Bolesť brucha po missed abort

vanilka3
3. feb 2024

Ahojte, potrebujem ani neviem ci poradit ci sa postazovat.
Minuly rok koncom septembra som v 23.tt prisla o moje dievcatko.
Mala som vyvolany porod, problemom bola placenta, ktora sla strasne tazko von.
Sestricky mi zacali tlacit brucho, aby tomu napomohli. Ale tlacili tak silno, ze doteraz este aj 4 mesiace od porodu ma velmi boli brucho, take tlaky neprijemne. Bola som na gynde, vsetko ok, bola som na USG celeho brucha, tiez vsetko ok, krv je tiez v poriadku, ziaden zapal.
Vraj to chvilu potrva, kym bolest prejde, ale 4 mesiace je uz dost dlho co zhodnotil aj moj gynekolog.
Zeny, vas bolelo brucho? A ak ano ako dlho? Alebo co ste robili, podstupili aby uz nebolelo?
Dakujem 🙂

vanilka3
autor
4. feb 2024

Ozaj nikto s tym nema skúsenosť ? :/ 😟

selena_luna
4. feb 2024

Tlacenie na brucho je zakrok ktory sa nema vobec robit a doktori ho nepisu do karty, lebo sa tvaria, ze ho ani nerobili. Sestre tak jemne nastepili rebro. Ak je usg organov ok, tak este by som si vypytala rontgen. Inak ti neviem poradit. Aj mne tlacili, nastastie bez nasledkov.

vanilka3
autor
4. feb 2024

@selena_luna Dakujem za odpoved. Chystam sa este za mojim lekarom, tak uvidim kam ma posle.

taktotedanie
4. feb 2024

Mne tlacili tiez a chvalabohu bola to velka pomoc, ak je skusena porodna asistentka niet sa coho bat
Mozno bola placenta vrastena do steny maternice az prilis a ked sa odstranila zhojilo sa to jazvami a taha to
Ak by si mala poskodene rebro boli ta to aj na dotyk aj pri dychani

vanilka3
autor
4. feb 2024

@taktotedanie ja ale nemam problem s dychanim. Mna boli brucho a najmä spodna cast brucha.
Je to dost neprijemne.

taktotedanie
4. feb 2024

@vanilka3 tak potom to rebro nie je