Bartholiniho cysta - operácia

antonia16
1. máj 2024

Ahojte. Ako dlho ste krvácali po operácii bartoliniho cysty? Ja som 9 deň po operácii a stále špiním, niekedy aj mi to krváca.

pluss
2. máj 2024

@antonia16 aj ja som týždeň...lebo sa mi spravil hematóm ešte aj a ten tiekol

adri1999
5. nov 2024

Ahojte, mám otázku som aktuálne 7 deň po extirpacii bartolinihi cysty (obidve mi ich vybrali) chcem sa spýtať .. ako dlho sa vám to hojilo? A či sa niečo zmenilo po operácii napr. Pri pohlavnom styku alebo bežnom živote. Stehy ste mali vstrebatelne?

pluss
5. nov 2024

ahoj
@adri1999 mne vybrali zatiaľ len jednu ale čo sa týkalo sexuálneho života nezmenilo sa vôbec nič....v bežnom živote detto...hojilo sa mi to prvý týždeň dobre..druhý týždeň z toľkého ležania sedenia sa mi spravil hematom takže cez tu ranku som brutálne krvácala ale to bola teda krv z hematomu a nie z rany...a potom to bolo čoraz lepšie......čo sa týka sedenia ale ja som popravde aj v práci používala ešte min 2 mesiace ten vankúš s dierou v strede ... to bola veľká pomoc.....ale inak hojenie super....stehy som mala vstrebateľné a spravil to lekár veľmi pekne...absolútne žiaden rozdiel nebolo vidno počase keď sa zahojilo a dokonca lekárka mala problém nájsť miesto kde to bolo šité.....každopádne aktuálne mi hrozí odobratie aj druhej.......tak zrejme budem mať aj ja na teba otázky potom lebo sa hrozne bojím čo to bude po odstránení aj tejto poslednej...............robili ti naraz obe? mala si ich obe opuchnuté?

adri1999
6. nov 2024

@pluss áno vyberali mi naraz obidve, stále mi to trošku krváca .. dnes idem na kontorlu k dr., opuchnute to už nemám viem si aj sadnúť ale nie úplne, ten vankúšik si viem kde zakúpiť ?
Vyberali mi ich preto lebo jednu som mala cca 2 roky a tento rok sa mi urobila aj druha, zapalene som to chvalabohu nemala ani žiadne ťažkosti, ale dr. Odporučila ich obidve odstrániť.. zo začiatku sa mi rozpúšťali no potom už nechceli a nezväčšili. Takže sú už prec a čakám kým sa mi to zahojí už nevladzem ležať 🥹

pluss
6. nov 2024

@adri1999 och veľa zdravia a trpezlivosti ti prajem...a aj si konzultovala s lekármi sexuálny život PO? lebo ja keď som sa snažila s nimi riešiť že čo bude keĎ mi aj druhú vezmú tak sa tvárili že nič a zahovorili.....takže z toho nemám dobrý pocit.....jedinú vec mi povedala jedna doktorka že sú aj iné žľazy ktoré zvlhčujú ale zrejme nie do takej mieri....
vankúšik som ja kupovala online ale sú aj v obchodoch so zdravotníckymi potrebami - skús pozrieť "rektálny a popôrodný vankúš"...nájde ti tie vankúše s dierou uprostred 🙂

adri1999
6. nov 2024

@pluss ďakujem 😊 no dr dnes povedala že sa to hojí fajn ale budem nakoniec ešte týždeň doma aby sa to náhodou nezapalilo, trocha to krváca a vraj ešte aj bude viac keď sa uvoľnia stehy. A nepýtala som sa tiež sa obavám ako to bude so zvlhnutim ale tak pevne verím že to bude ok.

pluss
6. nov 2024

@adri1999 môžem sa ti potom počase ozvať že ako? Lebo ja strašne váham s tým odobratím druhej ale útrapy sú to...kebyže máme vyšší vek tak neváham vôbec....ale takto ma to škrie trochu

adri1999
6. nov 2024

@pluss jasne nieje problém. Zväčšila sa ti aj tá druha už ?

pluss
6. nov 2024

@adri1999 áno už dva roky s ňou bojujem...raz to bolo už na spadnutie...min rok už brutálne bolesti už som mala aj termín na klinike konzultáciu ale kým bol ten dátum mi to odpuchlo do takej mieri že má nemohli operovať že by spravili viac škody ako úžitku....potom som sa rok držala a teraz zas...

adri1999
Dnes o 13:06

@pluss ja som chvalabohu takéto bolesti nazazila len sa mi zväčšili. Tak nech ti rýchlo bolesti pominu a určite dať odstrániť ju😊😏