Antidepresíva Mirzaten

lenush12
28. apr 2017

Ahojte dievčatá, píšem z nemocnice. V živote som si už čo to prežila, druhý krát som sa narodila. A odvtedy sa snažím žiť naplno. Založila som si firmu, vytiahla priateľa z problémov, firma rastie no ale všetky pôžičky sú na mňa. Od mladosti užívam sem-tam nejaké antidepresíva. Dlho som bola len na cipealexe 10 mg. Priateľ má tiež problémy ktoré si ani nezapricinil sám ( možno s časti svojou povahou) a tak spolu bojujeme. Aj keď v poslednej dobe to už bolo medzi nami neznesiteľné, keďže spolu aj pracujeme. A nechápal že už nevládzem. V novembri som si volala záchranku lebo mi začalo tŕpnuť celé telo nohy ruky pery mala som vysoký tep a tlak. Skrz vedúcej pozície som nemohla popustiť tak som to potiahla ešte do februára a potom to už išlo v noci som sa búdila na vysoký tep a tlak každé dve hodiny. Nemohla som spávať. Bolela ma chrbtica krčné svalstvo, nedalo sa má ničím ukľudniť. Vždy to pomohlo na chvíľku. Skončila som na psychiatrii kde to všetko pokračovalo z diagnózou panicka porucha. Dali mi lieky rôzne od paretin 40 mg dakej solian xanax. Nič ma nevedeli ukľudniť . všetko sa mi ešte zhoršovalo. Dostávala som kŕče triasky nemohla som obsediet - myslím že má predavkovali. Vsetko muselo ísť von. Nakoniec som skončila na mirzatene 45 mg a sertraline 50 mg ráno. Z toho mirzatenu som začala spávať ale mávala som strašne sny celé telo má palilo. Potom to ustupilo. Keď som si prečítala vedľajšie účinky som v koncoch čo za svinstvo uzivam :(. Dá sa z toho ešte dostať? Chcem bábätko. Poznáte mirzaten, aké s ním máte skúsenosti? Mozem ho pokojne užívať? Ďakujem za akékoľvek podnety a rady. A som na seba napalena že vždy myslím viac na druhych ako na seba. Tak som aj skončila :(.

sintra
28. apr 2017

Je toho vela v tvojom prispevku, skusim tak nejak v bodoch:

- negativne vedlajsie ucinky ma kazde AD. Niektore su docasne na zaciatku liecby a vymiznu, ine trvaju. podla mna je to vzdy nieco za nieco. Treba brat do uvahy, ktora strana na miske vah prevazuje - ci pozitivny efekt, ktory AD na teba ma alebo negativny efekt neziaducich ucinkov. Ked prevazuje to prve, da sa vydrzat. Ak to druhe, treba zmenit liecbu.
- ja napriklad s Mirzatenom nemam dobre skusenosti. Raz mi ho predpisala psychiatricka v ramci hladania vhodneho AD pri panickej poruche, mala som po nom neskutocne stavy. Nevladala som zit.
- vlastne si sama opisala, v com je tvoj velky problem. Kladies na seba asi privela. Ludia s oslabenou psychikou sa 100krat mozu snazit podavat 100%, alebo dokonca 120% vykon, jednoducho to nejde. Toto treba prijat, akceptovat, ze jednoducho v mojom zivote su (mozno docasne, mozno uz navzdy) urcite veci, ktore ma limituju a nedovoluju mi fungovat, ako zdravym ludom. Ano, je to tazke, ale velmi sa ti ulavi.
- prestan zachranovat svoje okolie, kym si nezachranila seba, lebo sa uplne znicis. Ked sa das do poriadku, potom mozes riesit problemy inych. Teraz si na prvom mieste ty.

sintra
28. apr 2017

Inak, nenapisala si, ci navstevujes aj psychoterapiu.

pishtok
28. apr 2017

moja mama ma tuto poruchu. mala sklony az k samovrazdne. momentalne ma psychyatricku ktora jej nastavovala liecbu postupne. neviem presne ake lieky brala pred tym ale viem ze uzivala lexaurin ten je vsak riadna pecka. ja som mala raz taky stav ze mi ho dala jednu tabletku ..dva dni som sa usmievala a keby vedla mna vybuchol granat tak mi je to jedno..mama ho uz neuziva ale ma ho ako prvu pomoc ak by nastal daky skrat. momentalne uziva Serotax uz nejaky ten rok a je uplne v pohode usmievava a zvlada to. sem tam ma vacsie bolesti hlavy vtedy si zoberie 2tbl. ale musi ich brat kazdy den. staci ze jeden den nevezne a okamzite je zle. co sa tyka tehotenstva toto by som skor riesila so svojim gynekologom a psychozkou zaroven.urcite existuju dake lieky ktorych ucinky na plod niesu zle. a ak nie lieky tak mozno nejaka terapia ala Joga aj ked ja som ju este neskusila. drzim palce nieje to sranda. moje detstvo bolo o tom ze som musela pomahat mame s psychykou a starat sa o domacnost za nu lebo inak to neslo bolo to aj na nieco dobre ked vidim v dnesnej dobe 25rocne baby co nevedia ani polievku uvarit. ale určite to nebolo lahke. este taka vec ze mame velmi pomohlo ked si kupila psa. taku malu rasu ten jej vela pomohol.

foky93
30. jan 2021

Dobrý deň.prosim vás chcem sa vás spýtať na liek mirzaten..ja som ho dostaval od psychiatra už pred mnohými rokmi..predpisoval mi ho asi pred 10 rokmi ...aj pred 6 rokmi .proste ide o to že si pamätám aký mal brutálny uspavaci účinok a presne to čo popisujete že ráno som sa nevedel postaviť s postele ani do 12 obeda..maximálne som z neho býval otupeny a veľmi mi pomáhal v zaspávani.bolo to tak roky ale nebral som ho roky.braval som ho napr tri mesiace potom zase pol roka nič a tak.no ide o to že som si všimol že ten liek už není to čo to bývalo .predpísali mi to minulý rok a to nie 15mg ale rovno 30 a už to vôbec nemá ten uspavaci účinok.absolutne ma to už neunavuje a vstávam o piatej šiestej ráno úplne vyspatý..je mi to strašné divné lebo viem aký ten liek bol silný .že má dával totálne do kolien a dnes ako ho beriem necítim vôbec žiadnu únavu a dobre sa mi vstáva..ja som takmer 100 percent presvedčený že už ho vyrábajú podľa mňa v tomto roku 2021 na inej báze ako keby v ňom už chýbala tá uspavacia zložka ako keby bolo už úplne iné zloženie.vsimol si to ešte niekto ?? Lebo nechápem tomu ..murtazepin to obsahovalo aj pred 10 rokmi a mirtazepin to obsahuje aj dnes.tak kde je chýba ?? A nemyslím si že môj organizmus je na to zvyknutý.ako vravím roky som to nebral w teraz mi nasadili 30 ku a zaspávať mi to nepomáha a budím sa jak rybycka.vie mi to niekto vysvetliť prosím vás ?

danielka55
15. feb 2023

Prosim vas chcem sa len opytat. Nemizem spavat bola som za psychiatrom a dal mi mirzaten 15 ze si mam dat polovicku pred spankom. Spala som sice celu noc ale nemohla som rano vstat. Som akoby malatna,nevladzem nic urobit. Je to normalne? Nemam to radsej vysadit alebo znizit davky? Dakujem
Mam doma male 20 mes.dieta musim cez den fungovat

donuliena
6. mar 2023

@zobaka dobre si urobila ja tiez

gula1995
28. jún 2023

Ahojte pouzila som tabletky Mirzaten mozem ich kombinovat s inimi ako su valetol nalgesin atd... ma niekto skusenos Dakujem

romanadam1626
19. dec 2023

@danielka55 je to normalne
Zo začiatku je ospalosť, potom to prejde
Len vydž, bude to fajn
Aj ja som to tak zo začiatku mala a potom to prešlo🙂

monik73
21. feb 2024

@romanadam1626 dobry den, ako dlho vam trvala ta ospalost? Kolko ste brali na zaciatlu a teraz? A kolko prosim ste vazili pri prvej davke? Asi a j to dost ovplyvnuje ucinky. Dajujem

jeremiel
10. máj 2024

Ja som začal na 10mg a postupne my zvýšili na 45mg liek beriem pred spaním momentálne už 45mg cca druhý mesiac spánok mám dobrý, ako tak celkom živé sny mávam ja osobne niekedy až na zamyslenie, keď nad nimi ráno rozmýšľam. Pred liečbou som si sny nepamätal, pretože som spal málo dlhé roky alebo som sa budil aj tridsaťkrát za noc. Na začiatku liečby AD mirzaten som bol oťapený po užití, keď som šiel na WC napr. postupne mi začal zaberať na spánok ráno sa zobudím v pohode bez vedľajších príznakov len tie začiatky s ním boli ako na kolotoči. Záver u mňa liek na spánok dobrý a ako AD slabí, ale popri ňom užívam ešte ďalšie dve AD.