Biologicky aktívny jód

katey
22. máj 2012

Ahojte baby, chcem sa vas spytat, ci ste niektora uzivala biologicky aktivny jod (jodis). Ja som si ho kupila, chcem ho uzivat spolu s tekvicovym olejom. Je tam pisane, ze podporuje aj liecbu neplodnosti, poruchy cyklu a kopu inych problemov. Tak mate niektora skusenost?

zuszana
25. máj 2012

@katey ja som si ho dnes kúpila, lebo som o ňom počula, že pomáha na veľa vecí aj na plodnosť, tak si ho budeme s mužom dávať 🙂 možno nám pomôže...

katey
autor
27. máj 2012

@zuszana tak potom daj vediet ci to niecomu pomohlo 🙂. u mn abude pokus s jodom uspesny ak mi zmiznu cysty zo stitnej zlazy.

zuszana
27. máj 2012

@katey tak držím päste...a môžeš piť jod ked máš problémy so štítnou žľazou?

katey
autor
28. máj 2012

@zuszana praveze sa to odporuca, lebo to upravuje funkciu a cinnost a malo by to tie cysty zredukovat aj na pocte aj na velkosti. tak dufam, lebo uz ich tam mam 12, najvacsie 5mm a to uz je dost.

zuszana
28. máj 2012

@katey tak potom super... určite pomôže 🙂 držím päste...

pawnee
29. sep 2013

Caute, len jedno upozornenie pre vsetkych... rozlisujte medzi organicky a anorganicky jod. Ten vas jodis je anorganicky a preto ma vyrazne obmedzenia v davkovani. Pozrite si Olejovitu... to je organicky jod

shakira51
14. jan 2014

sestra je doktorka a hovorí, že adekvátna čiastka za jod je tak 5 eur... olejovita alebo tekvicový olej s aktívne viazaným organickým jodom je síce super - užívam ho cez pol roka a mám zníženú funkciu štítnej žlázi, s tým, že som postupne pod dohladom endokrinologa znižovala dávky letroxu a potom nasadila ten olej... zatial štítna funguje... ale je to dosť drahé, 50 eur to stojí. A k tomu tam sú zastúpené omega 6, ktoré vraj podporujú zánetlivé procesy v organizme. Takže ja zvažujem ďalej nad rybím olejom omega 3 s organickým jodom alebo nad pangamin jodamin, ktorý stojí pár korun a je tiež organický. Na cysty, katey, je výborný prípravok od firmy energy - gynex. 😉

mamulka211
3. dec 2015

@shakira51 tekvicovy olej je drahy a nie je tak ucinny, ako rybi tuk, ktory obsahuje omega 3 mastne kyseliny, ktore su pre zdravie prospesnejsie ako omega 6 a v spojitosti s jodom ovela intenzivnejsie.

dominikas92
24. jún 2016

Ahojte, tak ja ak môžem poradiť odporúčam jednoznačne Olejovitu..Pomohlo to aj na cysty, aj na upravu cyklu..odkaz na ich stránku keby ste chceli niektorá www.olejovita.sk držim pršteky a dajte vedieť ako ste dopadli

dafius
27. okt 2016

Jodis je vynikajuci. Kto ma zaujem s normálnou otazkou, nech ma pokojne kontaktuje. Bola som pri jeho zrode, zavadzani na slovensky trh.
Pre vsetkych nevedomych a marketingom oklamanych/ organicky jod je len v mori v rybe a v riase v tom co zije. Nic ine organicke uz neexistuje. To co je vyrobene je predsa vyrobene. Olejovita je fajn, ale pouziva presne ten isty postup naviazania jodu na tekutinu ako jodis mile kocky.
Prajem Vam krasne zdrave dni

elenkataki1
31. okt 2016

aj ja odporúčam počas tehotenstva,ale aj počas dojčenia Jodis-koncentrát-biologicky aktívny jód

dominikas92
2. nov 2016

@dafius Prosím Vás, ako môžete toto písať? Nedá mi neodpovedať..Prepáčte, ale pre mňa ako človeka, znalého tejto sféry, sú Vaše slová skutočne niečím, na čo musím reagovať. Rada Vás v prvom rade vyvediem z omylu- riasy majú anorganickú formu jódu, ryba tieto riasy skonzumuje a pomocou svojho metabolizmu transformuje na organickú a tento proces sa dá transformovať vo vedeckom prostredí. Olejovita má zložku organického jódu vo svojom zložení, ktorú je možné vyzistiť. Ako môžete napísať, že v produkte JODIS sa nachádza to isté? Prosím Vás, pokiaľ chcete niečomu robiť veľmi okatú reklamu, aspoň si o tom naštudujte dostatok informácií. Áno, našťastie mám skúsenosť aj s produktom JODIS, ktorý ospevujete. Stačí prevrátiť si ho hore nohami a môžeme si všimnúť plávajúce kúsky jodidu draselného, čiže je jasné, že jód v tomto produkte NIE JE naviazaný ako vo výrobku OLEJOVITA. Pokiaľ o niečom nemáte dostatok informácií, radšej sa, prosím, k danej téme nevyjadrujte takým spôsobom, ktorý môže čitateľov odradiť skúšať niečo, čo by im mohlo pomôcť. Účinky organického jódu v olejovite mám odskúšané, preto cítim potrebu vyvracať Vaše chybné tvrdenia.Prajem pekný zvyšok dňa 🙂

jakubik
11. apr 2017

@dominikas92 ahoj prosim ta pracujes s olejovitou?

roselyn
29. máj 2017

Ktory je najlepsi? Jodis alebo Fortuna alebo Olejovita?

betka2020
18. feb 2020

Ahojte Predám Jodaorganika tablety. Užila som iba 5ks z 30 ks. info v správe

lanza
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
suuzi
8. aug 2022
Používateľ suuzi je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od suuzi.

V skupine Hashimoto na FB na to neboli dobre recenzie, mne sa osvedcil kelp. 2 mesiace kelpu denne a vlasty prestali padat, tu najdes, v ktorych riasach je ho najviac
https://temazdravie.sk/jod-v-strave-a-jeho-vyznam/