Ahojte. Chcem sa opýtať, či mi vie niekto z vás poradiť. Mám silné bolesti brucha. Kŕče, pichanie v bruchu, tvrdé brucho. Začne to v strede pod rebrami a potom ma boli už celé brucho. Raz na jednom boku potom na druhom, v strede... každú chvíľu inde. Pride to hocikedy počas dňa. Páli ma od brucha až hore. Mávam hnacky, zvraciam, teplota nie je skor zimnica. Som unavená. Tehotná niesom. Na urgente mi nezistili nič. Všetko mám vraj v poriadku. Vraj ako tá bolesť prišla tak aj odíde. Lenže mna to boli čoraz viac. Častejšie zvraciam. Krv v poriadku, ultrazvuk v poriadku, idem sa objednať na gastro ale na vyšetrenie sa čaká dlho. Ďakujem za rady.
@majamaja26 Helicobcter pylori
upraviť stravu a si zdravá 🙂
Ďakujem... pri oboch pripadoch... kým sa dostanem na gastro mám držať nejakú diétu??? Obvodna mi predpisala len lieky proti krcom, nadúvaniu a na zníženie kyseliny... nič bližšie mi neporadila.
Skus odsledovat kedy ti byva najhorsie.
Ja by som na cas vylucila cukor,mleko a mozno i mäso-alebo napr.vysmazane veci.
Skus sa zamerat vyslovene zeninu a v mensej miere ovocie-mozno aj to ta v surovom stave bude drazdit tak potom skus pyre alebo dusenu zeleninu,ryby,hydinu...lahke jedla.
Mozno pecivo bez drozdia....treba si to trochu odsledovat.
Ale cim skor na to vysetrenie.
A este ma napadlo kup si probiotika a uzivaj.v tabletkach.
@majamaja26 určite na gastro- žiadaj si testy na intoleranciu laktózy, lepku, aj vyšetrenie či nemáš histaminovu intoleranciu, endoskopia by nebola od veci (helikobacter, a následne zápal žalúdka) Dá sa urobiť aj test zo stolice, mne hobrobil obvoďák kým som šla na gastro, + základné krvné testy. Tie by ti tiež mohol urobiť (zápalové parametre...) Určite nehladuj, tak ako sa tu spomínalo vysaď mlieko, rafinovaný cukor a soľ! Tú má helikobacter rád 😉 Žiadne mastné, ťažké jedlá, jedz častejšie a malé dávky a pi čaje (proti nadúvaniu- fenikel, aniz, detské čaje na upokojenie, zmesy na žalúdok...)
Probiotiká môžu napomôcť, ale ak by to bolo horšie, radšej prestaň brať. Ľudia s histaminovou intoleranciu na ne občas reagujú horšie...
PS: ja som endoskopiu absolvovala pred 3 dňami, akurát preliečujem helikobactera 😖
Ďakujem vám za rady 🙂 skúsim nejaké zmeny v strave čo ste mi poradili a uvidím... 🙂
@majamaja26 kúp si rakytníkový olej 😊
Ak môžem odporučiť - vynechaj bielu múku, cukor, mlieko a mäso a budeš naozaj zdravá 🙂
@majamaja26 tiež mávam hocijaké stavy ale dôvodov môže byť veľa celiakia intolerancia laktózy tu mám ,aj helikobaktera obmedzil som mliečne aj bezlak. Cukor múku .nie úplne ale tuším to voľačo má doseba.klinceky škorica čaj zemezlc apod.vyskusaj,len pred gastroskopiu nie je dobré vylúčiť múku úplne Aby to neovplyvnilo výsledky tak to mne hovorili,lebo ja keď som začal mať problémy som začal že múku vylucim a nakoniec z toho bola laktóza a helikobakter
Nenasli mi nic, len zvýšenú kyselinu a male škrabance z vracanie a z toho mam aj roztahnuty otvor do zaludka... ináč nič. Vraj som úplne zdravá, ani helikobakter to nie je... po vyšetrení to velkom prešlo ... pomohol mi oprazol.... teraz mam rannu nevoľnosť 🙂 konečne sa pošťastilo 😍 ďakujem Vám všetkým za rady
@majamaja26 podobá sa to na pankreas