Bezpečnostná kamera u gynekológa smerom na pacientku

3. okt 2024

Zdravím, máte skúsenosti s tým, že by ste videli v gynekologickej ambulancii bezpečnostnú kameru namierenú smerom na pacientku s tým, že je vidno intímne partie? Známa si prvýkrát všimla u doktora že sa vidí na monitore v plnej kráse. Zaujímajú nás skúsenosti iných, či je to niečo normálne, bežné.

pe_mi
3. okt 2024

Ahoj, na akom monitore sa videla.akoze doktor za stolom,mal monitor,kde si snímal pacientky a pozeral, či ako si to všimla

gleep1
3. okt 2024

Nie, nahlásila by som to na polícii ak by som si bola tou kamerou a tým čo sníma istá

monikabull
3. okt 2024

Toto musel písať chlap.....🤣 Pretože jediné, čo vidno na monitore u gynekológa v plnej kráse je sono...👍😉

veronnica080
3. okt 2024

Keby som si take nieco vsimla, tak to istotne riesim. Nie je to v poriadku, nech by to bolo u hocijakeho doktora.

januska12323
3. okt 2024

Mal nasmerovanú bezpečnostnú kameru na ženu a ešte aj monitor tak otočený aby to videla? Však keby chcel natáčať tak to schová aby nikto nevedel, nevymýšlaj.

autor
3. okt 2024

@monikabull Nie som chlap a ani moja kamarátka nie je chlap. Píšem anonymne lebo s tým nechcem byť menom asociovaná v prípade toho, že by sa to riešilo ďalej. Na monitore proste videla seba na koze.

autor
3. okt 2024

@januska12323 Mne osobne to pripomenulo kamery u zubára, ktoré sú tiež nasmerované na otvorené ústa. Samozrejme ale v prípade gynekológa je to podstatne intímnejšia záležitosť. Ale môžu tam byť potrebné v prípade úrazu, či už u pacienta alebo ošetrovateľa. Tiež v prípade že by doktor vykonal niečo zle a pacientka to chcela riešiť - mala by dôkaz. Alebo naopak - pacientka by vravela že doktor urobil niečo zle, doktor by mal dôkaz že spravil to čo mal. Nevravíme hneď že si to natáča pre vlastné potreby. Len nás zaujímalo či s tým majú aj iné ženy skúsenosti v iných ambulanciách.

autor
3. okt 2024

@pe_mi "Videla som sa na monitore pocitaca za pisacim stolom, kamerka bola dobre viditelna ked som vedela kde ju hladat, bola na koze, otočila hlavu, všimla si monitor. Kým ju doktor vyšetroval.

januska12323
3. okt 2024

Ani u zubára som ešte nezažila kameru, len raz ma fotil pred a po strojčeku ale so súhlasom. Neviem si toto predstaviť, opýtala sa načo ju nahráva?

klaudiaden
3. okt 2024

Podla mna je to totalny nezmysel, ved by mohol prist o robotu uplne nastalo. A istotne by to takto okato nerobil, aj keby to tak realne bolo 😀 To sa ti fakt muselo zdat/alebo teda tvojej kamaratke.

autor
3. okt 2024

@klaudiaden neviem prečo treba spochybňovať hneď... Proste povedzte že to nie je normálne a že sa treba ísť spýtať a uistiť sa o čo vlastne išlo.

@januska12323 kamarátka v tom momente zamrzla, až neskôr si plne uvedomila čo videla. No vidíte, moja zubárka má na mne kameru vždy. Preto sme sa chceli spýtať iných žien na ich skúsenosti.

dankovicova
3. okt 2024

netreba zbytocne sirit taketo spravy, pokial si si ozaj nie ista na 100%. nic by som nenahlasovala, pokial nemas istotu. urcite to bola kamera? nemyslim si, ze by takto nejaky gynekolog ohrozil svoju karieru.

vikusjk
3. okt 2024

Ja si myslim, ze gynekolog vidi denne tolko prirodzeni, ze to vnima inak, ako bezny muz a ak tam naozaj kameru mal, tak by som za tym hladala z jeho strany nejaky racionalny dovod. Kazdopadne ale pacientka o tomto musi byt vopred informovana, ze je snimana a obzvlast, ked je nasmerovana priamo na kozu. Cize z tohto pohladu to podla mna ok nie je a urcite by som to s danym lekarom riesila, alebo rovno vymenila doktora.

dagas
3. okt 2024

Akože môj gynekológ aj keď ma vyšetruje tak má na pc nahodený zdravotný záznam .. pochybujem že by mal na monitore otvorený záznam z kamery 😏

simca06022011
3. okt 2024

a islo o monitor na PC? ci to boli tie monitory pri koze? lebo tam tiez zvyknu byt.. jeden nad hlavou, dalsi vpravo a k tomu aj sono so svojim... ja si divim, ze sa neopytala.. ze pocujte a na co tu mate tuto kameru??? normalne by som sa spytala a povie ti. Moze si kamerovat nejaky nalez ak ta kamera je na koze umiestnena... tazko povedat.
V kazdom pripade, o pouziti kamier a vyhotovovani zaznamov treba informovat dotknute osoby, niekedy aj povolenie treba a zvacsa intimne veci, "sukromne " priestory, kupelne/wc/satne sa nekameruju... takze na toto musi by dovod.

luteam
3. okt 2024

Normalne to urcite nie je ako keby toto vidim tqk hned sa ho na to opytam nemoze ta predsa pru vysetrovani natacat lekar to kde sme. Pacient ma pravo na sukromie

koniarova
3. okt 2024

Ale prosím ťa. Zase téma na rozprúdenie diskusie. Neverím ani slovo.

simca06022011
3. okt 2024

tak ja som googlila.. mohol to byt napr. VIDEOKOLPOSKOP alebo nieco podobne, je to kamera, so vsim vsudy, napojene na PC, pouziva sa to pri vysetreni. A urcite je takychto zariadeni viac roznych, co to mohli byt.. bolo to zapnute, nahravat to nemuselo/moohlo ale ono to ma inu funkciu ako spehovat pacientku na koze...
Pokym saproste neopytate, neviete.

sim_mi
3. okt 2024

Kde bola ta kamera umiestnena? Moja gynekologicka ma pri koze tiez kameru a vedla k nej monitor, no k comu to je, netusim

ronie338
3. okt 2024

My sme mali kamery na ambulancii v jednej praxi a nikdy neboli natočené na ústa pacienta. A bolo na viditeľnom mieste ze je priestor monitorovaní kamerami. Boli natočené tak aby bolo vidno ambulanciu ale nie pacientovi do úst, to ti je na dve veci. Mali sme už skoro všade malú kameru, ktorou sa fotilo a ukazovalo pacientovi kde ma kaz ale to sa vypína keď sa strčí do stojana alebo prepne a je to kamery na mikro čiže aj tak bolo rozmazané. Čiže ak mal takto náročnú kameru je to narušenie súkromia.

alexis617
4. okt 2024

Osobne si tiež myslìm, že gynekolog je veľmi rád keď sa pre zmenu díva žene do očí nie medzi stehna denne mu ich prejde veľa cez ruky a predstav si koľko to musí byť za dlhé roky praxe