Bolesť pod pravým prsníkom

25. máj 2024

Ahojte. Mám bolesť pod pravým prsníkom, povedala by som až k rebrám a cítim tam takú hrčku, ktorá je však mäkšia a pohyblivá. Táto bolesť sa mi objavuje už niekoľko mesiacov, začne v období ovulácie.

Dá sa povedať, že dva týždne tieto bolesti nemám, dva týždne ich cítim, ten týždeň počas ovulácie intenzívnejšie, s príchodom menštruácie pomaly odídu. Je to približne na tom istom mieste. Na dotyk je to miesto bolestivé. Niekedy to cítim aj pri prudkých pohyboch, pri cvičení, natiahnutí, niekedy aj po zobudení ráno.

Gynekológ ma prehmatal, avšak nič tam podľa neho nie je, na sono prsníkov chodím pravidelne každý rok. Mám cysty, ale nič vážne. Na začiatku roka som bola naposledy, vtedy mi zobrali z jednej cysty vzorku (takou väčšou ihlou, ale nie na tom mieste, kde ma to bolí), ale nebolo to nič, len bežná cysta. Mám problémy s chrbticou, uvažujem aj nad návštevou ortopéda, avšak neviem vysvetliť, prečo je táto bolesť spojená s ovuláciou a niekdy sa vyskytne aj, keď nemám bolesť chrbtice, takže nemám pocit, že by to vysterovalo z nej.

Mám tiež žalúdočné ťažkosti (IBS), ale nedávam si to do súvislosti.

Máte niektorá a niečím takým to skúsenosti? Prípadne viete rady, kde by som to mala riešiť?