni som mala v bruchu taký zvláštny tlak, nie ako svalovka, ale akoby som robila práve "brušák" a bola v polohe, kedy je záťaž na brucho vyššia. Proste také pnutie.
Ok, brala som to tak, že to mám asi presilené, no po ďalších pár dňoch sa tá bolesť v podbrušku zmenila na takú "predmenštruačnú", hoci mi do "M" ostávali ešte 2 týždne a pridala sa aj bolesť v krížoch. Najzvláštnejšie na tej bolesti je, že som ju cítila najmä v ľahu na chrbte alebo pri chôdzi, inak nie. Nemám nikde hrčky, ani nič "hmatateľné", čo by zodpovedalo pruhu. Ako čas šiel, tak ma to prestalo baviť, a rozhodla som sa, že ráno radšej pôjdem k lekárovi, no ako natruc som sa ráno zobudila s menzesom. Obávala som sa, že kvôli tomu bude veľmi bolestivý, no práve počas toho sa mi to vlastne akoby uvoľnilo a úplne prestalo bolieť - teda nebolelo ma to asi 3 dni - Až do dnes. Niesla som z knižnice knihy, bolo ich 10, a niesla som ich možno 300 metrov, ale váha bola v pohode. Nemohli mať spolu ani 5 kíl. No napriek tomu ma to brucho rozbolelo zas a nie je to silná bolesť, ani nikdy nebola, ale cítim tam sústavný pravidelný tlak, ktorý sa ani nestupňuje, ani neutícha, je to akoby sa chcelo brucho stiahnuť a tlačí mi to do krížov. Viem, že musím ísť k lekárovi, ale stále musím čakať, kým mi skončí menštruácia a ani neviem kam mám ísť. Obvodný, gynekológ, chirurg...? Ďakujem za každú skúsenosť a radu. 😕

denisa098
31. mar 2017

Ahoj,ja by som to asi riesila najskor cez gynekologa,lekarka ta vysetri aj pocas menstruacie,ked povies aky mas problem a co sa stalo,to by nemal byt problem,mna tak uz pozrela,ine by to bolo keby islo o preventivku,mozno ked nic nezisti,posle k obvodnemu,ale mala by si ist.Nemohla si byt v tom case tehotna?Ked si posuvala ten nabytok?Kedze menstruacia ti nemala prist,avsak prisla skor,je to zvlastne..Radsej sa daj vysetrit.

cathyqueen
autor
5. apr 2017

@denisa098 Ahoj, ďakujem za odpoveď, no tá menštruácia mi prišla nečakane skôr, ale to len o deň skôr, napísala som to asi trošku zmätočne hore. U mňa je "o deň skôr" proste nečakané. :D Bola som na vyšetrení nakoniec na gynekológii. Prehmatal, pozrel zospodu, urobil ultrazvuk (taký ten, čo sa zasúva dnu, zabudla som, ako sa to volá) pýtal sa ma, či ma to bolí, keď zatlačí rukou na brucho a tak, no a povedal, že po gynekologickej stránke tam problém nevidí. A sa ma pýtal, či chodím častejšie močiť a ja že hej, ale iba v noci. Tak že či je to veľmi často, či mávam vyslovene také nutkanie, že idem na záchod a o 15 minút mi treba zas. Tak som mu povedala, že hej, ale že len v noci, kým nezaspím, že idem aj 4x, a že keď zaspím, tak že už potom nechodím, nebudím sa na to. Tak mi dal skúmavku a že mi ešte pre istotu vyšetria moč, či nemám napr. zápal mechúra, no ale že asi to mám len presilené, že to keď je presilené, tak to aj mesiac bolí. Nechápala som, prečo spomína zápal mechúra, veď som prenášala nábytky a či to nebodaj môžem z takého presilenia chytiť zápal? Povedal, že nie, no ale proste môže to byť len zhoda náhod. Že som si to presilila a ten zápal tam mohol proste len náhodou vzniknúť v tom čase. Takže mu mám zajtra priniesť moč. Ono ja som mala pred mesiacom a pol silnú chrípku s vysokými teplotami, ktorú som prekonala úspešne bez anitibiotík poctivým 2-týždňovým ležaním v posteli. Pred pár dňami som však dostala nádchu a teplotu zas (síce len 37), ale to sa mi nestáva. Prekvapilo ma to. Možno, že mám vážne dole zápal a to mi trošku znížilo imunitu a nejako sa to zvláštne skombinovalo aj s tým presilením. 🙂 Uvidím, čo ukážu výsledky moču.

denisa098
5. apr 2017

Ahoj,skor si myslim,ze to budes mat asi teda presilene,mozno si si ten sval trosku porusila a preto ked si v klude sa to mozno vracia.Ale je to zvlastne,lebo svalovica by nemala trvat asi tak dlho.A pruh nevspomenul? A na tie mocove cesty mozes skusit urologicky caj,tym asi nic nepokazis.Daj vediet ako si potom dopadla.Ahoj.Drzim palce,nech je vsetko v poriadku.

cathyqueen
autor
19. apr 2017

@denisa098 Ahoj. No moč mám v poriadku a nespomenul ani pruh. Tá bolesť mi ustúpila, ale zas je pravda, že si od tej doby dávam ozaj pozor a nedvíham nič ťažké. No, myslím, že toto je už ok a asi som si to len silno natiahla. Ale je pravda, že občas ešte keď si ľahnem, tak ma pobolievajú kríže a ľavá oblička. No ale keď mám moč v poriadku..... tak fakt neviem. Aj farbu má normálnu, ani nezapácha... Ale čo som písala, že som dostala nečakanú nádchu aj s krátkodobou teplotou - teraz už vlastne pred 3 týždňami tak ešte stále ju mám a neustúpila napriek liečbe ani trochu. Dokonca mi predvčerom zase vystúpila teplota. Celá tá nádcha sa správa veľmi nezvyčajne, takže predsa uvažujem, že či nemám niekde v podbrušku na niečom skrytý zápal. Ono počas tej chrípky, čo som mala ešte pred nádchou (vo februári) som mala čudné pocity práve v oblasti brucha, niečo ako taký pocit, že budem mať hnačku. To ma držalo ešte hádam aj 2 týždne po vyliečení z chrípky a pomohlo mi na to čierne uhlie. Tak si to začínam pomaly dávať dokopy.... Že možno samotnú chrípku som mohla prekonať bez antibio v pohode, ale oslabenou imunitou počas nej mi mohol niekde dole vzniknúť mini zápal, ktorý je nenápadný až doteraz a bol len načas mierne "podporený" tým natiahnutým svalom, vďaka ktorému som to cítila silnejšie. A keďže tam zápal ostal aj po skončení tej "svalovky", mohla som aj na základe toho dostať tú nekončiacu veľmi divnú 3-týždňovú nádchu (veľmi škaredý hlien 24 hodín denne a únava), lebo imunita stále bojuje s niečím iným. No.. ale to je pre zatiaľ len taká "konšpiračná teória" :D hoci začínam mať pocit, že si asi zájdem v pondelok k doktorovi a na rovinu mu poviem že čo sa deje, že proste aby mi zobral krv, moč a všetko možné a trebárs aj ten hlien a dal to vyšetriť, či tam niekde nemám niečo. Všelijaké tie "koky" (stafylokoky, streptokoky...) ma už trápili dávnejšie a vtedy to malo rovnako brutálny priebeh. Nebolo jasné čo mi je, ale chrípku som mala 8 týždňov vtedy... Takže možno sa mi len skombinovali diagnózy v jednom čase. Takže asi je čas na poriadne "výtery"... 😉 Som zvedavá, čo mi povie. Dnes ráno som tam chcela ísť, ale bolo mi to trápne. Lebo zobudím sa zdravá a nádcha sa prejavuje potom každou hodinou viac. Ale asi mu to tak aj poviem.

denisa098
20. apr 2017

Ked ma moja mala chripku a zapal dychacich ciest,tak jej vzdy robila crp,lebo vraj deti to mavaju spolocne so zapalom mocovych ciest.Zatial nemala.. neviem,ci to tak moze byt aj u dospelych.Mozno to je od veci ale nevyskusas este tehu test?Nasa krstna vraj dlho nemohla mat babo menzes mala vraj az do 6 mesiaca pravidelny a isla k lekarovi a zistila ze je tehotna,napriek tomu ze tvrdili ze nemoze.

cathyqueen
autor
21. apr 2017

@denisa098 Nie som tehotná, gynekológ by na to prišiel hneď, lebo ak by som už bola v čase, kedy som prenášala tie nábytky tehotná, musela by som byť už vtedy tehotná dlhšie než len tesne po počatí na to, aby brucho takto reagovalo. Už vtedy by som musela byť aspoň v 3-4 týždni. Čiže kým by som prišla ku gyn (čo mi trvalo ďalšie dva), tak by som už musela byť aspoň v 5-6 týždni a to už by videl. Keď som ku nemu prišla tak ma vyšetroval hádam štyrmi rôznymi spôsobmi, medziiným vaginálnym 4D ultrazvukom, tak to by si hádam všimol. Hej, viem že menzes nie je dôkazom, že tehotenstvo nezačalo, moja mamka mala až do 4-tého mesiaca, keď čakala mňa. 🙂 Vyhodil sa mi teraz herpes, imunita hlási krízový stav. Inak tu po okolí sú teraz hrozné virózy. Sotva skončila chrípková epidémia, začala tá čudná nádcha, ktorá pomaly napáda kopec ľudí v mojom okolí, plus sa objavili zrejme rotavírusy alebo čo, lebo kopec ľudí zvracia a hnačkuje, deti končia na infúzkach v nemocnici. Uvidíme, no musím ísť k doktorovi každopádne v pondelok, hoci sa mi nechce. Neviem, aké testy mi robil gyn. vtedy, keď som tam niesla moč, že bolo všetko v poriadku. Tak nech mi vezmú na testy aj krv alebo nejaký výter, nech viem, čo tam mám... Ach, to chodenie po doktoroch....

denisa098
21. apr 2017

Drzim palce,dufam,ze bude vsetko v poriadku a snad naozaj to bolo len pretazenim tych svalov.

ave17
21. apr 2017

Nechcem byť zlá,ale to že si prekonala chrípku bez atb je úplne normálne.Na chrípku atb nezaberajú,je to virusove ochorenie,nie bakterialne,takže neviem,aký by to malo význam.

cathyqueen
autor
28. apr 2017

@ave17 Ja viem, že by to význam nemalo, ale za prvé, u mňa prekonanie choroby bez ATB je zázrak, pre mňa to normálne nie je a za druhé, píšem tam "Že možno samotnú chrípku som mohla prekonať bez antibio v pohode, ale oslabenou imunitou počas nej mi mohol niekde dole vzniknúť mini zápal". V mojom príspevku v pasáži o chrípke, nešlo o chrípku, ale o jej sprievodné javy, ktoré mohli nastať. A na ten "sprievodný" zápal by mi už anitibio bolo treba.

cathyqueen
autor
29. apr 2017

@denisa098 No bola som. Najprv na rontgen, dostala som lokálne antibio, pretože to vyzerá na zápal prínosových dutín. Ten som liečila prvý raz už v decembri, no... O iných zápaloch sa zatiaľ nevie. Dnes mi vzal krv, výsledky budú v utorok. Podľa nich by mal prísť na to, či nemám aj iné zápalové procesy, či mi netreba silnejšie antibio, keďže je mu divné, že sa ma tá nádcha nechce pustiť. Ak toto všetko bude ok, tak potom zrejme naozaj išlo len o riadne pomotanú zhodu náhod, s bruchom nesúvisiacu. Inak brucho ma takto už vôbec nebolí, no ak mi aj zistia že všetko je 100% ok, tak si nabudúce dobre rozmyslím, koľko kilové náklady budem presúvať kade tade. 🙂

cathyqueen
autor
2. máj 2017

@denisa098 Tak už viem výsledky. Vraj krvný obraz mám ukážkový, všetky hodnoty na 100% dokonalé, až na jednu, ale to je vraj zanedbateľné. Dobre vedieť, ale prečo sa z nádchy liečim už 4-tý týždeň, na to sa neprišlo. Takže sa drží svojej pôvodnej diagnózy - zápal prínosových dutín. Každopádne, podľa výsledkov v tele teraz nemám skrytý zápal. Chvala Bohu, dúfam, že je to pravda. 🙂 Akurát mi dal lieky na alergiu, ktorú som nikdy nemala, takže neviem, či to len pre istotu, alebo prečo.... No čo... hlavne, že to prešlo, dúfam, že bude všetko OK. Ďakujem za rady aj povzbudenie.

denisa098
2. máj 2017

Inak napadlo mi,ze alergia,bola som dnes s malou u lekarky v meste a prekychala a presoplila som cely cas vratili sme sa domov,pritom tu mame les a vela zelene a nic.Len ma trocha svrbi nos.A mozno nahoda 🙂 alebo mozno nieco kvitne vies,uvidis,ber kvapky a mozno to prejde,inak fenhistilove kvapky sa davaju aj pri nadche.