Autovakcína alebo cystoskopia

kawasakier6n
5. jan 2021

Ach..viem ze tu je xx zien co tym trpia ale tento mesiac to je ciste zufalstvo pre mna..od septembra mam uz 3 antiobiotika..tento mesiac zinnat aj nolicin..vyzera to tak ze mam riadne rezistentnu bakteriu..bo mi moc nepomohli..moc mi idu az v piatok zobrat na kultivaciu..gynda niekedy az buduci tyzden lebo covid..v ziline je zohnat urologa priam nemozne!!!nechcu ma zobrat bo nie som v ich spade..Nema vaaaaam kto pomoct..snazime sa o babo..trpim tym uz dlho..uz mam za sebou 2x IFV neuspesne..chceme ist na 3IVF ale kvoli zapalom nemozem a uz ma nebavi nic..ja uz neviem co mam robit..na imonologi mi nic take nezistili..mam vysadene sladke uz skoro mesiac..aj pecivo a sacharidy..s manzelom sme uz asi mesiac nesexovali..cize kedy mame robit dieta..citala som o autovakcinach a cystoskopii ze iba to zenam s opakovanymi zapalmi pomohlo..urovaxom a vsetko mi vzdy len na chvilu pomohlo..tolko penazi v kadejakych doplnkoch ze mi je do placu..vzdy mi najdu len E.coli..chlamydie a vsetko ostatne negativne..zufala
som..strasne som zufala..kto ma prosim s tymi vakcinami a cystoskopiou skusenosti???vie to pomoct?dakunem za kazdu radu. 😞😞😞😞🙏🙏🙏🙏🙏

rooberta
5. jan 2021

Ja ti zial poradit neviem, iba ze som v rovnakych s*ackach ako ty a uz tiez nevladzem 😢
Pises ze atb ti moc nezabrali. Co konkretne citis?

kawasakier6n
autor
5. jan 2021

@nika82 pozerala som to ale mam pocit ze to su vacsinou vysetrenia hlavne pre chlapov a neviem no dost su drahy..ale tak skusit to mozem

kawasakier6n
autor
5. jan 2021

@rooberta po dobroti antibiotik ma opat boli v podbrusko pali ma v podbrusku,pali ma aj v posve a potom neskor ako to poznam moze to zase prepuknut v zapal..zatial ma nic nereze ale tieto stavy poznam..proste teraz akoby nic nezaberalo..to znamena ze som nemala spravne antibiotika alebo mam tam stale silnu bakteriu vo odolava aj antibiotickej liecbe..a nema vas kto vysetrit lebo covid 😪😪😪😪😪

rooberta
5. jan 2021

@kawasakier6n ked sa dostanes k urologovi tak by som ti najprv odporucila cystoskopiu, to je vysetrenie od ktoreho sa vies odpichnut dalej ked nic neukaze ani cystoskopia ani kultivacia respektive kultivacia ukaze znovu ecoli potom by som riesila autovakcinu. Vyter z mocovej rury ti uz robili niekedy?

kawasakier6n
autor
5. jan 2021

@rooberta nie nerobili 🙄 ja osobne mam podozrenie ze mam v mechuri spiace lozisko alebo co alebo uz neviem..ani sex, zdrava strava,kopec pijem a aj tak mam problem..neviem sa tej e.coli zbavit a najhorsie ze nereaguje to ani na antibiotika 😪

rooberta
5. jan 2021

@kawasakier6n a prave na to je ta cystoskopia lebo ked tam je chronicky zapal ked tam je lozisko dr to uvidi, takze prekonat strach a ist do toho 😊 najdi dobreho urologa ked aj mimo ziliny. Drzim palce

kawasakier6n
autor
5. jan 2021

@rooberta dakujeeeeem

panelacikova
6. jan 2021

@kawasakier6n a to ku komu chodíš prosím ťa, že ti dal ATB, na ktoré je baktéria rezistentná? to ti nevzali pri zápale odbery na baktérie? na základe ktorej by určili presný druh ATB? pýtam sa zo zvedavosti, lebo som tiež zo ZA...

kawasakier6n
autor
6. jan 2021

@panelacikova no ide o to ze to bolo den pred vianocami a ja som mala silny zapal aj s krvou v moci a nedokazala som ist k doktorke tak mi siel manzel k mojej doktorke a ako urgent mi dala antibiotika co som mala v minulosti..uz by to aj tak nevysetrili kedze isli sviatky..

miskajulo
6. jan 2021

Ja mám za sebou asi každé vyšetrenie, co existuje, aj cystoskopou, všetko ok, aj očkovanie na e.coli. vakcínu som kupovala v zahraničí, u nás nebola vtedy registrovaná, pichala mi ju kamarátka -sestrička a potom manžel. Najskôr sa dávajú tri dávky už nepamätám v akých rozostupoch a potom o rok Booster dávku. Prvý rok úplne super, myslím, len jeden zápal, žiadne brusnice, čaje ani iné zbytočnosti. Ja mávam vždy po styku zápal "postkoitalny". Ďalší rok po Booster dávke o pol roka sa mi to začalo znova..čo styk, to zápal..už vakcína nezaberala..pichla som ešte jednu Booster dávku, ale už bez vysledku..tá vakcína je niečo na spôsob uro-vaxomu, stymulacia imunity, najme ak to spôsobuje e.coli. dr. mi vravel, že proste niektorí predisponovani si musia robiť raz ročne kúru s uro-vaxomom, celú. t.j 3mesiace každý deň, potom mesiac pauza, mesiac brat, zasa mesiac pauza, mesiac brat, koniec. A o rok znova rovnaká schéma. Už som ale dlho nemala uro-vaxom, lebo som bola buď tehotná alebo dojčiaca. Mám dve zdravé deti. Vakcíny som mala, keď som dojčila prvú dcéru, 5rokov dozadu. Ja to teraz riešim tak, že po styku 1tbl ATB, po 12hodinach ďalšia a zápal nedostanem. Niekedy som skúsila že uberem z tých ATB, dám si len po, pitný režim, brusnice, manozka....a hneď zápal..tak to už neskúšal, dám si uro vaxom celú kúru a potom skúsim znova vynechať..

miskajulo
6. jan 2021

@panelacikova kultivácia trvá aj 3dni, pri akútnych ťažkostiach nemôžeš 3dni čakať na výsledok, mohlo by ti to prejsť až na obličky. Dajú sa také, s akými má dr skúsenosť a keď nezaberú sa zmenia.

kawasakier6n
autor
6. jan 2021

@miskajulo faaaakt? No len mne vraveli ze ked chcem otehotniet nemam brat ten urovaxom..a taktiez moc ATB..bo to ti zase rozbije imunitu a ani na creva to moc dobre nie je..a na tej cystoskopii ti na co prisli? No ta autovakcina ucinkuje asi len ked sa berie..no chcem najst daco co mi pomoze na dlhsie 😔

kawasakier6n
autor
6. jan 2021

@miskajulo no ved presne..uvidim v piatok ifem dat moc na kultivaciu..uvidim co mi vyjde z mocu..kolotoc vecny

panelacikova
6. jan 2021

@miskajulo to je možné, v tom prípade by som pochopila prvé ATB. ale autorka píše, že behom mesiaca dostala tretie ATB. a to už je podľa mňa dosť zbytočné. za ten čas by kultivácia prebehla a mohla mať už druhé ATB presne mierené na problém, nie?

miskajulo
6. jan 2021

@kawasakier6n na cystoskopii vsetko v poriadku, zdrava ako rybicka, ako vsetky ostatne vysetrenia. Len po kazdom styku mam zapal🙂 Ale mne atb vzdy zaberu a sa to vylieci, len raz som mala rezistetnu e. coli, inak vzdy bez rezistencie a po liecbe moc negativny. Ja som otehotnela, prvy krat tak, ze som bola preliecena urovaxom a druhykrat tak, ze som chodila na folikulometriu a v den ovulacie sme mali styk. A inak prve dva tyzdne tehotnosti dieta ani nechyruje o tom, co mas ty v krvi alebo crevach, nie je na teba napojene, spokojne si zije z zivin zltkoveho vaku?🙂 tebe mali kultivaciu uz davno robit a po kazdom zapale aj skontrolovat, ci nezostali zvyskove bakterie, lebo tie ti vacsinou vyvolaju dalsie vzplanutie recidivu.

miskajulo
6. jan 2021

@panelacikova ano, mali jej zobrat moc na kultivaciu. ale je kovid..vsetko asi cez telefon vybavovala. Ale ak som to spravne pochopila, mala atb, asi zabrali, dobrala ich a po skonceni ma opat problem? je to tak?@kawasakier6n ? vies, mozes mat aj vaginalne problemy, tiez to boli stipe vtedy. Ja si kupujem v lekarni take testovacie pruzky Nefrophan leuco - su to pruzky, ktore namocis do stredneho prudu mocu a ukazuju krv (pri zapale, po poraneni), hnis-leukocyty(zapal), nitraty(priami dokaz pritomnosti bakterii v moci-je to latka, ktoru vylucuje, ale je ju mozne najst len v koncentrovanom moci, rannom, niekolkohodinovom, ked sa chodi kazdu pojhodinku cikat, ho tam nenajdes), ph - cim zasaditejsi, tym prostredie vhodnejsie pre bakterie. Tych pruzkov je vela druhov, ale nitraty v kombinacii s krvou a leukocytmi je len v tomto. Daj si to niekde v lekarni objednat, dobuducna. Ja sa tiez niekedy tak sledujem, ze sa mi daco nezda, tak testnem ranny moc. Ak tam vidim krv, nitraty, leukocyty, tak je to zapal mocovych ciest.

panelacikova
6. jan 2021

@miskajulo joj, nič mi nehovor. žijem s istým gyn.problémom už 1,5 roka a budúci týždeň idem na gyndu. a budem trvať na všetkých možných vyšetreniach, už sa nedám odbiť, ako pred rokom, keď mi urobili len UVZ a vzali hormóny... požiadam aj o MR alebo neviem čo ešte, som ešte relatívne "mladá" a problémy ako 55-ročná žena v prechode.... takže viem, že teraz je naozaj asi zložitá situácia :(

kawasakier6n
autor
6. jan 2021

@miskajulo ano presne cez telefon som to riesila..ano po dobrati asi o 2 tyzdne zase sa to vratilo a silnejsie..tak bud nevhodne antibiotikum alebo rezistentna bakteria..ved pouzivaj aj do posvy stale lactobacily..na ster ma mozu zobrat az buduci tyzden..

miskajulo
6. jan 2021

@kawasakier6n ked sa to vratilo po dobrati o dva tyzdne, tak to bola recidiva. to sa niekedy stane. ake si mala predpisane atb?

kawasakier6n
autor
6. jan 2021

@miskajulo zinnat najskor a potom nolicin

miskajulo
6. jan 2021

Na zinnat je veeelmi rozšírená rezistencia. Nolicin si ja dávam po.Uvidis, či ti tam vyjde nejaká baktéria, preliecia ta, budeš ok. Len si mala smolu na výber ATB a na recidívu. Ak ti moč vyjde negatívny, môžeš mať vaginálne záležitosti. Ja po liečbe ATB mám často, tak ku koncu liecby hneď nasadím clotrimazol vkladacie tbl alebo Canesten. Probiotiká hoc aj vkladacie ma väčšinou nezachránili. Každopádne skore uzdravenie, a rýchle otehotnenie.

kawasakier6n
autor
6. jan 2021

@miskajulo dakujeeeeeem moooc..no inak sj ja som mala taku mensiu mykozu po dobrati antibiotik..a veru tie laktobacili moc neucinkovali..ale vidis ten canesten mam a ten clotrimazol som uz videla veru..si ho pojdem kupit..dakujem este raz za rady..no inak ten zinnat veru nie je bohvieaky..vzdy sa mi po nich to neskor vratilo :(

nikusqa
25. feb 2021

@kawasakier6n ahoj, ked chces tak mi napis IP, som na tom horšie ešte ako ty, a do IP ti môžem potom napísať o autovakcine aj cystoskopii.

mat1lda
13. aug 2021

@nikusqa ahoj, pisala som ti spravu lebo ma zaujima tiez autovakcina 🙂 dakujem

mat1lda
13. aug 2021

@miskajulo zdravim, pisala som spravu, chcela by som sa spytat ohladne toho zapalu kedze ja mam ten isty problem, dakujeem 🙂

kejt1
31. okt 2021

@kawasakier6n Ja beriem autovakciny dlhodobo, iba to mi pomáha s bolesťou. Nevyliečili ma ale držia stav tak, aby bol znesitelny

jenny316
19. nov 2024

ahojte, možno sa k tejto diskusii dostane niekto ako ja, tak napíšem moju skúsenosť. S E.coli sa trápim asi aj tri roky. Urovaxon, Imurol, dlhodobo ATB (2x3mesiace). Nič nepomohlo. Moja imunologička mi potom predpísala Polyoxidonium, sú to injekcie. Podávané v určitej schéme. Po vybratí 3 balení som mala určitý čas pokoj. Potom sa vrátilo opät, na čo m dr. predpísala chodiť na injekcie každé dva týždne celý rok. Na moju smolu aktuálne liečivo nie je na trhu. Po mesiaci NEužívania mám zápal späť. Preto som aj tu, snažím sa nájsť hocičo, čo komu pomohlo...

nikusqa
19. nov 2024

@jenny316 ahoj, ja som na polyoxidoniu uz x rokov a 2 roky v kuse, a tiež môžem potvrdiť, že je to super liek, vďaka nemu sa dlhodobo držím a zapal/infekcie močových ciest mam iba 2x do roka, čo pred tým som mala takmer každý mesiac a bola som na ATB. Ale ja + ešte beriem aj imunoglobuliny ale tie môžu brat iba pacienti s veľmi slabou imunitou intravenozne. Skus ešte sa poradit s imuno-alergologom o Bronchovaxome alebo Luivacu, aj tie sú dobré.

jenny316
19. nov 2024

@nikusqa teraz mám Isoprinosine. Uvidíme. Verím, že polyoxidonium bude späť čo najskôr. Ďakujem za tipy 😉