Bolesť v intímnych partiách počas menštruácie

4. júl 2022

Som 9 mesiacov po porode, toto je moja 3tia menstruacia a aj ked som vdacna za to, ze podbrusko ma neboli a uz neumieram nadopovana ibalginom prve dni... Bolest ale presla inam 🤦‍♀️
Normalne ma boli vonkajsie ohambie, akokeby obrovsky bolestivy az krcovity tlak, alebo bolestive navretie... hlavne ked stojim dlho alebo ist na wc a zatlacit je mordor 🙄 trva to vzdy prve dva dni menstruacie. Je to normalne? Stretol sa s tym niekto. Dakujem

marlent
4. júl 2022

Mabam to mavala som aj pred porodom take tlaky...

marlent
4. júl 2022

Ale mavam to od kedy si pamatam takze som nikdy neriesila ci je to normalne ale tak asi ano 🙂

autor
4. júl 2022

@marlent aha... No ja teraz rozmyslam co bolo horsie 😂 a uz ma aj napadlo ci sitim sa tam nieco neprepojilo blbo 🤦‍♀️ tak asi normal no 🤷🏻‍♀️

iwesska
4. júl 2022

Mna to tiez boli dole prve 2 dni ked stojim. Netusim preco,ale da sa to vydrzat. Nijako to neriesim.

evaachesa
4. júl 2022

Ja som skoro 3 roky od pôrodu a mám to tak presne od 1vej ms. Mám také tlaky a divnú bolesť ako keby som sa pripravovala na ďalší pôrod. 😒 Deje sa mi to väčšinou len v 1. deň ms. Myslela som že to po pár mesiacoch prejde, no zatiaľ je to stále rovnaké.

althejka
4. júl 2022

Mna boli podvozok vzdy prvy a druhy den menstruacie. Neviem preco asi ako je to cele viac prekrvene, ale boli. Odjakziva. Po porode 9 rokov a stale 🤔

ankare
4. júl 2022

Aj mňa to bolieva.

nikaeli
4. júl 2022

nemyslím, že je to šitím, skôr asi intenzívnym prekrvením sliznice.. mávala som také bolesti pred tehotenstvom 😶

zuzzkka
4. júl 2022

Moze to byt panvove dno alebo zrotovana panva, pripadne ina fyzio pricina, proste po tehotenstve a porode sa inak poukladaju veci v oblasti panvy a drieku (a nie vzdy spravne). Mala som to podobne, velmi mi pomohla fyzioterapia, opravili mi zrotovanu panvu a naucili cviky. Uz ma to neboli.

autor
5. júl 2022

@zuzzkka tak skusim fyzio, ak to ma pomoct, nemam co stratit.

No, hrozne po tom porode, co vsetko sa telu stane.. ja som mala hrozny porod, podvozok ma bolel a hojil sa skoro cele 6sto nedelie. Ta bolest bola, ale 100x horsia, co som ledva malu vedela v stoji prebalit ci okupat 🤦‍♀️ teraz na tu hrozu myslim, vzdy ked mam mrchu a teda ani psychicky mi to moc nepomaha 😑
Vobec nerozumiem, preco sa o zenu po porode skoro nik nezaujima, ved to by mala byt automatika, ze nas skontroluje fyzio ci uz len kvoli dyastaze alebo ci je vsetko tak ako ma byt... Ale to nie, zena porodila, svoj udel splnila a dovi, dopo 😫

arianna25
5. júl 2022

Aj mňa to boli odspodu už od prvého pôrodu. Všetky stehy ma bolia počas prvých dvoch-troch dní silnej ms.

zuz02
5. júl 2022

Ja to tak mám od 12, čo som dostala menzes. Hlavne 2.deň, keď mám najsilnejší menzes. Presne, ako píšeš, pri státí. A nezmenilo sa mi to ani po 3 pôrodoch.

maribell
5. júl 2022

Aj ja to tak cítim 🥺 .. tiež mi to začalo až po prvom pôrode.. momentálne som dva roky po treťom a žiadna zmena 😑

kubkovamama
5. júl 2022

Ahoj,mne pomohla joga,nájdi si lektorku na ženskú alebo hormonálnu jogu,mne pomohlo až toto po rokoch bolesti aj silnej menzes a celkovo to zrelaxuje telo aj po pôrode a zlepší diastazu.Aj Mojzisovej cviky,nájdeš na nete.Alchemilka a Gynex,môžeš pri kojeni

autor
5. júl 2022

@kubkovamama super dakujem, pozriem aj tie cviky online a aj tu yogu aj fyzio co sa spominalo vyssie 👌
Uz nekojim takze mozem vsetko.

Ja nas tak lutujem zeny, tak malo sa rozprava o zenskych veciach - vaginalne mykozi a ine dristy budu v telke reklamovat kazdych 30 sekund, ale aby sa otvorene rozpravalo co vsetko nemusi fungovat spravne, co nie je "normalne"... To sa bude drzat v tichosti 😑

nikaeli
5. júl 2022

@zuzzkka to je dobrý postreh s tou panvou.. ja som mala ľavú stranu o čosi vyššie ako pravú - prišiel na to chiropraktik, keď som už nevedela čo s mojou každodennou bolesťou krížov.. bola som uňho cca pol roka dozadu a teraz som si uvedomila, že ma ten spodok už tak nebolieva 😉

zuzzkka
6. júl 2022

@nikaeli ano, to ma velmi vela zien. Poblokovane SI klby, zrotovana panva, lonova spona, diastaza, povolena brusna stena atd. Je toho dost a presne ako autorka pise, nikto neriesi, poporodna starostlivost neexistuje. Gynekologicka fyzioterapia mozeme snivat. V CR je to uz velmi rozvinute, u nas len prve lastovicky. Ja 3 roky beham kadetade a stale nemam na 100 % vyriesene pohybove problemy