Biely povlak

gesture
7. mar 2022

Ahojte! Uz asi rok mam vztah a zaroven aj gynekologicke problemy.

Po zapale mocovych ciest a diagnostike ureoplasmy ( uspesne preliecene aj partner prelieceny). Sa moja vaginalna flora stale nedala dokopy. Naposledy som bola u gynekologicky v septembri 2021, kedy mi predpisala capiky Clotrimazol a krem Vitagyn C na obnovenie vaginalnej flory. Pomohlo to, ale len na kratko. Az do januara som pozorovala, ze ked zjem nieco sladke alebo vypijem kavu, tak mam vo vnutri posvy tak biele hrudky a na pyskoch biely viditelny povlak. Odkedy si davam pozor na sladke a nepijem kavu tak sa mi na pyskoch objavu sporadicky povlak, obcas menej viditelny obcas len pri zoskrabnuti. Nic ma nepali. Vytok sa upravil

S partnerom sme vyskusali pohlavny styk bez ochrany, co bolo chvilu bez nejakych problemov a po case mi povedal, ze ho zacalo nieco svrbiet ( kupili sme v lekarni volnopredajni krem od canesten).
S gynekologickou som sa pokusala skontaktovat a opisat jej moj problem, ale povedala, ze pokym ma nic nepali, nesvrbi je to v poriadku.

Vobec neviem co mam robit? Viete ma nejako nasmerovat? Zmenit gynekologicku? Ist k obvodnemu? Mam 28 rokov a je to 1x v mojom zivote, kedy mam gynekologicke problemy.

Dakujem za rady

sima338
7. mar 2022

Ja si myslím, že tvoja lekárka považuje tvoj povlak za fyziologický, čo býva aj pri výtokoch, že pokiaľ ťa nič nesvrbí, nepáli, považujú to za ok a v norme. Vzhľadom na to, že ste s obaja s partnerom preliečení, prebehol aj kontrolný ster, tak tým pádom ona to vidí tak, že ti už nemá čo liečiť. Pokiaľ ťa to vyslovene neotravuje, možno by som to neriešila, aj keď ti to je možno nepríjemné...

gesture
autor
9. mar 2022

@sima338 dakujem za odpoved 🙂

drzaopica
9. mar 2022

@gesture ani povlak by si nemala mať