Aslo - antistreptolysin O a jeho zvýšené hodnoty

wejbynka
8. jún 2012

prosim vas potrebujem poradit, zistili mi vysoku hodnotu asla uz asi pred 3 rokmi, v norme ma byt okolo 116 a ja mam stale 737, neviem si s tym poradit, ani obvodna nevie co dalej liecila sa som sa Penclenom a nic nepomaha, kvoli tomu ze mam v tele vela streptokov nemozeme mat babo, potrebujem sa toho co najskorej zbavit....poradte prosim....

alchemilkazltozelena
28. mar 2013

@wejbynka ja som mala ASLO uz aj 2000, brala som antibiotika velmi dlho... potom mi to kleslo... norma je do 200, dnes som bola na odber, vysledky budu v utorok tak som zvedava, ale myslim ze by som to uz mala mat OK, myslis ze to je dovod na neotehotnenie?

smarianka
28. mar 2013

to poznám aslo som mala veľmi dlho zvýšené, liečila som sa Penclenom, zabralo to až po niekoľkých rokoch,napriek tomu som však otehotnela a bola som sledovaná. 🙂

karabashka
5. sep 2013

@wejbynka ja mám aslo zvysene už 7 rokov, teda čo to zistili...brala som antibiotika 4mesiace - 3krát denne,..z toho som dostalal zápal žaludka, vybrali mi mandle, rok som chodila na pendepon., chodila na vsetky možné vysetrenia a vysledok žiadny zápal...nakoniec ked nepomohlo vobec nic tak mi reumatolog povedal že mám jest viac zeleniny a ovocia 🙂 🙂 vykaslala som sa na to, neriesim, dokonca chodím darovat krv a je ok...

martina1305
28. sep 2013

mam skusenosti aj o prirodnej ceste liecenia zvyseneho ASLO, bez antibiotik a vyberania mandli. v pripade zaujmu, odpoviem na IP

drosera
10. nov 2013

ja mam aslo zvysene uz 10 rokov..absolvovala som uz vsetky vysetrenia, ktore mali potvrdit nejaky zapal v tele a nic mi nenasli..mala som aslo az skoro 2000..teraz ked idem na krv, a mam 500 doktorka povie, ze u mna je to nizka hodnota 😀 ..neviem co dalej, ale tiez sa tym uz nezaoberam, nic mi nenasli, takze som asi zdrava.. :D ale neviem, co to ma spolocne s otehotnenim..

danuella
16. jan 2014

ja som dnes obdrzala vysledky Aslo 1400, mam prist k lekarovi a uvidíme co dalej. mala som s tym problemy aj v puberte, no tie hodnoty sa vtedy pohybovali okolo 800 a lekarka ma liecila dlhodobo penicilínom a duomoxom. potom to nejako kleslo na 400 tiez som absolvovala rozne vysetrenia ale na nic sa neprislo. potom som to nechala tak a asi pred 4 rpkmi som bola na prev. vysetreni vtedy tusim okolo 400, tak sme to nechali tak s dr. som to konzultovala a ze teda ak nemam problemy tak je to OK. teraz som v min. roku brala ATB asi 5x- zapal prsnika, zapal mechura, 2x po sebe v kratkej dobe angina. Bola som u ORL naposledy ked som mala tu anginu a on mi robil CRP- mala som 68, on ze fuuuha to je vyoka hodnota. dal mi silnejsi penicilin, teraz sa citim oK len pre istotu som isla na odber krvi a tam ze 1400 to je uz dost. neviem co bude dalej, kojim a necheôa by som sa cpat ATB dlhodobo. problemy ine okrem tych angin nemam tak neviem

majus136
20. jan 2014

Ahoj ja sa tiez liecim na aslo 10;rokov zacalo to tak ze som bola casto chora potom mi vybrali mandke ale ko stale zle. Obvodna ma poslala imunologicke kde mi kazde try mesiace brali krv na aslo mala som 1200. Zacalo to penicilinom 3 mesiace. Aslo sa znizilo na 767 ..potom pauza vsetko ok a asko zase vystupilo chodila som raz do mesiaca na pendeponky do zadku cele dva roky. Doktorka vravela ze je to bud dedicne alebo s nejakej neprekonanej choroby v detstve streptokoky a stafilokoky.. napadlo ju ma poslat ku akergologicke kde mi spravila testy a zistila ze som na 6 veci alergicka predpisala mi auerius a zinat a inekcie polinex try inekcie vzdy v januari a ucinkuju celi rok a mam od vtedy s aslo m pokoj nirma to nieje ale neman uz viac ako 350.. 🙂 pravdaze som si presla celou kalvariou po doktoroch kym mi zitili s coho to je.

luckanitra
23. jan 2014

Ahojte, ja mam tiez zvysene ASLO, na to mi prišla kožná, kvôli pleti, nasadila mi ATB, poslala ma zubarovi a aj na ORL.. zubar mi musel kvoli zapalu vytrhnut stoličku, na ORL mi povedali ze by mali ist mandle preč, preto ta zvysena hodnota ASLA.. zub je preč ale nejako som neni s tymi mandlami stotožnena, ze by mali ist preč.. odolavam 🙂 momentalne ked trosku vyzdraviem, chcem sa objednat na krv obvodnej, nech mi skontroluju hodnotu ASLA.. anginy nemavam, nič.. z čoho to mozem byt? 😒

danuella
18. feb 2014

ja som bola odoslana na infekcne a dr. mi naordinovala V penicilim na 10 dni, potom pendepom kazdy tyzden dokopy 10x, a este mam zvazit ci nehccem aj infuzie. od januara mi to stuplo na skoro 2000. neviem teda co robit ci aj tie infuzky brat alebo pockat ako sa to bude po 3 mesacoch vyvyjat. dr. mi vravela ze mozno ak to nezaberie budu mat ist von mandle ale zaroven sa vyjadrila ze ona toto riesenie nepreferuje.

gregorova2003
3. okt 2014

dobrý deň,mám aslo 2000 a normálne je 200- neviem čo mám robiť

jaaty
3. okt 2014

@gregorova2003 lekárka Ti určite nasadí ATB. Liečila som sa na vysoké ASLO asi rok ešte na strednej škole. Dostávala som 1x mesačne penicilínové injekcie do svalu - Pendepon. Nakoniec to skončilo vybratím krčných mandlí a bol pokoj.

gregorova2003
3. okt 2014

@jaaty
mne teraz vybrali krčné mandle a za chvíľu mi budú brať zase krv takže uvidím

jaaty
3. okt 2014

@gregorova2003 a predtým si mala ASLO OK?

gregorova2003
5. okt 2014

Áno mala

gregorova2003
5. okt 2014

@jaaty
Áno mala

jaaty
5. okt 2014

@gregorova2003 podľa mňa to bude len prechodný stav a ďalšia krv už bude ok, uvidíš. držím palce

gregorova2003
6. okt 2014

@jaaty
Ďakujem dúfam že už to bude ok

gregorova2003
13. okt 2014

@jaaty
zajtra idem na krv tak drž palce

petracseresova
28. nov 2014

@martina1305
Mám otázku prosím na to aslo, ževraj poznáte odpoveď ako píšete 🙂

tslobik
11. jan 2019

Žienky, čo ste tu prispeli....ako ste nakoniec dopadli s tým aslom? Ja som z toho už na nervy. Syn ho má 1128. V septembri mal 72, hneď po šarlachu, ale stúplo na 640 a potom na 1172 pri liečbe penicilínom. Teraz sme ho vysadili. Má 1128. Lekárka chce dávať antibiotiká, krčný zase že vybrať mandle - 2 stery mal ale negatívne. Nestotožňujem sa ani s jedným. Lieči sa aslo čajom, kapucínkou, rybí olej na srdce, a teraz som objednala cordyceps. Plus ešte probiotiká, C-čko, magnézium, peľ. A málo sladkostí, cesnak, kyslá kapusta. Neviem čo mám ešte skúsiť.....ale som z toho už na nervy. Všetci strašia len vážnymi následkami. Ale lekári sa rôznia v názoroch a to sa mi vôbec nepáči. Je objednaný na kardio, nefrologiu, imunologiu, a ešte ho objednám na reumatologiu. Inak sa javí v poriadku, nie je na ňom zatiaľ nič vidno. Tak neviem.