Ahojte vie mi niekto poradiť kde by som našla dobrého odborníka zubára pre deti malý mal úraz spadol nešťastne a udrel si pusu odvtedy máme problém nás zubár s tým nič nerobí lebo malý si nedá vŕtať zuby vraj mu držia miesto pre riadne ale on z času na čas má obdobie keď ho bolia plače od bolesti a ja už neviem čo mám robiť stále nurode nechcem dávať myslím okolie krupiny Zvolena ... Ďakujem
@mata223 my sme síce z Ba , ale mali sme podobný úraz a to čo tvrdí vas zubár nieje pravda!
Moja dcerka mala 3 roky spadla na chodniku na take vydute bubliny zlomeny zubok , opuch dasien, boli sme na pohotovost , osetrili a ok, no časom zubky odumreli a tie nalomene boleli dokonca sa zahnisali dasna !
Zubarka odporucila vytrhnuť , pretoze môzu spodobiť pokodenie trvalych zubkov !!!
Tym ze to boli vsetky predne a nezvladla by osetrenie ani po oblbovaku , musela byt v celkovej anesteze , Zubky chybali no nič nebolelo, dasienka sa zahojili a zubky trvale narastli pekne a v pohode,
My sme toto absolvovali v Ba u sukromnej dr, no hladali sme aj ine moznosti . Existuje dr v Banskej Bystrici kde taketo zakroky robia .
Držim palce a určite to treba riešiť , malemu sa uľaví 🤗
@mata223 v tvojom okoli ziadneho zubara sice nepoznam, no chcem ta podporit aby si hladala, v dnesnej dobe su rozne moznosti. Bolave zuby sa uz kvoli "drzaniu miesta" nenechavaju. Pouziva sa tzv. medzernik. Kludne ti urobia aj korunku na mliecny zub. Netvrdim ze je to lacne, ale nechat dieta trpiet aby malo miesto na trvaly zub je scestne 🙈
Osetrenie sa da urobit v sedacii, popripade aj v narkoze.