Bartholiniho žľaza. Ako to máte vy?

28. dec 2023

Pred 4 r. Som bola operovana na bartholiniho žľazu. Odvtedy tam mam akoby malý otvor cez ktorý vyteká niekedy akoby hnis. Mam pocit ze cítim zápach. Aj keď používam intímny gél. Moc mam v poriadku. Gynda v poriadku. Nemám výroky. Ale zápach je. V práci mám. Z toho blbý pocit. Ako to riešite vy?

aliaray1
28. dec 2023

Ahoj, ja som sa toho prednedavnom zbavila a bez toho aby praskol, sam sa stiahol:

Napatlat Ichtoxylom a prekryt gazou, opakovane pocas dna;

Umyvat penou: Ginexid: uzasna vec
https://www.gigalekaren.sk/produkt/ginexid-gyne...

V lekarni ti objednaju male balenie : Visnevskij balzam a to som si striedala po par dnoch a vymenila po ichtoxyle

Rano na lacno si davam (este stale) 6 granul do pusy: Monilia albicans 30CH

Vsetko sa stratilo akoby nic...za cca tyzden u mna.

nikpa
28. dec 2023

Si ma moc nepotešila lebo ja mam ísť na tento zákrok za pár týždňov. Dr. mi najprv povedal, že ju úplne vytiahne, proste celú žľazu von. A neskôr na poslednej návšteve mi povedal, že mi spraví radšej toto, rozreže, roztvori a okraje vyvráti a prišije po obvode. No a keď sa zase začne niečo tam pindriť tak, to vlastne vytečie von aby sa to nezapalilo. Toto máš aj ty, áno?

nikpa
28. dec 2023

@aliaray1 ten ichtoxyl som skúšala len som s tým stratila nervy. Keďže tam dole je to akurát také miesto, že tu gázu tam nijako nepripevnis. Všetko som mala od toho, ešte aj keď som si dala intímku, tak som mala špinavé aj gate. A akoby ma z toho palila pošva, ty si nemala ten pocit?

aliaray1
28. dec 2023

@nikpa ja som ledva cikala, taku som ju mala po par dnoch co sa to objavilo a moj lekar ze nic tlacit nebude a ze zial nic na to neni... no, tak naslo sa a ja som stastna. Ale fakt som sa poctivo patlala cele dni a umyvala tou penou a to ostatne a za den som uz videla zmensenie a den po dni...zmizla.

aliaray1
28. dec 2023

@nikpa posva ma nepalila a mala som to rovno akoby ma vagin.otvore...ze mam zafarbene nohavicky atd mi bolo absolutne jedno, som na RD. Ak by som mala ist do roboty, vezmem si od stredy volno a do nedele sa patlam hlava nehlava.
Ja som sa toho fakt potrebovala zbavit lebo nevediet ist na malu v 1.trimestri s 1.5 rocnym batolatom vecne za zadkom je...masaker 😅

Ved ak ta to stipe, natri si tie miesta napr.indulonou, infadolanom a az potom to ostatne, hm?

nikpa
28. dec 2023

@aliaray1 už mi ju raz dr. rezal, vyčistil a chodila som na výmenu drenaže, to boli bolesti ako pred pôrodom. Už to nechcem zažiť. Odvety sa mi zase zväčšuje, zatiaľ neboli ale viem, že to je len otázka času, preto to chcem rýchlo riešit. Tak dám sa na tu kúru ichtoxyl+Visnevskij a to ostane... Skúsim si ju predtým napatlat s lekársku vazelinu, snáď to zabráni tomu páleniu. Práve som doma, takže je to dobrá príležitosť 🙂

aliaray1
28. dec 2023

@nikpa moc ti drzim palce a ak nezabudnes, ozvi sa ako si na tom 🤟🤗