Dobry den prosim vas je tu niekto, kto uziva arthrotec forte predpisany od gynekologa? dakujem za odpovede... +
No mne ho predpisala kvoli ovulacnemu syndromu a rada by som nasla spriaznenu dusu 🙂
Asi ma s tym dobre skusenosti...ma dost silny ucinok proti bolesti, vacsine ludom zabera v podstate na vsetko...skus ako ti zabera a uvidis....ale inak....to nie je liek, ktory lieci....len tlmi prejavy....ako vsetky lieky od bolesti....😉
ja viem, len do teraz mi kazdy gynekolog radil ako jedinu moznost antikoncepciu, a ta je dost pre mna neprijatelna a uz vobec nie az do prechodu... som s toho uz celkom zufala, neviem si poradit, zachvat je tak priserny ze mam pocit ze zomieram :( zatial som ho brala len pocas jednej ovulacie, trochu mi robi bolesti na zaludok ale inak sa da... +
Ten liek obsahuje aj ucinnu latku, ktora by mala apon trochu ochranit zaludocnu sliznicu pred ucinkom diklofenaku....vsetky protizapalove lieky mozu sposobit bolesť zaludka. Mozno si jej to spomenula, a preto ti predpisala tento liek. Inak diklofenak ucinna latka, co je v tomto lieku existuje aj vo forme cipkov. Napr. Voltaren cipky...nezatazuju zaludok vobec...a zaberu rychlejsie ako tablety. Len su na predpis. To je len info, skus spomenut lekarke.A necudujem sa, ze nechces brat antiku...ani ja k nej nie som velmi naklonena....
A ked raz za mesiac vezmes tabletu alebo cipok a pomoze....je to isto lepsie ako brat cely zivot antiku....to je moj nazor😉
no to je na 5 dni 2x1, ale aj tak si myslim, ze je to lepsie ako antikoncepcia, len uvidime ci to vobec bude fungovat :(... +
Ahoj. Máte niektora na predaj ARTHROTEC FORTE ? Dakujem
Ahojte aj mna by to zaujimalo ci ma niekto kedze uz nemam a doktorka ma dovolenku.Dakujem
@katkadp Dobrý deň. Chcem sa spýtať, mám vykĺbené či zablokované koleno a doktor mi predpísal liek arthrotec a nie som moc tabletkovy ,,typ, a tak sa chcem spýtať či je to len proti bolesti alebo je to prospešné aj pre koleno...napr aby mi tam nevznikol zápal alebo voda...neviem...prepáčte za laicky text ale mám prvý raz takýto úraz....bolesť vydržím a tak by som ich najradšej nebrala lebo keď mám takéto neznáme lieky,ATB tak mám z nich vaginalny výtok a nechcem riešiť gyna a čipky...to radšej tu bolesť vydržím...ďakujem za pochopenie a odpoveď 👍😘
@fliperka24 Dobrý deň. Arthrotec obsahuje účinnú látku diclofenak... Ta sa zaraďuje medzi analgetiká, čo sú lieky od bolesti, ale aj antiflogistika, čo sú protizápalové lieky.... Čiže áno, ak máte v kolene zápal, prelieci a útlmi ho. Z týchto liekov vám nehrozia žiadne podobne ťažkosti ako po antibiotikach. Nenicia črevnú mikroflóru.... Maximálne pacienti, ktorí sú citlivejší na lieky, môžu pociťovať bolesť žalúdka. Ale v tomto lieku je aj zložka na ochranu žalúdočnej sliznice. Čiže podľa môjho názoru je to dobrá voľba a isto tento liek užívajte. Dúfam, že som pomohla.
@katkadp ďakujem moc za odpoveď.Mňa len vyplasili v lekárni, že či som po operácii keď mám také silné lieky...tak ja sa ich bojím teraz užiť....dám si teda asi radšej Paralen 🤦
@fliperka24 pracujem vo veľkej poliklinikej lekárni. Arthrotec je u nás bežne predpisovany liek. Ak je užívaný krátkodobo a vyslovene na danú indikáciu, nevidím problém ho užívať. Je s postupným uvoľňovaním, čiže zvyčajne sa užíva v dávke 1*za deň, a ta účinná látka sa postupne uvoľňuje do tela. Nie nárazovo.Sú aj oveľa silnejšie lieky ako tento. Ale samozrejme ak vám zaberie paralen, je to veľmi dobre. Avšak paralen je len liek proti bolesti a teplote. Nie je protizápalový.... V takomto prípade je lepšia voľba ibuprofenum. (ibalgin, brufen a podobne.) Držím palce, nech vám je lepšie.
@katkadp ďakujem krásne za vysvetlenie....ja to mám v orteze a keď ležím ma to nebolí....len sa nesmiem pohnúť 😁 mám užívať iba ráno 1 a večer by som si teda mohla dať Paralen? Alebo stačí keď si dám len polovicu Arthrotec u? Prepáčte že som taká otravná 🤦
@fliperka24 nie ste otravna😃😃😃 kľudne môžte aj takto. Ráno po jedle Arthrotec a večer paralen.
@fliperka24 kľudne si aj znížte dávku. Aj polovicu tablety. Mozte polku ráno, polku večer. Alebo kombinovať s paralenom.
@katkadp ešte sa vám spýtam... Snažím sa nelezat ale stať na zdravej nohe lebo ju mám takú neprekrvenu keď ležím ale opuchla mi aj noha dole a nemôžem moc hýbať prstami...to tak má byť? Keď bolí koleno že opuchnu aj prsty na nohe? Ďakujem ešte raz
@katkadp už má máte asi dosť 🤦 len som vám chcela povedať, že tabletky bez problémov užívam lebo ma to fakt moc bolí....ešte raz vám ĎAKUJEM za váš čas a ochotu 😍😘🥰 prajem Vám aj vašej rodinke veľa zdravíčka 😉😗😙
@fliperka24 Ale nie, len nebola som veľmi na mobile. K otázke predtým sa aj tak veľmi vyjadriť neviem. To je skôr otázka na lekára.... Ale som rada, že som pomohla. Kľudne píšte.
Ahoj, ja som farmaceutka....preco ti gynekolog napisal artrotec forte? Je to dvojzlozkovy liek s protizapalovym aj protireumatickym ucinkom....samozrejme aj proti bolesti....ale predpisuju ho skor ortopedi, reumatologovia a neurologovia...pretoze zabera hlavne pri zapale klbov, sliach, svalov....