Ahojte dievčatá,
chcem sa s vami poradiť.
začiatkom septembra som podstúpila konizáciu pre zlé výsledky biopsie, podľa výsledku konizátu boli okraje v poriadku, takže "všetko zlé" mi odobrali, čo potvrdil aj výsledok steru po 3 mesiacoch. HPV 16 však stále pretrváva, už ho mám vyše 5 rokov, skúšala som indonal, ampcare, jem zdravo, cvičila som denne (pred konizáciou), nemám nadváhu. Bola som u imunoalergológa a podľa vyšetrení mám imunitu úplne v poriadku, dal mi len Isoprinosine na jej posilnenie.
Dnes som už 4 mesiace po konizácii a asi 2 týždne ma oblasť krčku opäť pobolieva (po konizácii prestal bolieť asi po 1,5 mesiaci, keď sa krčok zahojil) - mali sme teraz hektické obdobie, syn bol chorý, veľa som nenaspala, nezastavila som sa, ale každý deň pár krát cítim, ako ma to tam pri krčku pichne. Nie je to súvislá bolesť, len také pichnutie. Moja otázka teda znie: môže sa tam na krčku opäť "niečo diať", aj keď ster z konca novembra bol v poriadku? Nestalo sa vám to tiež? Môže HPV 16 spôsobiť aj niečo iné ako rakovinu krčka maternice? žiadne iné prejavy (výtok, pálenie pri močení, krvácanie...) nemám. ďakujem pekne za váš čas
Ahoj nemyslim, ze sa tam musi nieco diat. Ja som bola na konizacii pred 1,5 rokom a tiez ma tam sem tam pichne. Predsa len bola tam rana, je to ako s jazvami, ze zvyknu pobolievat niekedy.