Ascus a HPV pozitívne - kolposkopia v norme. Treba biopsiu?

babyttcirl
9. júl 2024

Ahojte ženy,
Mam otázku ohľadom cytologie. Mam už 2x za posledný rok Ascus na krčku maternice a teraz mi vyšlo aj HPV pozitivne. Doktorka mi robila kolposkopiu ale tvrdí že je v norme a ze nie je treba biopsiu.

Tu na nete čítam hororové príbehy o neskorých biopsiach atd. Takže moja otázka znie- ma ísť.inde si dat spraviť kolposkopiu si dat spraviť aj s biopsiou?

Dajte mi vedieť co si myslite.

Ďakujem.

L

lienocka2808
9. júl 2024

@babyttcirl biopsia sa robi z lezii, ktore sa najdu prave pri kolposkopii. Ak ti ziadne podozrive miesta pri kolpo nenasli, tak ti asi nrmala ofkial zobrat biopticky material a zhodnotila, ze je to v poriadku.

anariama
10. okt 2024

@lienocka2808
@babyttcirl mne záhadne vyšla cytologia v poriadku som 10tt po pôrode,pre istotu ma zavolala vyšla mi pri kolposcopii nejaká lézia preto doktori nechápali ako je možné že cyto je celkom v poriadku,odobrali mi biopsiu..o 3týždne dajú vedieť či ísť na konizáciu krčka…fuuuu je to neskutočne stresujúce,dopujem sa vitamínmi a verím že nález bude úplne čistý…

babyttcirl
autor
15. okt 2024

@anariama no daj vedieť ze co. Budem držať palce

anariama
21. nov 2024

@babyttcirl ahoj z cin 2 mi teraz vyšiel cin 1 iba.chceli ma brať na kolonoskopiu napriek veku ale bežne sa to nerobí.odmietla som a verím že to celkom zmizne existuje stránka na facebooku kde mali zlé výsledky a vitamínmi sa celkom zbavili aj hpv.posielam link:ja mám nejake vysokorizikové,treba zvýšiť imunitu a zdravo žiť.