Bolesť konečníka - hemoroidy

19. feb 2024

Dobrý den,

Už 2 dni ma trápi bolesť konečníka a nafukovanie.. neviem sa poriadne vyprázdniť a dnes ked som si to po sprche odfotila tak pozerám že pravdepodobne hemoroid..no je tam niečo čo by nemalo byť..vypuknute ..stretol sa s tým uz niekto? Prípadne ako ste to riešili? Mam sedavu prácu a nedokážem ležať na chrbte ani sedieť viac než hodinu..a neviem co budem zajtra robiť..vadi mi to aj pri chôdzi..
Lekára určite navštívim ale obávam sa uz všetkého..

tamvtme
19. feb 2024

Ako prvu pomoc si kup v.lekarni capiky a mast na hemoroidy a sprav aj sedacie kupele a uvidis ci sa to zlepsi

petulka2021
19. feb 2024

Kúp si maste alebo capiky na to ako bolo vyššie povedané, pokial tam nie sú komplikácie, vie sa to vyhojiť masťami

autor
19. feb 2024

@tamvtme ano to uz mam napisane na zajtra a lanove semienka..celkovo prijimam malo vlakniny a mam problém s tvrdým bruchom od malička..musim viac vlakninu a kefir..ach jaj

egonsk
19. feb 2024

ak je to velke ako fazula a bolestive na dotyk a modrofialove, tak cim skor smer chirurgia a na pockanie ti to napravia - prepichnu, alebo prerezu. Je to takmer bezbolestne a ulava je okamzita. Vonkajsi zapaleny hemeroid je velmi bolestivy a masticky nan neucinkuju uz v takom stave.

hanaxxx
19. feb 2024

Ak je to to, co hovori egonsk, tak ti to za par dni prejde aj same, len by si sa mala snazit co najmenej sediet. A kup si valovicove kvapky HEM, pomahaju k pravidelnemu vyprazdnovaniu aj predchadzaju hemoroidom.

autor
19. feb 2024

@hanaxxx bolestivé to je na dotyk ale nema to az taku podobu teda myslim si. V administratíve sa snažiť nesediet je vyzva :( ach jaj

hanaxxx
19. feb 2024

Existuju take kruhove vankuse, ale predpokladam, ze kolegovia by mali sproste otazky...

janinah
19. feb 2024

Asi niet dg ,o ktorej by sa tu popísalo viac...takže kukni archív.

autor
21. feb 2024

@egonsk už ma to takmer nebolí vôbec ale ten útvar je stále. Je nutné napriek tomu absolvovať chirurg.zakrok?:(

egonsk
22. feb 2024

je to na tebe. Ja som to riesil hned ako sa mi to stalo a nevedel som do coho idem, bolo to vyslovene na pockanie a takmer bezbolestne (umrtvil pred zakrokom) a tu ulavu si pamatam cele roky az dodnes 🙂