Ahojte baby idem si po radu . Cca pred 5 týždňami zo školky doniesla domov rotavírus.Bola doma asi tri týždne prvý jej bolo zle druhý týždeň bola z hygieny zavretá školka potom boli prázdniny v pondelok nastúpila do školky z ktorej mi volali na obed ,že malú bolí bruško tak som po nu išla .Doma chvílu poležala bolo dobre.Len začala pokašlievat tak zas ostala doma boli sme aj pri dr.nič nezistila ake stav sa zhoršil pridružili sa teploty tak dr predpísala atb tie sme dobrali v utorok ráno ale od pondelk vždy večer začne plakať ,že ju bolí bruško dáne termofor a spí pekne do rána a takto to máme každý večer sa to opakuje dnes sa už sa zobudila s tým žd ju zas bolí.VÄčšinoubju to prejde do 15 minut cez den sa nesťažuje že by jej dačo bolo sem tam ešte odkašle .Podla dr ma bruško mäkké stolicu má o.k ale netuším z čoho jz bolí večer bruško potraviny papá pekne aj pije veľa tak už mi došli nápady aby to prestalo v pondelok ju chcem dat do školky lebo v práci nie sú nadšeNý lebo je už piaty týžden doma bola len raz v školke aj to mi volali že ju bolí bruško mali vtedy dačo s rybou na obed tak sme si mysleli ze z toho lebo bruško ju zacalo až po atb bolieť
Moze to mat cele rozdrazdene po tych atb. Skuste probiotika, matovy caj, ziadne tazko stravitelne potraviny, nie sladke a nie nafukujuce. Mozno potrebuje po tom rota viruse dlhsie dodrziavat dietu. Drzim palce.
v školke s ajej páči? chce tam byť? nie je to únik? pridala by som probiotiká,ak neboli,ak boli tak iné,a nejakú placebo tbl napr. Bkomplex s tým,že ok,bolí ťa bruško,tu máš tbl proti bolesti ...odsleduj si ju...ak sa ti bude zdať bolesť objektívna,tak nasadiť dietu šetricu na pár dní....
Probiotika davame linex snazime sa aby mala stravu nie ťažkú varíme harmančekový alebo prasličkový čaj .To aj mna napadll , že do toho rotavírusu tie atb chorá zvykne bývať len v novembri ktoré sme už dobrali v tomto mesiaci ináč nebýva chorá este po tom rotavíruse som ju nechala doma nech sa spametá lebo deti zo školky končili v nemocnici to bola ako handrová bábika
Zo školkou nemá problém vždy sa tam teší má tam kamošov skúsim zahrnúť ten bkomlex akože proti bolesti lebo ja si to už neviem vysvetlit ešte ma napadlo že by som jej dala predpísat vermox či ako sa to volá to na odčrevnenie
@bimbambim
Robili jej aj vysetrenie na mononukleozu? Presne takto bolelo brucho manzela, ked to prekonal.
no niekedy je to ťažko....dcéra v 2 tr. sa tiež často sťažovala na bolesti brucha. bola som u lekára. ten nič nezistil. Zas sa sťažovala aj tr. učiteľka mi hovorila a tak zas lekár a zas žiadny výsledok a takto sme pokračovali s učiteľkou a návštevou lekára 3 krát . pripadala som si prihlúplo..... trvalo to celkom dlho...Po čase sa dcéra prestala stažovať, ale aj tak nezistilo sa nič.
@lindusss2016 nič jej dokopy dr nespravila prehmatala brusko povedala ze ho ma makké a to bolo všetko zhodli sme sa ze z atb ale aj tak mi to nedabje síce čula behá skáče papá v ramci jedla všetko mliecne výrobky jej zatial nedávam
@bimbambim
Ak tobudepretrvavat, asi by som na nejakych twstoch trvala. Niekedy mi pride, ze dr velmi rychlo uzatvoria problem 😕
Drzim palce, nech to co najsjor vyriesite
tak baby vyzera to na psychicky problem lebo ked je doma jej nic nie je ale ako nahle ide spat brusko boli alebor ano ked povieme ze ideme sa zas obuvat tak zrazu brusko boli pomaly z nej vychadza ze nema rada jednu pani ucitelku lebo na nu nakricala preco nechce jest a odvtedy ako ju v skolke bolelo brusko a nechali ju dogrcanu so soplami mimo deti mi nechce chodit do skolky lebo ako vtedy chytila rotavirus ju nutili este obedovat a videli ze sa pogrcala a ani ich nenapadlo ze mi maju zavolat drzali ju tam az kym neprisiel moj chlap po nu a dieta uz bolo ako handrova babika vrrr znechutena som uz z tej skolky kazde rano plac ze ona nikde nejde
A má 6 rokov