Bezbolestná menštruácia po pôrode

lulupulu
18. mar 2022

Ahojte, možno si niektoré poviete ze som hlúpa ale predsa sa opýtam. 4 roky som mala neskutočne bolestivu menštruáciu, takú ze 2 prve dní som nedokázala sama prejsť ani na wcko. Teraz som 7 mesiacov po druhom pôrode a momentálne už druhú menštruáciu mam úplne bez bolesti. Ani som nepostrehla ze som ju dostala. Môže sa to naraz takto zmeniť? Nie ze by som nebola rada, som a veľmi len sa bojím ze ci je to takto normálne. Na gynekológ. prehliadky chodím pravidelne a vždy je všetko ok. Ešte ma napadlo ze ci náhodou nemôžem byť tehotná a počas tehotenstva menštruácia neboli. Neviem napadá mi všeličo. Rozmýšľam ze po skončení terajšieho menzesu si urobím test. Mal to niekto podobne? Za všetky Normálne a neponizujuce odpovede a rady budem veľmi vďačná. Pekný deň všetkým. 🙂

jankasamulko
18. mar 2022

@lulupulu Myslim ze je to ok. Tiez mam po porodoch uz bezbolestnu

thereisabear
18. mar 2022

Tiež to tak mám. Ono asi je skôr normálna práve tá bezbolestná...

modro_zelena
18. mar 2022

@lulupulu ak si tehotná, tak to menstruacia v pravom zmysle nie je. Ak to máš tmavocervenu krv s výstelkou, tak je to zrejme menzes. Ak je to len jasne červena krv tak to menzes asi nebude. A po prvom pôrode menstruacia bola bolestivá a len teraz po druhom je to bez bolesti?

lulupulu
autor
18. mar 2022

@modro_zelena menštruáciu som dostala ako 14 ročná, to bola bez bolestivá dlho kým som nemala prvý sex, odvtedy to bola hrôza až doteraz. Čiže aj po prvom pôrode som mala bolestivu

lulupulu
autor
18. mar 2022

@modro_zelena a krv je taka istá ako vždy keď mám menzes

modro_zelena
18. mar 2022

@lulupulu tak potom máš šťastie že je už bezbolestna, dúfam že tiež sa toho raz dočkám :D pôrodmi sa veľa veci zmení, toto máš teraz taký bonus k tomu🙂

katie253
18. mar 2022

@lulupulu tiež mám bezbolestnú po 3 pôrodoch.

lulupulu
autor
18. mar 2022

@modro_zelena ani sa mi tomu nechce veriť 😁😍 gynekoloička mi od mojej prvej kontroly hovorila ze po pôrode sa to zmení, no keď som mala 2 pôrody a stále sa to nezmenila tak som už ani ne dúfala 😅😅

basska_b
18. mar 2022

@lulupulu ano,zena az po porode hormonalne dozreje a cyklus sa vo vacsine pripadov velmi zlepsi

x_mery_x
18. mar 2022

Ano niekto ma pred porodom bolestivu a potom nie a niekto naopak, ...ja mam zas po porode strasne silnu ovulaciu, menzes som nikdy nemala nejako bolestivy

kiwi3
18. mar 2022

@x_mery_x ta silna ovulacia je skor vekom, lebo ja som nikdy nerodila a tiez som o ovulacii do 25ky ani nevedela

x_mery_x
18. mar 2022

@kiwi3 alebo moze byt aj to, lebo furt je horsie horsie :D a este niekolko rokov pred sebou si neviem predstavit :D

kiki68
18. mar 2022

@lulupulu Ano moze sa to uplne zmenit. Ja mam tiez o dost mensie bolesti, niekedy ziadne po porode . Mne Onkogyn povedal, ze niekedy je tehu taka zachrana pre tie zeny, ze sa veci a hlavne tieto bolesti dokazu same upravit. Je to vzdy loteria a ani lekari to nemaju cim zarucit alebo odhalit. Ale je to fakt.

modro_zelena
18. mar 2022

@kiki68 a neviete či to súvisí so samotným pôrodom alebo sa môže ms stat bezbolestna aj po cisaraku, teda keď dieťa neprejde pôrodnými cestami?

masinka
18. mar 2022

@modro_zelena tak z vlastnej skusenoti staci tehotenstvo ( mam za sebou 3 cisarske a bolesti pri MS mam teraz o 90 % slabsie ako ked som nemala deti, zato teraz citim aj ovulaciu)

1medvedik1
18. mar 2022

@lulupulu prvú menštruáciu som dostala hneď po šestonedelí a to plne kojím 🤷🏻‍♀️ som 6 mesiacov po pôrode a bezbolestná menštruácia. Asi mi neuveríš aká som šťastná, moja menštruácia bolievala viac než kontrakcie a pôrod..

1medvedik1
18. mar 2022

@modro_zelena áno môže. Mám cisársky a bezbolestná 😊 predtým tehotenstvom doslova muky..

lulupulu
autor
18. mar 2022

@1medvedik1 taktiež aj moja, ja som povedala ze radšej budem každý mesiac rodiť ako mať menzes.. Ale doktori vravia ze keď ma zena veľmi bolestivu menštruáciu tak pôrod je pre ne oveľa menej bolestivý lebo majú vyšší prah bolesti

modro_zelena
18. mar 2022

@lulupulu tak toto rada počujem lebo ja mávam tiež extrémne bolestivú a pritom slabú, len dva dni…. Tak ak bude pôrod oproti tomu malina, tak to sa teším :D

diamond007
18. mar 2022

@lulupulu áno, pôrody pomáhajú na bolestivu menštruáciu... Buď rada a tes sa že to máš za sebou 🙂

lulupulu
autor
18. mar 2022

@diamond007 teda a nemyslíš ze sa to vráti?

kiki68
18. mar 2022

@modro_zelena Nemyslim ze sposob porodu je v tomto podstatny, mne to ten Gyn vysvetloval skor tak, ze sa meni hormonalny system u zeny tym porodom. Telo ma vlastne dlhu pauzu od menzesu, vyradi to na skoro rok a viac cyklus a potom uz je to taka hra prirody, ze ako sa to prenastavi. Zeny po cisarskom maju takisto sestonedelie a vela z nich koji a prechadzaju tym istym procesom , ciste z toho pohladu hormonov

diamond007
18. mar 2022

@lulupulu určite nie...
Moja mama vravela že bezbolestnu menštruáciu mala až po pôrode. Ja po prvom ešte som mávala občas bolesti a po druhom žiadne, ani neviem že som ju mala 🙂

1medvedik1
19. mar 2022

@lulupulu ja presne toto isté.. Ja som nevedela že rodím. Pre mňa to boli bolesti ako na začiatku menštruácie. Ja som išla do nemocnice lebo som mala na papieri krv, a keď som prišla do nemocnice tak na 8cm otvorená..
Sranda aké je to naše telo zaujímavé 😄

lulupulu
autor
19. mar 2022

@1medvedik1 ja som oba pôrody mala super rýchle, bolesti ako pri menzese čiže som myslela ze to ešte nič nieje a bude to horšie, nechcela som ani ísť do nemocky a oba razy ako som prišla tak otvorená na 10 a do necelej pol hodiny boli vonku obaja. 😇😁 Vďaka Bohu za to☝️❤️