Bolesť a svrbenie vagíny

leonard555
29. mar 2022

Ahojte.. Priateľku trápy každý mesiac bolesť a svrbenie vagíny. Tabletky canesten jej pomôžu vždy no každý mesiac sa jej ti vráti a odborník nevie usúdiť čím to je… Vyradila sladké, skúsila viac značiek vložiek no nepomohlo nič.. Každý mesiac sa jej to vráti väčšinou po menzese ale aj pred. Po sprche ju bolí najviac..
Nemáte tu niektorá skúsenosť s niečim podobným? :/

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sima338
29. mar 2022

spraviť rozšírený ster - chlamýdie, mykoplazmy, ureaplazmy - na 99% sa jedno z toho potvrdí, plus preliečiť a teda najprv vyšetriť aj teba - môžete si to navzájom prenášať a v tom je ten pretrvávajúci problém...

hipuska
29. mar 2022

@leonard555 a má podobné stery? Nech zmení lekára. Keď nevie usúdiť a neriesi. Ty sa potrebuješ preliečiť s ňou. Treba sa aj pozrieť na spodné prádlo, prípadne praci prostriedok. Ochranu akú používate, lubrikačný gél - zmeniť značku. Niekedy pomáha chodiť "na ostro". Voľné gate,.sukňu a nechať tak

simsalabim
29. mar 2022

@leonard555 okrem vsetkeho hore spomenuteho by bolo vhodne zajst aj za imunologom.

zuzana9393
29. mar 2022

Ja som mala nieco podobne. Mirsto canestenu som pouzivala cajovnikovi olej zmiesany s kokosovym olejom - aby to nestipalo. Dat na tampon a nechat par hodin. Mne to pomohlo

oli18
29. mar 2022

Si veeeeľmi starostlivý partner. A ako všetko ovládaš, ani priateľka by to lepšie nenapísala, či? A ona nevie písať?

x_mery_x
29. mar 2022

Ucinnejsi je balogent len je na predpis od gynekologa alebo koznej, ale tiez by som sa nadobro toho zbavila, lebo sa mi to stale vracia, ale balogent to rychlejsie zahoji aj je nejaku dobu pokoj, teda u mna tak zatial 🙂

simsalabim
29. mar 2022

@x_mery_x ale balogent je na bakterialnu infekciu - je to atb+kortikoid. Na mykozu nepomoze. Ak to teda vobec je mykoza, no snad ano, ked zabera canesten. Zaujimal by ma vysledok vyteru.

nikdenikto
29. mar 2022

Svrbenie pred a po menštruácii je často spôsobené len zmenou PH v pošve. Ženy si to často mýlia s kvasinkami. Pomôcť by mohli aj vkladanie probioticke tablety, poradia v lekárni.

kikuskab
30. mar 2022

@nikdenikto ano robim u gnyekolga a ak majú ženy takýto problem zmena je v Ph skús si v lekárni kúpiť Ialuna voľnopredajne čípky 🙂

jallka11
30. mar 2022

Opakovane taketo problemy mozu byt signalom aj slabej imunity ale tazko povedat Jednoducho treba ist za poriadnym odbornikom nie stale canesten kedze to nezabera. Plus aj ty sa daj radsej vysetrit ci si ok, ci to na nu nejako neprenasas nejaku bakteriu ked tak.

nikdenikto
30. mar 2022

@kikuskab mne to môj gynekológ vysvetlil, tiež mi ph zmeral keď som svrbenie spomenula aj keď práve nepretrvavalo. Ale povedal že kľudne môžem dôjsť aj počas trvania problému a zmeria. No sú doktori a doktori 😉