Bolesť hrádze po pôrode

lias3915
28. aug 2023

Ahojte žienky. Rodila som apríl 2022 (takze 16 mesiacov po pôrode). Pôrod bol bez nastrihu, len 2 kozmetické stehy na pyskoch. Problém však je v tom, že aj po tak dlhom čase mám neskutočné bolesti hrádze, povedala by som že dokonca väčšie ako tesne po pôrode. U gynekológa som bola, na nič však neprišiel, žiadne nezhojené alebo zle zhojené rany, žiadne jazvy alebo cysty nič. Bolesti boli najhoršie v obdobím tesne pred MS a počas nej a taktiež počas ovulácie. Môže ísť o endometriozu hrádze, nasadil mi antikoncepciu tak, aby sme MS oddialili najprv na 3 mesiace a potom na 6mesiacov aby sme zistili či sa oddialením niečo s tými bolesťami stane. Dalsi “problém” však nastal v tom, že som otehotnela (chceli sme bábo ale na základe nasadenia antikoncepcie sme to museli preložiť, aj keď priroda si to zariadila po svojom) teraz počas tehotenstva sa bolesti znova zhoršili až do takého štádia že po sediačky neviem ísť na WC bez toho aby som pri tom neplakala pomaly, mám veľký problém sedieť.
Moja otázka teda znie, stalo sa niektorej z vás že ste mali ešte dlho bolesti po pôrode alebo teda že v obdobi MS alebo ovulácie ste to cítili ? A ak áno ako dlho prosím ?
Ďakujem za každú odpoved 🙂

aiana24
28. aug 2023

Najdi si v okoli zensku fyzio ( v BA Zuzana Wolekova napr.)