Dobry den mal niekto hpv virus? Aky to ma pribeh? Popripade posupy ake su? Dakujem
ja som hpv mala medzi 2 az 3 stupnom, kazdy mi odporucal ockovanie tak som sa dala bez vahania, nelutujem. Hpv som sa zbavila, chodila som na kontroly kazdeho pol roka teraz staci klasicky kazdy rok. Konizaciu som absolvovala hned ako mi zistili tie stupne a mam chvalabohu pokoj 🙂 Je pravdou ze som dost vtedy podporovala imunitu kadejakymi produktami. Akurat co aktualne uzivam, je duphaston.
@pe_mi ja som bola v klasickej statnej nemocnici, ako som napisala tam nikoho nepustili az na druhy den, boli sme na pozorovani ci nebudeme nahodou krvacat, lebo nas operovali skalpelom. Nemala som ziadne potiaze chvalabohu, akurat mi bolo zle z narkozy, tak mi davaali nejake infuzie a na dalsie rano domov 🙂
Po tom zakroku musim ist aj na PN?
@lanka999 ahojky ten stupen hpv medzi 2.a3 stupnom mas na mysli cytologiu alebo to je stupen aky silny je ten hpv? Ja mam hpv 16 aj 18 bohuzial a vcera som bola na kontrolnej cyto lebo pred pol rokom mi vysli lahka displazia cize Lsil asi - viac mi nepovedala len ze ked to hude horsie teraz budem musiet ist na konizaciu a odporucila potom ockovat. Som uplne hotova lebo vzdy som mala max Ascus a naposledy pred rokom nic uplne ciste a zrazu z dobrej cytologie lahke zmeny aj sama doktorka sa cudovala ze sa to tak zvrhlo. Nerobila mi zatial biopsiu len ten ster z krcka poslala do onkologickeho ustavu sv alzbety tak mam strach
Dievcata no cim viac diskusii citam tym viac som vydesena. Sestricka mi hovorila ze nech sa nelakam ze kym sa vyvinie karcinom su to roky a tu na konovi citam ze sa im to zvrhlo za pol roka🥹 ako dlho trvalo kym sa vam zhorsili vysledky? Moze byt ze za pol roka to uz bude ovela horsie?
@simusatko ahoj, hpv vírus 4.stupna som mala .bola som na konizacii.nasledne mi bolo odporučené očkovanie, na vlastné náklady.kedze som mala vtedy 32 rokov.(Pred troma rokmi)
Neockovala som sa, čisto z dôvodu.ze som sa na to vykašľala.odkladala a už si hovorím, že načo.
Možno budem banovať.tazko povedať..
Konizacia dopadla dobre .
Chodím každého pol roka na kontrolu.
Na stery a podobne.zatial dobré.
Mne hpv zistili už v 19rokoch.vtedy som mala medzi 2.a 3.stupnom..tusim som brala nejaké tabletky..ale neviem naisto