Ahojte žienky, zo zdravotných dôvodov nemôžem kojiť a mám veľmi naliate a bolestivé prsia. Skúšala som sa aj odsať, neviem prečo, ale neúspešne, vôbec nič mi neišlo a bojím sa aby som nedostala zápal prsníkov. Môj gynekológ to vyriešil tak, že mi povedal že kojiť by som mala aj napriek správy z hematológie a že keď teda nemôžem mám si dať nejaké tabletky, po ktorých mi bude zaručene zle. To si samozrejme pri malom dieťati dovoliť nemôžem. Čítala som, že kapustné listy do podprsenky, avšak mne to nepomohlo. Nemáte prosím nejaké rady ako by sa dal uvoľniť tlak v prsiach aby neboli také bolestivé?
Ďakujem
Skús aspoň trochu odstriekat.Iba na uvoľnenie tlaku.Ja som to robila v sprche pod teplou vodou. O 3 dni mlieko odišlo aj samé,bez liekov
Vytlacit mlieko z prsnikov, ak ti nejde odsat, mlieko musi ist z prsnikov von do ulavy. Akonahle su povolene, prestat odsavat/vytlacat, lebo cim viac ich budes stimulovat, tym viac mlieka sa bude tvorit, ale zaroven to mlieko teraz musis z prsnikov dostat von, kym sa tvorba zacne znizovat. Aku mas odsavacku? Niekomu odsat nejde, ale moze byt problem len v technike, mozno to robis zle, kratko, mozno mas zlu odsavacku, dolezite je aby nastavec bol dostatocne velky (nie privelky a nie prilis maly) na tvoju bradavku (treba zmerat priemer bradavky a podla toho volit nastavec), pri rucnom odsavani treba najprv robit tak pol minuty rychle stlacania na spustenie let down reflexu a nasledne pomalym stlacanim mlieko odsavat. Pred odasavanim ci odstriekavanim mlieka treba prsia nahriat, bud obkladmi alebo teplou sprchou a po odsavani/odstriekani si dat studene obklady. Odstriekavat je najlepsie rovno v sprche. Kapustny list je tiez fajn, treba ho trosku prejst valcekom a vlozit do podrsenky, dobre je aj dat si Ibalgin, ma protizapalovy ucinok. Na zastavenie laktacie je vhodne pit salviova a matovy caj a mozes skusit aj homeopatika Ricinus communis 30ch. Obvazovanie prsnikov nema ziaden efekt, to nerob. Ani nepit tekutiny nie je uplne vhodne, netreba sa nalievat, ale ani dehydratovat. Tabletky ti musi predpisat gynekolog, ine volnopredajne nie su, tieto tabletky maju vedlajsie ucinky, ktore mozes a nemusis mat. Pokial sa da zastavit laktacia bez nich, je to urcite lepsie. Ak sa mozes spytat, aky dovod na nedojcenie mas od hematologa?
To máš čo za lekára?
Nirmalny gynekológ ti predpise lieky na zastavenie laktácie a nerobí zbytočný cirkus ..