Je to trošku intímna otázka...Pred 2 dnami sme mali sex s priatelom a bolo všetko v poriadku, ale na druhy ked som cikala má začala bolieť vagína nie hned ako som začala cikať ale až posledna kvapka najprv som si myslela, že je to zápal močových ciest, ale nechodím často močiť ani má neboli v podbrušku neviete mi niečo poradiť ? A teraz keď chce zasnuť má to tiež boli Mám to prvý krát
@brita7777 Brusnicový čaj som si kúpila pijem ho 2 krát denne a zatial nevidím rozdiel
@nikaalili58 A ešte som sa chcela spýtat či neexistuje nejaky krem nato alebo niečo. Ak máte niektorá s tým skusenosti
Nemôže to byť mykóza? Cítiš aj svrbenie či len bolesť pri cikani? Na to sú vaginálne tablety alebo skús sedavý kúpeľ v repiku
@rebeka_02 svrbenie ani pálenie nie iba bolesť až na konci močenia aké vaginalne tabletky ? ja som myslela, či je aj nejaký krém na to ?
@nikaalili58 vydrz aspon den minimalne..caj pijes odvcera ? pali ta, resp mas neprijemny pocit tesne po konci cikania, prip. aj ked tak zatlacis ? ten caj skus dlhsie, pripadne brusnicovy sirup z lekarni nieco viac koncetrovane, prip petrzlenova vnat zaliat ako caj https://domacaliecba.sk/100-prirodny-liek-na-in..., ak by to neprestavalo cez vikend smer doktor zobral moc a uvidia ci mas infekciu vhodnu na antibiotika aj to byva
Ja som mala bolesti pri sexe ked som dostala mykozu. Nemala som svrbenie, iba velke bolesti ked sme sa s manzelom snazili mat sex, k comu teda nedoslo lebo ta bolest bola extremna. Mykozu som si sposobila prilis castou intimnou hygienou a pouzivanim samponu od idelynu. Hned som utekala za gynekologom, vysetril ma, dal mi tablety a odvtedy som to dva roky nemala. Odporucil mi vyplach rosalginom. Skus ten rosalgin, ale za doktorom by som byt tebou sla urcite.
@nikaalili58 skúste masť fungicidin natierať, je na voľný predaj cca 3 eurá.
@nikaalili58 skus posedietmu vo vyluhu z praslicky rolnej. Popripade k tomu pridat vyplach rosalginom.
@brita7777 áno pijem čaj od včera 2 krát denne a na konci močenia má boli nie páli a áno aj ked zatlačim
@adriankomoj a ta masť sa može na nanašať aj do vnutra ? Alebo len na povrch
@katka281 Chystam sa na gynekologiu, keď to neprejde a ten výplach je voľnopredajný ?
@nikaalili58 ano rosalgin je volnopredajny, dostanes ho myslim ze v kazdej lekarni 🙂 je to taka ruzova flasticka s vodickou, podla navodu si to tam vyplachnes a malo by sa ti ulavit, ja som si vtedy kupila tusim 4 flasticky a vyplachovala pravidelne. A skus aj ten fungicidin ako dievcata radia, tiez som ho tusim vtedy mala. Ak neprejde do par dni, alebo sa ti pohorsi, tak urcite utekaj na gyndu aby si sa zbytocne netrapila. A teda urcite teraz kym sa nepreliecis tak ziaden sex, lebo ti to neprejde nikdy.
@nikaalili58 masticka fungicidin je podavana nanesenim na pokozku alebo sliznicu ci priamo dnu do posvy 😊 kolko krat denne natierat si uz nepamatam, ale iste budu vsetky info v pribalovom letaciku, popripade google to isti.
@nikaalili58 to bude isto daky zapal ak neodide samo s pomocou caju, prip sirupu v pondelok vseobecny lekar
na vysetrenie mocu
@katka281 A ten výplach sa môže kombinovať s tou mastičkou? 🙂 Žeby som si kúpila obi dvoje
@nikaalili58 mozes kombinovat masticku s rosalginom..ja tu kombinaciu pouzivam..oboje je velmi dobre..ten rosalgin sa daju na kusy kupit alebo aj cele balenie..na zaciatok skus 2-3..flasku pouzijem na 2x,ale hned prichadza ulava
@nikaalili58 ano ja som kombinovala 😊 Prave som pozerala ze je dobre rosalgynom vyplachovat 1 az 2 krat denne, fungicidin 2 az 3 krat denne. Skus si to nejako rozumne nakombinovat, aby si si zase nedavala toho velmi vela. Ja som si napr rosalgynom vyplachovala rano a vecer, masticku som si davala len zvonku a iba na obed, niekedy aj pred spanim 😊 rosalgyn je ale asi kura na 7 dni, po dve flasticky denne, mne sa nezda ze som ich kupovala 14 🤔 skus sa v lekarni poradit, ale minimalne 7 by som si ich kupila. Ak mas velke bolesti, tak poctivo tyzden po dve flasticky vyplachovat. Drzim palce aby to preslo co najskor 🍀
@katka281 ja mam 2x skusenost,ze po 3 dnoch vyplachovania som mala klud..a ako pisem,flasku pouzivam na 2x,takze 1flaska staci na 1 den...je tam vela toho roztoku...
@jarmila2010 ved prave ze ani mne sa nezdalo ze by som kupovala niekedy 14 flasticiek 😄 ale naposledy som ho pouzila cca dva roky dozadu tak si presne nepamatam akym mnozstvom roztoku som vyplachovala. Ja som ho zial musela pouzivat ovela dlhsie ako 3 dni, ale ulava naozaj prisla velmi skoro. Davkovanie predsa ajtak najlepsie odporuci lekarnik/lekar, mne ho urcoval gynekolog, pretoze ja som vyplach kombinovala este s tabletami co mi predpisal.
@katka281 ďakujem moc za rady baby a ak tá mastička a výplach pomôže od bolesti kúpim si v pondelok a uvidím
@nikaalili58 jasné potierať aj aj , mne to hneď zabralo.👍
@nikaalili58 preco az v pondelok? Ved dnes su lekarne otvorene...
Alebo aj urinal tabletky, alebo vela susenych brusnic zjedz
A cecko v o dost vyssej davke, je protizapalove
@0silvia0 pijem brusnicovy čaj a keď mi to nezaberie tak pondleok behnem alebo možno aj dnes uvidím
@nikaalili58 môže to byť aj začínajúci zápal, skús rosalgin easy .
mozes mat infekciu v mocovych cestach, kupila by som si brusnicovy caj, kupis v lekarni stoji malo, je mocopudny, tak aby sa ti to precistilo, mne vzdy pomohol pri takychto problemoch co pises a byt v teple 🙂