Bolesť rany po šití po pôrode

11. sep 2023

Ahojte. Som z pôrodnice doma 3 dni. Mala som dosť veľké šitie. Už v pôrodnici to bolelo ale pri prepustení to zapálené nebolo. Tá bolesť ale vôbec nepolavuje, ráno je to celkom ok ale keď cez deň trosku pochodim je to strašne. Je to normálne? Mali ste to tak?

lulu8491
11. sep 2023

Mala som to tak. Bolelo to ešte ďalšie dva mesiace 🥺 Po každej potrebe treba sprchovať a skús si kúpiť sprej Cicatridina. Snaž sa čo najmenej chodiť, veľa lež, aby sa svalstvo dobre zahojilo

54tinka54
11. sep 2023

3 dni je ešte málo, zvykne sa to zahojiť tak do dvoch týždňov. Ak sú komplikácie že sa to zapáli atď., tak aj dlhšie. Kúp si cicatridina sprej, urýchli hojenie a aj príjemne chladí.

mirkava
11. sep 2023

Mala som to tak, stáť som nemohla, tiež veľké šitie. Najhoršie to bolo do týždňa. Keď začali vychádzať "nitky" tak to povolilo. Bola som aj u Dr. tak to bolelo.

tetaandulkova
11. sep 2023

Bolí ťa to aj v stoji? Mne pomohol sprej Cicatridina, ale sedieť prvé dni bol aj tak boj. Na wc som chodila ešte dobré 2 mesiace " na stojáka", čo som si nevedela tam nijak raz sadnúť. Už som bola zúfalá 🙄 Skoré uzdravenie prajem, nech ťa to už dlho netrápi 🙂

patusss
11. sep 2023

Cicatridina sprej + potierat betadinom.

Ale ak by tam bol hnis / velka bolest / teploty - naspat do nemocnice po atb.