Bolesť na dotyk nad rozkrokom

25. jan 2023

Dobry vecer prosim vas kedze nechcem hned utekat na pohotovost pytam sa tu. Skusala som si prehmatat brusko ( teda najprv mi mala po nom lozila) a ked sa dotknem silnejsie jedneho miesta nad rozkrokom pri slabinach( ale nie v slabinach) ucitim bolest miestami to terqz ucitim aj pri pohybe akoby taky tlak ..Je moznost ze je to zo svalov? Alebo slepe crevo to moze byt?mal niekto? (Viem nie ste lekari,ale uz som bola z bruchom tolko x na pohotovosti ,ze tam nechcem ist zatial pokial to neboli velmi) dakujem

natalia_r
25. jan 2023

Ved nechod na pohotovost, ale svojej doktorke. Nerozumiem ako ti my tu vieme pomoct.

autor
25. jan 2023

@natalia_r praveze moj dr je taky sprepacenim debil ze uz rok k nemu chodim s bolestami brucha ,prehmaata ma ako masiar a povie ze to je slepak a mam ist na pohotovost ..tam pridem a vylucia ho ..

anavixy
25. jan 2023

Tak to bude max nejaka inguinalna hernia alebo cysta na vajecniku, nie slepak.

gabika0825
25. jan 2023

Určite by som hneď nebezala na pohotovost… ja neviem že niektorí ľudia neviete pochopiť že pohotovost je pohotovost a ak si zvládla napisat tento príspevok a ešte aj odpisujes na komentare až take vážne to zrejme nebude. Zajtra by som zasla k svojmu lekárovi. Pises že nie si so svojim lekárom spokojná, z príspevku aj komentára vyplýva že to nie je akútna vec ale asi tá trápi už dlhšie keď si už bola xy krát na pohotovosti a to iste aj u lekara. Prečo nezmeníš lekára? My ti tu nepomôžeme ja napríklad z tvojho popisu absolútne netuším ani ktoré miesto myslíš, my tu špecialisti nie sme. Čiže zajtra si zájdi za svojim lekárom a trvaj na adekvátnom vyšetrení popripade nech tá pošle k ďalším lekárom.

natalia_r
26. jan 2023

@anavixy a ty si lekar? Ako to mozes tak s urcitostou tvrdit, podla jedneho prispevku. Moze to byt xy inych veci, ktore sa urcita poriadnym lekarskym vysetrenim. Opakujem NIE na pohotovosti, ale u lekara v ambulancii.

natalia_r
26. jan 2023

Tiez sa mi nezda ze si bola opakovane pocas roka u doktora s jednym rovnakym problemom a zakazdym ta iba poslal na pohotovost a neurobil ziadne ine vysetrenia, prepac ale tomuto naozaj neverim.

anavixy
26. jan 2023

@natalia_r a ja jej hovorim nech nejde k lekarovi? Pyta sa na laickom fore, pyta sa na nazor hocikoho, ja som aspon zdravotnik, netvrdim s urcitostou co to je, ale s urcitostou tvrdim, ze to slepak nie je. A keby som aj bola lekar, tak diagnostika na internetovom fore by bola novinka, tu sa davaju len tipy, idealne podla indicii, to ze ty netusis neznamena, ze nikto netusi. Opakujem, nikde nepisem ze nema ist k lekarovi, nic z toho, co som napisala nie je taka banalita, ze nevyzaduje lekara. Ale to musi byt hadam kazdemu jasne, ze ked ma problem ma ist s nim k lekarovi fyzicky. Ked nie je, ich problem.

natalia_r
26. jan 2023

@anavixy no ty si na zaklade 3 viet na fore vylucila slepak aj ked si pacienta absolutne nevidela, nevysetrila, nepoznas celkovu anamnezu ani nevies ine tazkosti ake ma. Ved my ani nevieme kde presne ju to boli, nevies jej vek, hmotnost atd atd.. ale slepak to neni. Len tak mimochodom jej lekar povrdal ze to moze byt slepak. Ale co on o tom vie, ty si si predsa precitala 3 vety a vies ze to slepak nie. To su ciste mudrovance a zneistovanie cudzej osoby na fore.

anavixy
26. jan 2023

@natalia_r vylucili ho predovsetkym opakovane na pohotovosti, kde ju urcite nie len prehmatali, ale hlavne vysterili zobrazovacimi metodami… navyse slepak sa neozaj neprejavuje tym, ze mi dieta poskace po bruchu a potom ked si ho chytam ma boli nad slabinou 🙂 na to nepotrebujem vediet ani vahu ani vek