Bolesť u gynekológa

6. okt 2023

Ahojte, dnes som bola u gyn. som aj tehotná, no už predtým som vždy mala problém, že som tam dole uuplne citlivá. Každé vyšetrenie ma bolí (nie je to gyn. skúsila som už 4). Teraz v tehotenstve to mám pocit je ešte horšie. Dnes mi dr. robila kultiváciu a tú tenku vatičku do mňa strčila a ja som sa skoro zbláznila od bolesti. Ešte teraz ma všetko bolí a neviem sa ani vycikať 🙈😭 máte to niektorá tiež tak? Povedala som jej a ona, že to ma nemôže bolieť, ale vysvetlila som jej moju “citlivosť”.. dosť ma to znepokojuje, ako potom budem vnímať napr. pôrod 🙈 Máte podobnú skúsenosť? Ďakujem.

1sally12
6. okt 2023

No podobnú skúsenosť...zatiaľ som vystriedala troch, dve gynekologicky-tie ma ešte aj vysmiali skrz moju bolesť, že čo sa tvárim🙄, že vyvádzam ako by ma operovali, kravy.potom bol jeden gynekolog-tam to tiež bolelo ale nebolo to take hrozne ako u tych predchádzajúcich.

nevenka
6. okt 2023

A otazka mozno od veci. Sex Ta neboli? 😳. Akoze divim sa, fakt.

lienka.7
6. okt 2023

@autorka juj, dievča moje, ako chceš potom porodiť? 🙈 si skôr precitlivena, ako citlivá...

maryetta
6. okt 2023

Lebo si velmi upätá. Musis sa viac uvolnit.

autor
6. okt 2023

@nevenka absolutnee, nikdy som nemala žiaden problém pri sexe 🤷‍♀️🙈 na bežných gynekologických prehliadkach som netrpela nejako extra, ale teraz dnes v tehotenstve na kultivácii som myslela, že umrem..neviem, či to bola len nahoda alebo ja fakt neviem 🙄

autor
6. okt 2023

@lienka.7 jezisi kriste 🙄 neverim, že toto može napísať jedna žena…fakt podpora..nie som naozaj precitlivelá, sama dr. ma potom pozrela, že som zrejme dnes fakt bola dosť “stiahnutá” lebo som mala okamžite všetko začervenané a dala mi dokonca nejake vaginálne tablety proti zápalu, pretože to vraj aj môže byť nejaký zápal…ako píšem vyššie, ešte sa mi toto nestalo, čo dnes, preto táto otázka, či to zažila nejaká žena🙄 nepotrebujem blbé poznámky a komentáre od tých, čo spadli učené z neba a dokonalé 👏🏻👏🏻

autor
6. okt 2023

@maryetta asi ano, dnes som tam šla dosť v strese kvôli problémom, ktoré mám od začiatku tehotenstva 😔 inak som takú bolesť ešte nezažila ako dnes..

autor
6. okt 2023

@lienka.7 a keď niekto tu na fóre, kde sú tisícky cudzích žien, dokáže niekomu napísať, že je precitlivelý, keď ho vobec nepozná a nepozná jeho situáciu, tak to skôr svedčí o tom, že vy ste chladná a nie ja precitlivelá…
Nemáte šajnu o tom, čím si prechádzam, aké mám tehotenstvo, aké mám iné problémy a podobne, tak rada do budúcna pre vás: ak sa neviete zapojiť k téme, tak si radšej odpustite komentár.

mk1111111111
6. okt 2023

Tak raz pises, ze Ta to boli vzdy a potom,ze len dnes. Ze mas problemy v tehotenstve tiez pises az neskor, tak sa nerozculuj. Napis vsetko naraz a nie po kuskoch. Fakt si asi len nervozna, ked mas aj ine problemy.

autor
6. okt 2023

@mk1111111111 písala som ale, že vždy som “citlivejšia tam dole” ale nikdy v živote to nebolelo tak ako dnes..nie som nervozná, až pokiaľ tu niekto nezačne dávať nevyžiadané komentáre…

nevenka
6. okt 2023

Tak ja neviem, ja som zazivala aj bolest pri sexe a bolo to o hubu, sem tam to mam aj teraz, no a obcas to bolo neprijemne u gyn., ale tak neviem si predstavit mat po vytere take bolesti, ze sa im zblaznit. Proste neviem to pochopt, ako je to mozne. Ved penis je niekolkonasobne hrubsi, vacsi ako daka palicka, aj to mechanicke drazdenie je vacsie. Ale aby som sa po vytere mala problem vycikat, no neviem. Mne to pride ako psychicky problem. Teraz asi nic, ale riesila by som to bud s neurologom, mna kvoli neurogennej bolesti chceli tam liecit naslepo Lyricou, ale nedala som sa na to,...alebo u psychiatra. Bola som aj na MR malej panvy, mocak, oblicky, vsetko na gyn. vysetrene a nic, fyzicky problem nebol. Takze sa s tym snazim zit. Tak Ti radim bud toho neurologa alebo potom psychiatra, neber to v zlom.

mk1111111111
6. okt 2023

@nevenka tiez si myslim, ze je to psychicke. Pise, ze ma aj ine problemy, tak sa len nevie u gynekologa uvolnit, to sa stava viacerym

autor
6. okt 2023

@nevenka dakujem za odpoved a rady, psychiatra vyhladavat nebudem kedze psychicky som uplne v poriadku, akurat teda podla mna skor zohravalo viac to, ze som bola pri cudzej lekarke (sla som ako akutna), mala som pridruzene problemy kvoli ktorym som bola v strese (ako pise @mk1111111111) a nebola som teda nejako extra pripravena na to…ona do mna vyslovene vrazila tu palicku bez nejakeho upozornenia a ja som skoro odpadla..normalne to ani neviem opisat, nikdy sa mi toto taky extrem nestal🙈 hovorim sama sa cudujem, pri sexe zato problem nikdy nemam..na ostatnych vysetreniach na gyn. som skor citila vzdy taky jemny tlak a jemnu bolest v ten dany den, ale to dnes bolo hrozne…konecne fungujem, ze sa viem aj vycikat, lebo som si nevedela ani na wc sadnut 🙈

autor
6. okt 2023

@mk1111111111 ale to mate baby pravdu, uvolnena som teda urcite nebola uz len skrz situacie kvoli ktorej som tam sla…bola som naspanovana ako na skripci, v strese a vystrasena…nikdy som este tak ako dnes na gyndu nesla, tak to asi naozaj len mozem pripisovat tej “stuhnutosti”…

milenke
6. okt 2023

Určite máš zápal … vtedy to moc boli
A toto vyšetrenie je naozaj hnusne úplne viem o čom píšeš … a keď je zápal tak mega bolestivé … určite aj výsledky to úkazu

autor
6. okt 2023

@milenke dakujeem za pochopenie, si mila 🙏❤️
Mala si tiez zapal? Mne hned dr. povedala, ze v tehu to je uplne bezne, nech ratam s tym…vsetky vysledky som mala z minuleho tyzdna uplne tip top, akurat teda dnes vzala ten vyter, tak uvidime…

lienka.7
6. okt 2023

@autorka po tvojom poslednom "vyleve" ti odporúčam hlavne dobrého psychológa.

autor
6. okt 2023

@lienka.7 Akom vyleve? Ze tu odpoviem na otazky ako to bolo? Mam skor pocit ze ho potrebujes ty potom

autor
6. okt 2023

@milenke napisem ti ss ak mozem bude to lepsie nez tu riesit 🙂

lienka.7
6. okt 2023

@autorka moja zlata, ak ta rozhodi jedno banalne vyšetrenie, tak pri pôrode sa zosypes ako domček z karát, tomu ver. Od teba bude veľmi zaujímavé čítať recenziu na porod 👌 ako ti tam vsetci "ublizili" 🤦‍♀️
Uz teraz začni chodiť na dobrý predporodmy kurz, v dobrom ti to radím. A menej sa zamerať na seba

milenke
7. okt 2023

Kľudne nápis .. áno mala som zápal pár krát aj v tehu a vždy to bolo mega bolestivé…