ahojte baby potrebovala by som poradit s danou chorobou a popripade ktore ste ju prekonali ake lieky ste brali a ktore lieky mozem zakupit bez lekarskeho predpisu a kolko tiez stoja dakujem 🙂
@ivka226 ak ti nejaky dr. potvrdil tuto diagnozu, tak asi na zaklade sterov a nasledne ti predpisal na danu bakteriu najvhodnejsie antibiotika.
ak si u dr. nebola a len si myslis co by to asi mohlo byt - tak utekaj k dr. mozno ta razom vyvedie z omylu inou diagnozou 🙂
volnopredajne lieky na ziadne bakterialne infekcie nie su......ak len nieco co ti priznaky choroby utlmi ale nikdy nevylieci a po par dnoch si na tom este horsie ako si bola
@ivka226
ja by som to ani nenazvala chorobou, stava sa to casto. Vo vagine sa raz za cas nieco premnozi a je z toho mykoza (kvasinkova infekcia) alebo bakterialna infekcia. Na bakterialnu zaberu antibiotika.
Viem ze sa predavaju (bez receptu) aj testy na kvasinky a aj nieco na preliecenie, ale nie som si ista ci je to iste v lekarni aj na bakterialnu vaginozu. Ak mozes radsej si zajdi za gynekologom, z vyteru ti to hned zistia a budes vediet na com si. Liecba trva par dni, ja som mala aj tabletky (oralne), aj cipky, aj gel ktory sa zavadza do posvy. Nie je to nic hrozne 🙂
dakujem baby za odpovede..nie nebola som este za gynekologom bola som objednana na piatok lenze mi nieco do toho voslo a nemozem ist a nemozem sa tam znova dovolat cize mam z toho dost stresy ze ked to nebudem liecit bude to este horsie dufam ze sa tam zajtra dovolam a objednam sa znova ☺ a nie som si ista ci je to ono ale citala som o tom rozne fora a mam tie iste priznaky ako ine zeny zapachajuci rybaci zapach vytok biely husty preto si myslim ze to mam ☺
@ivka226
vidim ze si mlada (to nie je nadavka 😀 ) S tymto by som sla ku gyn v ten isty den. Ak tvoj gyn v ten isty den neberie tak by som hladala ineho. To len rada zo skusenosti. Cim skor zacne liecba tym lepsie.
Je tiez mozne ze povodcom infektu nie je bakteria. Skus si dat vasciu davku probiotik. V pripade mykozy by to mohlo zabrat.
@ivka226 , tiez myslim, ze cim skor k Dr.- urobit ster, kultivaciu a citlivost na atb ( ak bude bakteria potvrdena), ale ako prva pomoc sa daju pouzit napr. vaginalne cipky s lactobacilmi ( napr. Gynolact), alebo gel s obsahom kyseliny mliecnej ( Lactofeel - ten ma zevraj klinicky potvrdeny ucinok pri bakt. vaginoze 🙂) ...to je mozno dobre brat aj po dolieceni atb., aby sa upravilo " prostredie posvy"
Ja sa podelim s vami o moju skusenost. Mala som bakt. vaginozu skoro rok. Gynekologicka mi este na zaciatku dala Metronidazol cipky, ktore zabrali iba do dalsej mrchy, medzitym som odisla do zahranicia a hambila som sa ist s tym k lekarovi, tak som sa trapila a vyskusala naozaj vsetko dostupne od roznych vag, probiotik, gelikov, vyplachov a babskych receptov. Vzdy, ked uz to vyzeralo nadejne tak mrcha mi to znovu spustila. Priatelovi som samozrejme nic nepovedala lebo by asi ani sex nechcel, co chapem. Potom som zacala odmietat sex ja lebo som sa hambila, ked som to zacitila.Nakoniec, cca 3 mesiace dozadu som boj vzdala a odhodlane som napochodovala za doktorom, ktory mi urobil stery na kultivaciu a pre istotu aj z krcka. Vsetko bolo ok, ziadne pliagy prenosne, ani nic infekcne a zapalove, akurat ta vaginoza. Napisal mi tabletkovy Metronidazilol na 10 dni 2x1tab. denne. Za cca 5 dni po vytoku ani stopa, dopovala som si "ju" probiotikami..avsak po mrche zas naznaky. V tom case som bojovala 3 mesiace s Perioralnou dermatitidou a dermatologicka mi musela predpisat Minocyclin (Tetracyclin) na 6 tyzdnov,brala som ho len 5 tyzdnov lebo par dni pred tym som dobrala ten Metronidazol. Odvtedy som mala 2 mrchy a po vytoku ani stopy 🙂 Dokonca som si po dlhoooom predlhom case vedela odsledovat plodny hlien, co ma ako snazilku veeelmi tesi 😀 Bohuzial zabralo dlhodobe uzivanie antibiotik..je to humus. Pekny dnik 🙂
@ivka226 na toto sa davaju ATB, pochybujem, ze je nieci volnopredajne... ako vies, ze ju mas? Na mykozu nieco volnopredajne je, ale to nie je to iste, co bakt.vaginoza. Mne pred mnohymi rokmi - snad 20 rokov to bude - na bakt.zapal daka dr. nejake v lekarni zarabane globule. Priznaky som mala - vytok s rybim zapachom.