Bolesť pri menštruácií a ovulácií

1. okt 2023

Dobrý deň. Deti nemám. Už od začiatku čo mám menštruáciu tak ju mám bolestivú, kríže podbruško, som hrozne slabá, občas na vracanie, občas silná občas slabšia.. obmedzuje ma to.. lieky mi nezaberajú skoro vôbec (alebo po pár hodinách čo už mohlo prejsť aj samé). Posledné 2-3 roky mám aj pomerne bolestivú ovuláciu, cítim pichanie pár dní aj pri zohýnaní. Cítim bolesti v podbrušku aj pred MS aj tesne po. Z gynekologického hľadiska som ok, nič mi nenašiel, bola mi navrhnutá antikoncepcia. Vraj to tak niektoré ženy majú a iba to prežiť :D poprípade že na sone vidno len tie väčšie utvary a až operaciou menšie… môžem mať predsa len niečo alebo endometriozu alebo to je vážne iba mojim telom, že silnejšie reaguje na hormonalne zmeny? Môže byť endometrioza aj bez cyst? Ale to si myslím že by sa za tie roky niečo objavilo…

alissa1222
1. okt 2023

Dobrý deň mala som to iste,bolo to hormonalnymi zmenami,pomohla antikoncepcia

ejmylia
3. okt 2023

Vyskúšaj ešte tento liek, mne máločo pomáha, ale toto hej. No keď hormónmi to mnohí chcú riešiť, ale pre mňa to teda nie je cesta. Mne výrazne pomohlo, sa mi to upravilo keď som začala aj chodiť cvičiť, joga, pilates.

zuzizu2
4. okt 2023

Mozu to byt hormonalne zmeny, moze to byt aj vplyv psychiky, tych moznosti je vela. Ale hlavne je, co sa tyka vysetreni, ze inak si OK. Ze nie je za tym nejaky vazny zdravotny problem.