ahojte.. Mam vyše dvoch mesiacov jeden problem.. A dost sa hanbim ist s tym k doktorovy. Chcem vas normalny nazor. Uz dlhsiu dobu mam strasne pachnucu vonu.. Neda sa podrobne opisat.. Je to skor ako hniloba .. Nieco take.. Vytoky mavam zriedkavo.. Ale nic zvlastneho normalny biely vytok.. Viete co by to mohlo byt? Strasne ma to trapy a neviem co s tym.. Nikdy som takyto zapach nemala.. A to hygienu dodrzavam velmi prisne.. Po sprche to necitit .. Ale znova sa to objavuje.
Najlepšie smer gynekológ. Hanbiť sa naozaj nemusíte - ten už toho videl aj cítil - je to jeho práca. Môžu to byť kvasinky, mikóza, čokoľvek... Vyšetrí, spraví výter, predpíše niečo na preliečenie. Prípadne by to mohlo byť aj stravou. Porozmýšľajte, čo jedávate. Ale aj tak by ste mali ísť na tú prehliadku🚑
@kitycat dovolím si doplniť, že ak by toto nezabralo, tak si ešte dat na hlavu venček z púpavy a šalvie a skákať na jednej nohe presne o tretej ráno každú druhú sobotu v mesiaci👍😁😁😁inak super napísaný koment, dlho som sa tak nezasmiala
A teraz vážne. Milá autorka príspevku, toto vyrieši jedine lekár. Nemáš sa prečo hanbiť. Je to lekár, ktorý je tam na to, aby riešil zdravotné problémy. Správaj sa zodpovedne voči sebe, pretože časom ti to môže priniesť nejaké iné, horšie zdravotné problémy. Určite za lekárom chod, hanbu nechaj doma. 🙂🌼
@kitycat mne to na srandu nieje!.. Myslela som že modry konik je na to aby tu človek radil a pomahal jeden druhemu a nie sa vysmieval jak male decko 😉
Zabudnutý tampón náhodou?
Moja mama vzdy vravela: Na hlupu otazku, hlupa odpoved. Tak sa to nerozculuj, co si si myslela o modrom konikovi. Vsade by ti odpovedali rovnako.
Záleží aj od toho ako sa stravuješ a akú kozmetiku používaš. Ja odporúčam čo najviac zdravej stravy, hlavne ovocia, zeleniny a nepoužívať zbytočnú umelú kozmetiku pri sprche, stačí čistá voda a nejaké to prírodné mydlo, či olejček. Zdravý človek nebude zapáchať, samozrejme pri pravidelnej hygiene.
@firuzelale ahoj nech ela som ta nijako poburit ale snad olo absurdnostou mojho komentara jasne, ze ten doktor je jediny kto ti pomoze. Ver tomu ze tam ma kazdy den tolko mykoz a inych veci ze jedna vonava mindy navyse ho nijako nepoburi 🙂
smer gynekolog
@firuzelale Samozrejme, idealne je ist ku gyndosovi.
Ak je zapach akoby ,,rybaci, , silno zapachajuci, najcastejsie ide o vaginozu, je to narusenie vaginalnej rovnovahy, znizenie poctu Laktobacilov a premnozenie patogenov.
Lekar to diagnostikuje uz podla typickeho zapachu alebo zmeranim pH na sliznici posvy. Je zvysene.
Mozes este skusit nasadit probiotika urcene do posvy. Gynophilus, Gyntima, Gynimum, ...
Ďakujem vam za vaše radi. Bola som u lekára .. Sice mi povedal že to nieje nič vážne. Stale sa toho obavam. Na hygienu použivam iba lactacyd ale nijako to neprestava. Neviem čo s tym.
@firuzelale a to ti nič na to nedal?
@jana_eyre_2 nie vobec. Povedal mi že to je normalna vec.
@firuzelale tak to.by som zmenila.gynekologa.. aby mi pri hnilobnom.zapachu ktorý vznikol nahle povedal, že to je normálna vec 🤔 to určite nesvedci o zdravej mikroflóre..
@jana_eyre_2 už som nad tým uvažovala. Ten zápach nieje každodenný ale ukazuje sa každý druhý deň. A ja nemam potuchy prečo. Stravujem sa zdravo, hygienu dodržiavam tak ako mám. Som s toho zmetena.
@firuzelale ani tí nezobral ster?
@bluka2 :D tampony nepouživam 😉
@jana_eyre_2 zobral mi ster na chlamydie a podobne infekcie. No všetko je normalne. Nič nenašiel. Žiadny zápal ani infekcia.
ak s tym nechces ist k doktorovi tak jedine tancovat naha okolo ohna treti piatok v mesiaci medzi pol deviatou a desiatou