Antibiotiká Unasyn, hnačky a svrbenie v okolí konečníka

zuzanahdm
29. máj 2019

Ahojte, na zápal mandlí som dostala na pohotovosti antibiotika Unasyn. Na druhý deň som dostala hnačky. Odvtedy sa hnačka opakuje raz denne. Mam ešte jednu tabletku z ATB na večer. Začalo ma však svrbiet v okolí konečníka. Hygienu dodržiavam spravne. Môže to byť reakcia na tie lieky? Som z toho v rozpakoch keďže svoju obvodnu mam momentálne 500 km ďaleko.

nika3136
29. máj 2019

K antibiotikám je dobré užívať aj probiotiká práve kvôli tým hnačkám. Potom ešte aj pár dní bolo dobratí atď.
Čo sa týka svrbenia môže byť, že to nie je v okolí konečníka ale vaginálna mykóza?

zuzanahdm
autor
29. máj 2019

@nika3136 beriem probiotika od začiatku užívania ATB, a nie určite to nie je vaginalna mykoza, viem to rozoznať. Som si istá na 100%

janulicka24
29. máj 2019

@zuzanahdm no hned ako ti zacali problemy mala si ist k dr. Ja by som to neuzivala, ale ked uz mas len jednu tak je to uz jedno. Uz to zjedz a daj si cierne uhlie a nejaky caj na zaludok.

zuzanahdm
autor
29. máj 2019

@janulicka24 ja som bola na pohotpvosti, keďže svoju obvodnu mam 500 km ďaleko. Hneď ako mi začali problémy volala som na pohotovosť, bolo mi povedané, že hnačky su bežné a musím to vydržať. To svrbenie začalo až teraz dva dni

janulicka24
29. máj 2019

@zuzanahdm no ja si myslim, ze to svrbenie je z tej hnacky. Podla mna to prejde a hnacky si myslim, ze normalne teda nie su....

nika3136
29. máj 2019

@zuzanahdm
Áno, hnačky sú pri ATB bežné, ale to svrbenie je zvláštne. Môže to byť XY vecí dokonca aj tá pleseň. Skús si to zatiaľ potierať napr Fungicidin masťou, keď si dáš na hnačku čierne uhlie tak minimálne s rozostupom hodiny a pol od liekov či probiotík, aby sa neznížil účinok a uvidíš ako ďalej, keď doužívaš.

zuzanahdm
autor
29. máj 2019

@nika3136 dala som si na to canesten. Mam pocit, že je to trošku lepšie. To čierne uhlie vyskúšam teda, myslela som si že k antibiotikam a brobiotikam to uz bude veľa

gabulienka623
29. máj 2019

Áno, pre tieto atb sú typické hnačky. Moje dcéry, keď dostali tieto atb, hneď nás dr upozornila že budú hnackovat. Ale teda riadne celý čas užívania. Aj napriek užívaniu probiotík. Myslím že aj to svrbenie bude z hnačky, predsa len ten konečník je podráždený pri častých stolicach

zuzanahdm
autor
29. máj 2019

@gabulienka623 Práve som zjedla poslednú tabletku, koľko dní po dobratí tvojim dcéram trvalo kým sa dostalo to trávenie do normálu?

gabulienka623
30. máj 2019

@zuzanahdm nepamätám celkom presne, ale zdá sa mi, že hneď ako ich dobrali na ďalší deň už to bolo ok

zuzanahdm
autor
30. máj 2019

@gabulienka623 už sa mi to začína lepšít. Chvalabohu, z tých ATB sa mi vychádzalo aj celé čelo. Už nikdy viac!!!

1vanessacard
1. jún 2019

@zuzanahdm ahoj pri antiobiotikach vždy užívam probiotika super dophilus, je aj na hnačku , ale presne aj na to svrbenie, veľmi dobre pomáha , pretože presne je na to , aby si neboli plesne pri užívaní Antibiotík. Ale však treba hneď spolu od začiatku užívať aj s ATB, a potom ho douzivat...😄