Bolesť a pálenie v intímnych partiách

dommie23
24. apr 2020

Zdravím, prosím Vás, stretol sa niekedy s takýmto problémom? Uz je to druhý rok co ma pri vchode do posvy neskutočne vsetko pali, aby som bola konkrétna, páli ma ten čípok, ktorý je z jednej strany aj červený, riešim to s gynekológom uz velmi dlho a stale sa toho neviem zbaviť, vybrala som uz rozne antibiotiká, aj maste a capiky a nic.. som uz zufala, casto sa mi kvôli tomu spustí aj zapal močových ciest 😪 prosim, poraďte nieco ucinne... uz si neviem s tym ppmoct... aj intímny život je pre mna peklo...

stanulienkat
24. apr 2020

A partner sa lieci? Mozete si to stale prenasat.

simsalabim
24. apr 2020

@dommie23 a vyter co ukazal? Na normalizaciu flory je dobre pouzivat vaginalne probiotika, upravit pH posvy (VitagynC, Feminella vagi C...) a pri dlhodobych tazkostiach moze pomoct aj koloidne striebro Gynella Silver caps). Asi by som vsetko toto striedala dlhodobo, ked gynekolog nevie pomoct? Co vlastne ukazal vyter? Nemohla by pomoct aj navsteva dermatovenerologa? Moze to byt aj enjaky kozny problem.

77kacena
24. apr 2020

presne ako baby píšu ty sa liečiš a kľudne partner to môže prenášať na teba stále znova. za mňa určite posilniť imunitu, a program ženského zdravia veľa týchto vecí spôsobuje bud nepriedušné spodne prádlo alebo vložky ktoré sa zväčša robia z plastu stačí jednoduchý test horenia a vložky ti zoškvrčia. na časté zápaly močového mechúra kamarátke zabralo posilnenie ľadvín fytonaplasťou, intim gél s koloidným striebrom, aloe ,teatree,a bylinne vložky ktoré sú vyvinuté presne na takéto problémy s množením baktérii. ak by si chcela na fb ta viem dať do skupiny so skúsenosťami.

dommie23
autor
24. apr 2020

@simsalabim vitagynC som skusala, aj Lacfofeel a nic...vyter väčšinou vzdy ukaze E coli, ale ako hovorím ziadne lieky doteraz nezabrali

dommie23
autor
24. apr 2020

@77kacena no partner liečený nebol, ale ja to citim neustále, to ani nie je zeby sa to vracalo, skor to stale pretrvava..začalo to vaginalnym zápalom spôsobym E coli...to sa po dobrati Entizolu zlepsilo, ale na tom čípku citim zapal stale, proste ako keby to tam zostalo...a to som vybrala antibiotiká aj vsetko mozne a nic...doktor povie, ze mi nevie inak pomoct...a neda sa takto zit..

simsalabim
24. apr 2020

@dommie23 e coli sa dostava do posvy z konecnika. Treba sa po kazdej stolici dokladne poumyvat. Po cviceni, ked sa spotis, sa treba tiez hned umyt. Skus aj tie silvercaps, a probiotika dlhodobo. Vitagyn c si ako dlho skusala? Kamaratka mala problemy s enterococcom, co je tiez crevna bakteria, a viem, ze si to liecila dlho, snad aj pol roka. Co mi vravela, po liecbe od lekarky mala pokoj den-dva a znova....Mozem sa jej opytat, ale kupovala ten vitagyn a probiotika vkuse. Teraz uz nema problemy.

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
diuska86
25. apr 2020

Ahoj, neviem či máme rovnaký problém ale mňa tiež všetko páli,aj pri močení aj mimo močenia,mám pocit horúceho moču stále.trva to už rok.neskutocne veľa x mi uz brali moc a stery.zmocu vyšlo že tam mám stopové prvky krvi,takže som šla smer urológ,ten mi po mnohých testov a cystoskopii skonštatoval že urologicky to je ok,ešte má čaká nefrolog ale urológ povedal že podľa neho to bude ok a nebude to toho charakteru. Gynekolog mi po opakovaných steroch v priebehu roka lem raz našiel ecoli,inak vždy všetko v poriadku.som zúfalá lebo to trvá už strašne dlho,je to nárazové, čiže napr 3 týždne ok potom zase zle a podobne, používam lactofeel (nakoľko mi vyšlo malo lactobacilov ale aj vtedy keď som to stále užívala) a ja už neviem na koho sa s týmto problemom obrátiť.palenie pretrváva a každý mi hovorí že nevie z čoho.

dommie23
autor
25. apr 2020

@simsalabim vitagyn som skuslala necely mesiac ale ono to poskytovalo úľavu len na chvilu a potom sa to ozvalo a neiekdy aj este viac ako obvykle.. hmm nad tym koloidnym striebrom som uz tiez premýšľala...len uz som toho pokúšala tolko, ze uz snad ničomu neverim.. podľa mna mam ale stale nedoliceny zapal, lebo mala som raz vaginalny zapal spôsobeny e coli, liecba bola Entizolom co su tabletky na vkladanie a ako vtedy sa mi ulavilo dost ale nie úplne.. a to riešim doteraz

dommie23
autor
25. apr 2020

@diuska86 ahoj, no podla toho co opisujes, tak to vyzera zeby sme mohli mat rovnaky problém.. ja som bola tiez aj u urologa a mam vsetko v poriadku u gyn.bud mi nenajde nic alebo tu e coli..ja fakt neviem cim to je, ale zhoršuje sa to pri moceni a hlavne PO...ako keby ten moc to vzdy rozdrazdil...aj som zmenila stravu, nejem ziadne sladkosti, ziadny cukor skoro...a stale to pretrváva a tiez to mam take narazove...par dni ako tak v pohode a potom teplo, palenie, stipanie a vystrelovanie..niekedy mam sto chuti si tam priložiť lad😕

jeliz59
25. apr 2020

Ahoj skus multigyn acti gel

mimibb
25. apr 2020

@dommie23 možno by si mohla ešte skúsiť vnútorné užívať oreganovy olej-kvalitný musí obsahovať aspoň 80%karvakolu, 3x denne 5-7kvapiek - nakvapkat do olivového, iného kvalitného oleja, po jedle. A zapiť vodou.... (preto do oleja, lebo čistý by mohol popalit sliznicu a po jedle preto, že na prázdny žalúdok je ťažký) - je to prírodné a veľmi účinné ATB, navyše nezaťažuje pečeň a nenici flóru...-nastuduj si... A dole sa potierat - kokosový olej+pár kvapiek Tea tree oleja... + SI dávať vaginálne probiotika.... Tento postup mam vyskúšaný niekoľko krát na sebe... Trápila som sa s niečím podobným vyše roka, spustilo mi to užívanie penicilinu.

diuska86
26. apr 2020

@mimibb prosím ťa a vieš odporučiť nejaké vaginálne probiotiká?

mimibb
26. apr 2020
anonym0001
23. jún 2020

@mimibb @diuska86 hlasim sa do klubu, ja uz takto takmer rok, naposledy som bola u gyn. v januari, vtedy mi vysiel moc aj kultivacia negativne, napriek tomu ma reze/pali pri moceni. Uz pol roka trpim. Za tu dobu som vyskusala vsetko, oreg. olej, wobenzym, homeopatika, vsetky urologicke bylinky, caje, extracty, doplnky na imunitu, proste vsetko a vobec ziadny vysledok.

diuska86
24. jún 2020

@anonym0001 ja už rok a pol pomaly🙂

dd99
23. feb 2023

Ahojte, stare vlakno, ale co vam nakoniec pomohlo prosim? Uz pol roka mam to iste :( ecoli ojedinele, inak nic, vsetko negat… budem vdacna za kazde info 🙂

verokika
14. dec 2023

@mimibb Dobrý deň viem ze je diskusia staršieho dáta. Čítala som ze ste mala rovnaký problém ako ja čil. Bohužiaľ aj mne to spustilo užívanie penicilinovych antibiotík.Objednala som si penu silver tak uvidím.

mimibb
17. jan 2024

@verokika u mňa sa po x vyšetreniach na nič neprišlo, tak mi dr odporučila dlhodobo striedať prípravky s kyselinou hyalurónovou, mám už svoje "obľúbené" a už teraz len tak sporadicky si dám....a to je to, čo mi pomohlo....mne to v podstate spôsobovala vysušená, podráždená sliznica....

makodob
5. máj 2024

Možno to niekomu pomože, ale super na takéto vaginálne problémy je vaginálna náparka. Zamierala by som sa aj na črevo a brala dlhodobo kvalitné probiotiká a prebiotiká a obmedzila jednoduché cukry. Problém je najskor v čreve, kde sa nachádza aj 70% imunity. Ešte chlorella veľmi rýchlo rozmnožuje pozitívne baktérie v črevách, to by mohlo urýchliť liečebie. Gynekologické ťažko sú toho dosledkom. Držim palce dievčatá.