Bartholiniho cysta

cskrisztinka
11. mar 2024

Mal alebo má niekto Barthorin cistu ? Mne pred rokom zistili. Nemám okolo nej nič iné bolesti atď. Predošlí gynekológ mi poradili aby sa cista odstránila ale neriešila som. Teraz som zmenila gynekológa počkám čo povie on.
Ale z vašej skúsenosti čo odporúčate? Planujeme bábätko, či tá cista sa má odstrániť alebo není to problém?

nikpa
11. mar 2024

@cskrisztinka mala som počas oboch tehotenstiev, nie je to problém. Ten bude až keď sa ti zapáli, potom ju treba narezat, vypustiť hnis a vyčistiť. Je to dosť bolestivé. Von sa vyťahuje operačne iba keď nie je zapálená, čiže v kľudovom režime keď neboli.

aliaray1
12. mar 2024

@cskrisztinka mne robila komplikacie a dostala som to raz v zivote a snad aj naposledy:

1.denne umyvat gyn.penou Gynexid
2.nasadit globule Macmiror
3.niekolko razy denne zaroven napatlat nahrubo Ichtoxyl mastou a prekryt steril.gazou - cca tyzden denne
4.nasledne zamenit za Visnevskij balzam (s peruanskym balzamom) (objednas v lekarni)

Zmizlo po 2 tyzdnoch, navzdy. Az som neverila. Ordinovala som si to sama, gyn.ma poslal na chirurg.zakrok ktoreho som sa zlakla ako cert kriza. Na stastie mi tato samoliecba zabrala.