Prosím vás, tie ktoré ste mali čistení abces bartholiniho žľazy pod narkozou, ako dlho vám to potom krvácalo?
No zalezi aj od velkosti.
A nechceš si to dať rovno úplne vybrať keď už ideš pod narkozu? Mne to aj cistili, to bez narkózy no a vyberali potom už pod narkozou. Pri čistení to extra nekrvacalo, na malú vložku možno 1-2 dni, skôr ten sajrajt čo z toho vytekal pomocou drenaže, toho bolo viac ako krvi.
No chcela som si to dať vybrať už teraz, nakoniec mi to ale nevybrali pretože behom tých dni čo som čakala na operáciu sa mi to mega zapálilo a tým pádom mu to vraj nemohli vybrať a tak mi to iba rozrezali na takých 2 miestach, mala som tam drenáž asi tak 24 hodín ktorú mi pri prepúšťaní z nemocnice rozstrihli, vybrali, prepláchli mi to betadinom a pustili ma domov. Lenže už to sú dva dni a stále mi to krváca, neviem ani povedať či veľmi pretože neviem aké krvácanie je v poriadku pri tomto 😁
Tak to neviem, mne to vybrali hned. Nemala som to zapalene. Ak tak pohotovost. A atb nedali?
Mne to narezali a cistili bez narkozy na dovolenke 🙂 parada. Ale drenaz tusim menili aspon dvakrat, dokopy som isla do nemocnice tri dni. Kolko to krvacalo, to uz neviem, skor ten bordel z toho. Ja som nosila myslim klasicku vlozku. Gynekolog mi potom hned predpisal atb a nejake preplachy.
Vybrať úplne sa to môže len keď to bude v kľude, bez zápalu. Zapálená bartolinka sa môže len narezať a vyčistiť, čo ti teraz urobili a potom si ju môžeš dať vybrať keď sa ti to zahojí.
@nikpa áno nato som sa pýtala, že keď sa mi zo zahojí či si ju môžem dať vybrať, načo mi ale povedali, že môžem až keď sa mi to zas začne robiť, teda ak zas nahmatám že sa mi zväčšila a podobne pretože až vtedy sa to dá vybrať. Tak úplne tomu nerozumiem, prekvapuje ma to, že mám teraz čakať kedy sa mi to zas začne robiť a až potom to ísť dať vybrať? 🤯
Toto neviem. Asi ti to nevyberu len na tvoju ziadost. Budes musiet pockat a je moznost, ze sa ti to uz nezvacsi.
Teraz ti to vyčistili, žľaza sa stiahla lebo už nie je ničím upchata, zápal sa preliečil. Za volaky čas, je to teda veľmi pravdepodobné, že sa to znova zopakuje (mne sa to opakovane zväčšilo 2 roky po čistení) sa ti znova začne upchavat a zväčšovať sa. Ale to neznamená, že hneď bude aj zapálená a bolestivá a presne v tomto období treba ísť na gyndu, že sa ti opäť upchava bartolinka a chces si ju dať vybrať. Ona keď sa ti začne zase zväčšovať, zapáli sa až za volaky čas, treba to dovtedy stihnúť dať von.
@nikpa Ach, my sa teraz pokúšame o dieťa takže neviem či čakať, keď to môžeš trvať aj 2-3 roky kým sa znova zväčší alebo pokračovať v snažení
Určite by som nečakala. Mne ju čistili v marci a cez leto som zostala tehotna. Dr mi akurát povedal, že keby sa mi počas tehu zapálila tak to znova len vyčistí a vyberie ju až po pôrode. Tebe sa kľudne môže zapáliť aj neskôr a čo budeš teraz koľko rokov čakať, chápeš?
@nikpa áno rozumiem, ďakujem si veľmi zlatá. Nebudeme čakať, uvidím časom čo s ňou bude ďalej🙂
Ahojte, ja som aktualne 3 tyzdne po operaci. Je to moja tretia operacia tej istej zlazy, avsak piate rezanie kedze jedno mi robili bez anestetika 3 dni pred porodom a dalsie uz po. Dnes mi na kontrole povedali ze to bolo tento raz bez bakterie a teda sterilny zapal. Mojim zelanim bolo aby sa zlaza vybrala co sa vsak nestalo. Chcela som sa opytat v ktorej nemocnici vam dali moznost vybratia zlazy? Lebo ja toto kazdy rok a po sebe 3krat uz nezvladam fyzicky ani psychicky.
Mne to nekrvacalo. Ranu zasili.